Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Te muți în casă nouă? 20 lucruri în care merită să investești

Te muți în casă nouă? 20 lucruri în care merită să investești

Ai reușit să faci pasul cel mare spre o locuință pe care să o poți numi casă? Ei bine, acum nu ar strica să faci un scurt inventar al celor mai importante lucruri de început, în așa fel încât casa să se transforme treptat în „acasă”.

te muti in casa noua 20 lucruri in care merita sa investesti
Te muți în casă nouă? 20 lucruri în care merită să investești Sursa foto: Shutterstock
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2022   •   10:42

În acest mod, nu vei cădea pradă tentației de a cumpără mai multe lucruri, doar pentru a umple spațiul gol din apartament sau casă. 

Știm că nu este deloc ușor să faci o listă cu toate lucrurile de care vei avea nevoie, însă este esențial să faci acest lucru pentru a te organiza eficient și a câștiga timp. Inventarul unei case ideale începe odată cu bucuria de a conștientiza noua locație.

Însă care sunt lucrurile de care vei avea nevoie? Chiar dacă prioritățile într-o locuință țin de cele mai multe ori de personalitatea proprietarului, lucrurile nu se fac în grabă și trebuie să acorzi atenție fiecărei investiții. 

Descoperă în articolul următor o listă cu lucruri în care merită să investești dacă te muți într-o casă nouă! 

Investiții în holul de la intrare

Vom începe lista investițiilor cu zona de la intrarea din casă, respectiv holul de la intrare. Iată care sunt cele mai importante lucruri în care merită să investești: 

1.Preșul de la intrare 

Preșul de la intrare este esențial pentru o primă bună impresie. Ideal ar fi să alegi unul pentru interior și unul pentru exterior, mai ales că acestea nu necesită o investiție fabuloasă. 

2. Cuierul și pantofarul

Cuierul este o piesă de mobilier în care merită să investești, mai cu seamă că acesta este „casă” pentru numeroase articole vestimentare, genți sau umbrele. De asemenea, pantofarul este un alt element de care nu vei putea să te lipsești din holul de la intrare, căci aici vei depozita toată încălțămintea. 

3. Corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat sunt de nelipsit în amenajarea holului, așa că este important să investești într-o aplică sau un lampadar, care să asigure lumină suficientă acestei încăperi. 

Investiții în camera de zi 

Livingul are un statut aparte în orice locuință, acesta fiind locul în care petrecem cel mai mult timp acasă și spațiul în care ne primim invitații. Aici lucrurile esențiale sunt mai numeroase, însă asta nu înseamnă ca trebuie să faci rabat de la buget. Iată care sunt lucrurile principale în care e nevoie să investești în camera de zi: 

1. Canapeaua 

Canapeaua este punctul central al livingului și piesa de mobilier vedetă în acest spațiu. Drept urmare, o investiție importantă pentru camera de zi este, cu siguranța canapeaua din living. 

2. Măsuța de cafea 

Asemenea canapelei, și măsuța de cafea este esențială pentru camera de zi, locul acesteia fiind întotdeauna în fața canapelei sau în zona de lectură, în cazul în care spațiul îți permite să optezi pentru una. 

3. Televizorul 

Televizorul se numără printre electrocasnicele principale dintr-o locuință, iar cel mai întâlnit spațiu pentru acesta este, fără doar și poate, camera de zi. Asigură-te că faci o investiție pe măsură! 

4. Lustra 

Corpurile de iluminat impozante sunt și ele investiții importante pentru living. Prin urmare, alege să decorezi spațiul cu o lustră sau un candelabru, în funcție de spațiul pe care-l ai la dispoziție sau de stilul de amenajare a locuinței. 

5. Covorul modern 

Un covor modern marchează zona de interes a camerei de zi și este o investiție care ține de preferințele personale și de designul încăperii. Noi îl considerăm un lucru în care merită să investești, pentru o cameră de zi caldă și primitoare. 

