Din dorința de a face pokerul și mai distractiv s-a introdus acest concept îndrăgit de jucători încă din prima clipă. Până la urmă, cui nu i-ar plăcea să știe că în orice moment în care elimină un jucător poate câștiga un premiu suplimentar?
În turneele obișnuite MTT (Multi Table Tournaments), fondul de premii este împărțit doar de ultimii jucători rămași, conform graficului de desfășurare. Situația este similară și la turneele cu Bounty, cu mențiunea că se acordă și alte premii suplimentare.
Conform formatului de desfășurare de la turneele de poker online cu Bounty, în momentul în care elimini un jucător, primești o recompensă. În aceste condiții, se poate ajunge în situația în care nu reușești să te clasezi între jucătorii care primesc bani într-un turneu, dar, cu toate astea, să faci profit. Iar dacă intri și în bani, poți acumula și mai mult în funcție de recompensele obținute pe parcurs.
Ce recompense sunt acordate?
În funcție de structura turneului, poate exista o sumă fixă pe care să o primești pentru un jucător eliminat sau aceasta să varieze în funcție de mai mulți factori. Uneori este între 20 și 50% din valoarea buy-in-ului adversarului, alteori este mai mare, iar în unele situații este chiar mai mică. Important este că vei primi ceva, iar în turneele Mystery Bounty afli ce câștigi doar după ce elimini un adversar. Astfel, elementul surpriză face totul și mai distractiv. Într-un joc atât de frumos cum este pokerul este plăcut că apar inovații noi care duc distracția la un nivel și mai ridicat.
Sfaturi pentru a juca turneele tip Bounty
Aceste turnee se bucură de o popularitate ridicată, motiv pentru care sunt alese și de jucători aflați la început de drum. Mulți începători se gândesc că, deși au șanse mai mici să rămână printre ultimii și să intre în bani, ei pot obține o sumă prin declanșarea unei recompense. Din acest motiv, sunt șanse mai mari să întâlnești jucători recreaționali la turneele tip Bounty.
S-ar putea ca ei să nu aibă cele mai mari cunoștințe despre poker și să nu respecte cu strictețe o strategie în momentul în care joacă. S-ar putea să te trezești cu o mulțime de all-in-uri și multe pariuri nebunești încă din fazele incipiente. Mutări care, în mod normal, nu ar avea o logică. Tot ce trebuie să faci este să-ți ajustezi jocul în așa fel încât să profiți și să elimini adversarii care joacă haotic și riscă enorm.
Mai mult, în momentul în care stive mici de jetoane vor fi adăugate potului, mișcarea aceasta îți va da numeroase oportunități. Ele vor forța posesorii unor stive mari de jetoane să renunțe în dueluri directe cu stivele mici. Dacă vezi că un "pește mare" intră all-in cu cărți slabe doar ca să înglobeze o stivă mai mică, din dorința de a obține recompensa, fă tot posibilul să câștigi această mână.
E bine să rămâi mereu suficient de agresiv și să păstrezi un avans față de ceilalți jucători de la masă, tocmai pentru a te asigura că vei fi plătit suficient.
Nu ignora fondul de premiere
E adevărat că acest concept Bounty este foarte distractiv, dar nu trebuie să îți faci o misiune din a elimina jucători strict pentru a declanșa recompensele. Ține minte că banii cei mai mulți sunt împărțiți la masa finală, unde trebuie să ajungi într-o poziție cât mai avantajoasă pentru a avea șanse mai mari de câștig. Respectă strategia ta și bucură-te de Bounty ca de o recompensă suplimentară și distractivă la ceea ce este deja un joc frumos.
Sunt prezente recompensele și la turnee live?
În unele cazinouri sunt organizate și turnee și partide cash care au inclus conceptul Bounty. Este un sentiment cu adevărat aparte în momentul în care un jucător desface un plic și observă premiul pe care tocmai l-a câștigat. În unele situații se poate ajunge ca premiul obținut prin recompensă să fie cu adevărat impresionant, în funcție de structura turneului. Dar adrenalina crește și ea considerabil, în timp ce atenția este mutată pe jucătorul care desface un plic din care află câți bani a câștigat. Așadar, Bounty a făcut cu siguranță pokerul și mai interesant decât era.