Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi utile pentru purtarea corectă a lentilelor de contact colorate

Sfaturi utile pentru purtarea corectă a lentilelor de contact colorate

Lentilele de contact colorate sunt o metodă excelentă pentru a testa un nou look.

sfaturi utile pentru purtarea corecta a lentilelor de contact colorate
Sfaturi utile pentru purtarea corectă a lentilelor de contact colorate Sursa foto: Shutterstock.com
de Georgiana Adam    |    15 Dec 2022   •   13:35

Ele pot fi folosite zi de zi, pentru a scoate în evidență ochii sau anumite trăsături faciale, sau pot fi alese în designuri speciale, pentru ocazii inedite, cum e un bal mascat sau o petrecere de Halloween. Oricum ar fi, e important să le folosești corect pentru a avea o experiență de utilizare plăcută. 

1.Alege varianta potrivită pentru tine din punct de vedere al culorii

Cumpără lentile de contact turcoaz și e garantat că se vor întoarce toate privirile după tine! Dar dacă dorești o schimbate subtilă, dacă vrei ca nuanța inițială a irisului să fie doar puțin accentuată, alege o pereche de lentile intensificatoare de culoare. Atenție însă: ele sunt concepute în special pentru persoanele cu ochi verzi sau albaștri și nu vor avea un efect vizibil asupra ochilor căprui sau negri. 

2.Respectă rețeta primită de la specialist

În cazul în care lentilele trebuie să corecteze un viciu de refracție, asigură-te că ceea ce comanzi respectă rețeta redactată de către optometrist sau de către oftalmolog. Înainte de a cumpăra orice nouă pereche de lentile de contact, verifică dacă prescripția mai este valabilă. Se recomandă o evaluare optometrică pe an, deci dacă a trecut mai mult de un an de la cea anterioară, repet-o. 

Un avantaj important este că, în procesul de probă al lentilelor potrivite, vei avea ocazia să testezi și diverse culori, dacă dorești. La fel de important pentru utilizatorii începători: este o ocazie excelentă să primești instrucțiuni complete referitoare la modul corect de utilizare a lentilelor de contact.

Desigur, poți purta lentile de contact colorate și dacă vederea ta este perfectă și nu are nevoie de corectare. Dar tot e bine să îi faci o vizită optometristului pentru a te asigura că situația nu s-a schimbat și opticianului pentru a găsi perechea potrivită. 

3.Nu atinge lentilele cu mâinile murdare

Această recomandare este valabilă indiferent dacă lentilele sunt puse la ochi sau tocmai le-ai scos, dacă trebuie igienizate sau dacă urmează să fie puse în soluția dezinfectantă de păstrare.

Înainte de a manevra lentilele de contact trebuie să te speli pe mâini temeinic, cu apă și săpun, de fiecare dată. Apoi, usucă mâinile fie la aer, fie cu un prosop curat, care nu lasă scame. 

Atenție, frecatul la ochi este și el „interzis”. E de dorit să îl eviți, pe cât posibil. 

4.Evită contactul lentilelor de contact cu apa

Apa, fie că e vorba de cea de la rețea, pe care o folosești la duș, din mare, din jacuzzi sau din piscină este plină de microorganisme pe care vrei să le ții la distanță de lentilele de contact, deoarece pot determina tot felul de infecții oculare. Prin urmare, asigură-te că scoți lentilele de contact înainte de orice bălăceală! 

5.Lentilele colorate necesită o întreținere la fel de grijulie

Există unele reguli pe care e nevoie să le respecți în cazul în care porți lentile de contact, indiferent de tipul acestora:

  • Igiena mâinilor este obligatorie înainte și după manevrarea lentilelor de contact;
  • Lentilele se scot în fiecare seară, se curăță și se dezinfectează și se depozitează conform instrucțiunilor până la următoarea purtare;
  • Dacă îți displace procesul de curățare, alege o variantă de lentile de unică folosință pentru a elimina această etapă. Fii conștient că e o variantă mai scumpă;
  • Lentilele de contact nu se împrumută niciodată;
  • Pune lentilele de contact înainte de a aplica machiajul;
  • Folosește lentilele doar pe perioada recomandată de către specialist. 

Fie că ești în căutarea unui look spectaculos pentru o petrecere memorabilă, fie că dorești doar să îți reîmprospătezi aspectul, lentilele de contact colorate sunt o soluție potrivită. Ai grijă, doar, să nu uiți să le scoți la finalul petrecerii! 

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close