Investiții în dormitor 

Dormitorul este cel mai intim spațiu al locuinței și reflectă, în mare măsură, personalitatea proprietarilor. Iată în ce lucruri merită să investești în amenajarea dormitorului: 

1. Patul, salteaua de pat și lenjeria de pat 

Patul este piesa centrală a dormitorului și nu vei avea cum să te lipsești de această piesă de mobilier. Un pat matrimonial, o saltea cu spumă de memorie și o lenjerie de pat din bumbac sunt cu siguranță un must-have în această încăpere! 

2. Pernele și plapuma 

Asemenea saltelei și lenjeriei de pat, pernele și plapuma joacă un rol important în confortul pe care-l asigură această cameră. Iar confortul este un lucru care merită orice investiție! 

3. Noptierele și dulapul de haine

Alte elemente esențiale în dormitor sunt și noptierele, alături de dulapul pentru haine. În timp ce primele piese pot fi folosite drept suport pentru veioze sau drept corpuri de depozitare pentru ambii parteneri, dulapul de haine este esențial pentru depozitarea hainelor. 

4. Corpuri de iluminat 

Corpurile de iluminat sunt de nelipsit din amenajarea oricărei încăperi, iar dormitorul nu face excepție de la regulă. Investește în două veioze și o lustră care să asigure lumina ambientală și cea focală. 

5. Perdeaua și draperiile 

Perdeaua și draperiile (de regulă opace) se numără printre cele mai importante elemente din amenajarea dormitorului, acestea menținând o lumină ideală pentru somn și relaxare, chiar și în mijlocul zilei. 

Investiții în bucătărie 

Acum ne mutăm în spațiu în care iau naștere cele mai delicioase preparate și știm cu toții că bucătăria ideală este o bucătărie complet mobilată și utilată. Iată în ce merită să investești, pentru început: 

1. Aragazul, cuptorul și frigiderul

Aceste electrocasnice sunt vitale în orice locuință, aragazul și cuptorul servind la prepararea mâncărurilor, în timp ce frigiderul vizează menținerea prospețimii alimentelor. 

2. Mașina de spălat vase 

Și mașina de vase este o investiție excelentă în bucătărie, mai cu seamă că te poate ajuta să salvezi mult timp și energie atunci când se gătește intens în acest spațiu! 

3. Electrocasnice mici 

Când spunem electrocasnice mici ne referim la cuptorul cu microunde, sandwich maker, fierbător, storcător de fructe, blender și multe altele necesare într-o bucătărie utilată. 

4. Veselă de bucătărie și vase de gătit

Printre lucrurile utile într-o bucătărie se numără și vasele de gătit, alături de vesela de bucătărie - set de vase, farfurii, oale, tigăi, tacâmuri, cutițe de bucătărie, căni, pahare și lista poate continua. 

5. Masă și scaune 

Masa și scaunele sunt și ele de nelipsit în amenajarea bucătăriei, motiv pentru care te sfătuim să investești în corpuri de mobilier calitative, care să reziste trecerii timpului și care să completeze ideal locul de luat masa. 

6. Corpuri de iluminat 

Nici în bucătărie nu ne putem lipsi de corpurile de iluminat. De pildă, îți sugerăm să investești în lustre cu pendul, acestea fiind unele dintre cele mai moderne elemente de design pentru bucătărie. 

7. Dulapuri de bucătărie 

Dulapurile de bucătărie sunt alte lucruri în care trebuie să investești, cu atât mai mult cu cât acestea depozitează excelent toate vasele și vesela despre care-ți povesteam anterior, dar și multe alte elemente necesare într-o bucătărie. 

Acestea sunt, în linii mari, lucrurile în care cele mai multe persoane investesc atunci când se mută într-o locuință nou.

Desigur, mai sunt o mulțime de alte lucruri pe care nu le-am menționat, atât în ceea ce vizează camerele descrise, cât și alte camere precum baia, biroul, zona de dining, balconul sau chiar și camera specială pentru dressing.

Însă ține cont de faptul că am reușit să le bifăm pe cele mai importante și că, de cele mai multe ori, e nevoie să facem pași mărunți pentru a ne putea bucura de casa perfectă! 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close