Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tofu: o sursă excelentă de proteine vegetale și nutrienți

Tofu: o sursă excelentă de proteine vegetale și nutrienți

Tofu are un conținut relativ scăzut de calorii, dar este bogat în proteine, ceea ce te va ajuta să te simți plin și mulțumit. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru cei care doresc să mențină o greutate sănătoasă sau chiar să slăbească.

New Project (2)
Tofu: o sursă excelentă de proteine vegetale și nutrienți
de Georgiana Adam    |    27 Iul 2023   •   16:30

Unele cercetări sugerează că proteinele din soia, pot fi deosebit de benefice pentru pierderea în greutate. Tofu este un produs realizat din soia, astfel încât majoritatea proprietăților sale pozitive și negative vor fi similare cu cele ale boabelor de soia.

Una dintre cele mai valoroase proprietăți ale tofu, este conținutul ridicat de proteine : 8-12 g la 100 g de produs crud, în funcție de tipul de tofu, cu un conținut caloric de doar 73 kcal. Proteinele ajută la susținerea creșterii musculare și la accelerarea recuperării și sunt formate din toate țesuturile corpului, precum și din enzime, hormoni și multe altele.

Ca sursă de proteine pentru un sportiv, tofu este o opțiune foarte bună, are multe proteine, iar conținutul de calorii este scăzut. În plus, această proteină este absorbită rapid de organism și îi oferă 8 aminoacizi esențiali.

Tofu, o variantă excelentă la carne și lapte

Există oponenți ai proteinei din soia, care cred că, din cauza faptului că spectrul de aminoacizi prezenți în soia este incomplet, o astfel de proteină nu merită atenție. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, dacă ești vegetarian sau dacă ești alergic la lapte sau carne, proteinele vegetale sunt tot ce-ți mai rămâne.

Atunci când este eliberat în intestine în cantități mari, împiedică absorbția proteinei și leagă atomii de minerale utile, împiedicându-i să intre în sânge. Un astfel de risc există, deși majoritatea acestor substanțe sunt distruse în stomac sau în timpul tratamentului termic. Având în vedere acest lucru, nu trebuie să mănânci tofu foarte des și să-l gătești la temperaturi ridicate.

A doua componentă importantă a tofu sunt grăsimile sănătoase, care nu sunt foarte abundente în el, și prin urmare, rata lor zilnică nu va fi depășită. Tofu conține atât acizi grași omega-3, cât și omega-6, care accelerează metabolismul lipidelor și protejează membranele celulare. În plus, energizează inima și îmbunătățesc funcționarea sistemului nervos.

Ca orice derivat din soia, tofu conține izoflavone, numite și fitoestrogeni. Aceste substanțe sunt similare ca structură cu hormonii feminini estrogeni, ceea ce le afectează funcțiile. Izoflavonele ajută la reducerea nivelului de colesterol rău din organism și a cantității de trigliceride din sânge, ceea ce duce la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și sunt, de asemenea, benefice pentru femei în timpul menopauzei.

Cu toate acestea, aici există un revers al monedei. Datorită asemănării sale cu hormonii feminini, mulți susțin că soia și derivații ei pot provoca tulburări endocrine și pot reduce cantitatea de testosteron din organism. Din păcate pentru persoanele anti-soia, studiile nu au arătat modificări semnificative ale nivelurilor hormonale ale persoanelor care consumă soia cu moderație.

Tofu – un produs benefic pentru întregul organism

Nu poate exista decât o singură concluzie despre beneficiile tofu: cu siguranță este un produs foarte benefic pentru sănătatea inimii, care va ajuta la îmbunătățirea constituției organismului și va asigura organismului proteine. Compoziția brânzei Tofu include proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu) și vitamina A, vitamina E, vitamina K, vitamina B2, vitamina B6. În plus, brânza Tofu conține izoflavone, care pot avea un efect pozitiv asupra sănătății.

Tofu este o sursă de proteine pe bază de plante, care este esențială în dietele vegetariene și vegane și poate fi, de asemenea, benefică pentru persoanele care urmează o dietă cu restricții de carne. Totuși, nu uita că brânza Tofu conține fitoestrogeni, care pot afecta echilibrul hormonal din organism (sursă informație AsianFood).

Prin urmare, pentru persoanele cu probleme hormonale, indicația este să-l consume cu moderație și la sfatul medicului. De asemenea, este important să cumperi un produs de calitate, deoarece tofu de calitate scăzută poate conține aditivi și substanțe chimice care pot fi dăunătoare sănătății organismului.

Brânza tofu este o sursă excelentă de proteine pe bază de plante, care poate fi benefică în special pentru cei care urmează o dietă sănătoasă. Proteinele sunt elementul de bază pentru țesuturile și organele umane, iar includerea brânzei tofu în dieta ta, te poate ajuta la satisfacerea nevoilor de proteine.

Nu conține gluten, și astfel, poate fi o alegere bună pentru persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten. Tofu este sărac în calorii, ceea ce poate fi benefic pentru cei care doresc să-și reducă aportul de calorii și să-și controleze greutatea.

Este o sursă bună de izoflavone, compuși vegetali care pot ajuta la combaterea diferitelor boli. Izoflavonele au proprietăți antioxidante și pot ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol din sânge și la îmbunătățirea sănătății oaselor.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close