De aceea, nu trebuie să te sacrifici alegând un sutien drăguț, dar care te incomodează. Citește mai departe și descoperă cum simplifici căutările către sutienul conceput pentru nevoile și corpul tău.
Care sunt riscurile la care te predispune purtarea sutienului nepotrivit?
În primul rând, ține cont de disconfortul cauzat de o piesă vestimentară inadecvată. Un sutien prea strâmt presează enorm sânii, fapt care încetinește fluxul sanguin de la nivelul pieptului. Pe de altă parte, purtând un sutien prea mare, cauzează disconfort în zona umerilor și acest lucru va avea drept consecință de-a lungul timpului, lăsarea sânilor.
Dacă ai un bust voluminos, asigură-te că oferi susținere cu ajutorul unor bretele mai late.
Specialiștii ne recomandă să alegem sutienul atât în funcție de mărimea corectă obținută prin calcul, cât și după felul în care se așază pe corp. Optează pentru modelul care îți face cu ochiul dar nu face compromisuri la confort și sănătate.
Stiluri populare de sutiene din care poți alege
Piața oferă la ora actuală sute de modele de sutiene pentru diversele ocazii din viața ta. Așadar, fie că alegi un sutien special pentru fitness, fie că preferi un sutien fără bretele pentru rochia de seară, ai la dispoziție zeci de nuanțe, culori, modele uni sau cu imprimeuri, gata să îți susțină bustul și să garanteze confortul necesar pentru a face față provocărilor unei zile.
-
Sutien cu sârmă în partea de jos
Sârma din partea inferioară a sutienului oferă o stabilitate suplimentară bustului. Deoarece sârma riscă să incomodeze, comercianții au ales să o acopere cu un supliment de material care să îți protejeze pielea de leziuni. Modelele de sutiene cu sârmă sunt recomandate în special femeilor care dețin un bust generos și caută sutienul special pentru sprijin extra.
-
Sutien push-up
Acest tip de sutiene conturează un aspect asimetric al sânilor, chiar dacă nu sunt identici. Acest sutien poate oferi susținere suplimentară datorită modelelor cu sârmă sau elastic.
-
Sutien cu jumătate de cupă
Sutienul acesta garantează o acoperire parțială spre deosebire de sutienul clasic. Dacă porți o rochie decoltată, atunci îmbracă sutienul cu jumătate de cupă pentru a da look-ului tău un plus de sex-appeal.
-
Sutien bralette
Este o piesă versatilă, o combinație între sutien și maiou, fiind adesea purtat peste un tricou pentru un aspect nonconformist.
-
Sutien fără bretele
Deși încă mai există în magazine sutiene cu bretele transparente, totuși poate preferi o variantă mai comodă. Sutienele fără bretele sunt perfecte pentru rochii de seară, rochii de zi fără mâneci sau maieuri funky. Ia în calcul banda de sub sâni care trebuie să fie cu adevărat rezistentă pentru a sta liniștită că bustul stă la locul lui.
Sutienele cu cupe din silicon sunt de asemenea o alternativă atunci când urmează să porți rochii extravagante cu spatele gol sau fără bretele. Cupele sunt detașabile, invizibile chiar și sub hainele mulate și chiar amplifică vizual volumul sânilor.
-
Sutien sport
Sutienul sport este indispensabil atunci când te apuci de antrenamente. Majoritatea acestor articole au pe etichetă specificat nivelul de activitate fizică pentru care sunt concepute – minim, mediu sau intens. De exemplu, dacă alegi să practici hikking și yoga vei avea nevoie de sutiene diferite.
Materialul trebuie să fie rezistent la transpirație sau să se usuce rapid, inclusiv în cazul activităților sportive solicitante. De asemenea, sutienele sport nu trebuie să fie prea strâmte în zona subrațului și a cutiei toracice, pentru a te bucura de sport în voie.
Ce ne sfătuiesc designerii să facem pentru a găsi rapid sutienul ideal?
Aplică sugestiile de mai jos și astfel îți crești șansele de a găsi din prima sutienul visat cu ocazia viitoarei sesiuni de shopping.
Chiar dacă îți cunoști măsura la sutien, totuși probează-l înainte de a-l cumpăra. Se poate întâmpla ca anumite sutiene să nu corespundă fiecărei tipologii anatomice.
Ia cu tine în geantă un tricou subțire. Așa vei observa cum arată sutienul sub cele mai subțiri materiale pe care obișnuiești să le porți.
Dacă pielea iese în exterior, atunci sutienul e prea mic, iar dacă rămâne spațiu liber în cupă, atunci este prea mare.
Durata de viață a unui sutien este de 6-12 luni. Prin urmare, achiziționează mai multe modele pentru a le purta prin rotație.
Căutarea sutienului corect poate să pară la prima vedere o mare bătaie de cap. Atâta vreme cât aplici ghidul de mai sus și decizi care sunt așteptările tale de la un sutien, colindatul prin magazine nu va mai fi un motiv de stres, ci mai degrabă un prilej de a-i dărui corpului tău un accesoriu elegant și comod.