Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Află tot ce trebuie să știi dacă te afli în căutarea unui cămin de bătrâni

Află tot ce trebuie să știi dacă te afli în căutarea unui cămin de bătrâni

Dacă o persoană dragă din familia ta a ajuns la o vârstă înaintată și îți faci griji pentru bunăstarea și siguranța acesteia, atunci probabil că ar trebui să iei în considerare varianta internării acesteia într-un camin batrani special creat și adaptat pentru a-i oferi acestuia grija, siguranța și confortul de care are nevoie.

New Project (14)
Află tot ce trebuie să știi dacă te afli în căutarea unui cămin de bătrâni
de Georgiana Adam    |    19 Iul 2023   •   13:39

Descoperă, citind rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi despre ce înseamnă un camin batrani, ce servicii trebuie să ofere, dar și criterii de care să ții cont atunci când dorești să iei o astfel de decizie.

Ce este un camin batrani?

Un azil de bătrâni este un centru special amenajat, creat pentru a oferi persoanelor vârstnice servicii de cazare, alimentație și îngrijire medicală, astfel încât aceștia să se bucure de siguranță. Orice vârstnic internat trebuie sa aibă posibilitatea de a se bucura de siguranța și confort.

Care sunt serviciile pe care trebuie să ofere un azil de bătrâni?

În primul rând, un camin bătrâni trebuie să ofere cazare, asigurarea alimentației, dar și personal special pregătit pentru a oferi o îngrijire corespunzătoare rezidenților. Este bine să ții cont de faptul că există azile de bătrâni care oferă cazare fie într-o cameră single, fie într-o cameră dublă. Trebuie să ții cont și de preferințele persoanei tale dragi, astfel încât aceasta să se bucure de confortul de care are nevoie. Dacă, de exemplu, persoana vârstnică din familia ta are probleme locomotorii și necesită o îngrijire sporită, atunci poate că o cameră single este cea mai potrivită pentru aceasta. Dacă persoana dragă din familia ta preferă să se bucure mai mult de liniște și nu dorește compania constantă a unei persoane, atunci, cu siguranță alegerea unei camere single este cea mai bună. În schimb, dacă persoana dragă ție dorește să socializeze mai mult, s-a simțit singură în ultimul timp, s-ar bucura să aibă mai multă companie, atunci o cameră dublă este cea mai indicată. Trebuie să ții cont și de faptul că prețurile camerelor pot să difere în funcție de regimul de cazare.

Cum trebuie sa fie personalul?

Un alt aspect important este pregătirea personalului care își desfășoară activitatea în clinică și care are grijă de rezidenți. Este important ca acesta să fie implicat , nu doar pregătit corespunzător, să fie deschis și doritor să ajute persoanele în vârstă, să vorbească pe un ton cald, plăcut, dar în același timp, respectuos. În plus, persoanele angajate în clinică sunt răspunzătoare de administrarea corespunzătoare a medicamentelor prescrise de către medic, respectând indicațiile și dozajul recomandate. Așadar, într-un cămin de bătrâni trebuie să se ocupe în întregime de bunăstarea fizică, psihică a rezidentului.

Care sunt criteriile de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama dacă internarea într-un azil de bătrâni este varianta ideală pentru a ajuta persoana în vârstă din familia ta?

Pentru a-ți da seama că această idee este cea mai bună, citește în rândurile de mai jos criteriile pe care trebuie să le iei în considerare, astfel încât să faci cea mai bună alegere:

  • În cazul în care vârstnicul nu își poate asigura igiena personală, igiena locuinței, cumpărăturile, dar nici gătitul, atunci cu siguranță acesta are nevoie de o îngrijire specializată;

  • Un alt criteriu despre care este bine să ții cont este reprezentat de capacitatea vârstnicului de a-și respecta cu strictețe indicațiile date de medic, astfel încât să își administreze tratamentul medicamentos prescris în mod corect, în dozajul și la orele corespunzătoare;

  • Nu în ultimul rând, dacă persoana în cauză se simte singură, deprimată, nu iese din casă și nu socializează în niciun fel, atunci este bine să știi că acesta este încă un semn pentru care internarea într-un azil de bătrâni este cea mai bună soluție.

Online, pe BatranetiFericite.ro ai posibilitatea de a contacta un azil de bătrâni, specializat, cu o vechime deosebită în îngrijirea bătrânilor și cu personal special pregătit și implicat în îngrijirea acestora. Aici, persoana dragă din familia ta se poate bucura de cele mai bune servicii de îngrijire, de siguranță și confort, dar și de activități sociale, care să o încânte. Folosește datele de contact de mai jos și bucură-te de un azil de batrani pret bun si servicii premium!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: [email protected]

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close