Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi pentru a te relaxa după o zi stresantă

Sfaturi pentru a te relaxa după o zi stresantă

Stresul este o realitate de zi cu zi, iar prezența unui stres moderat în viața noastră ne ajută să ne mobilizăm pentru a depăși provocările unui program încărcat, cu multiple responsabilități.

Sfaturi pentru a te relaxa după o zi stresantă
Sfaturi pentru a te relaxa după o zi stresantă
de Georgiana Adam    |    15 Apr 2024   •   14:31

O agendă de activități bine organizate și câteva metode de relaxare după o zi stresantă pot aduce multe beneficii și pot preveni instalarea stresului cronic, atât de nociv pentru organism și pentru modul în care gestionăm situațiile neprevăzute.

Iată, în acest articol, ce poți face pentru a te elibera de stresul acumulat peste zi și cum poți preveni suprasolicitarea cu ajutorul suplimentului alimentar StressClean Complex.

Stabilește-ți limite precise și acordă timp lucrurilor importante pentru tine!

Multe persoane acuză lipsa de timp pentru stresul resimțit și pentru presiunea pe care o simt constant. Două joburi concomitente, viața de familie, programul cu activități școlare și extrașcolare ale copiilor, sarcini neprevăzute apărute la serviciu, reparații urgente în locuință - toate acestea par a se îngrămădi una peste cealaltă, ceea ce te face să te simți copleșit/-ă.

Să folosești fiecare moment de la sfârșitul unei zile pentru a rezolva probleme de serviciu restante, neglijându-ți familia sau neacordând timp de relaxare propriei persoane este o abordare eronată. Ai șansa ca toată organizarea să se prăbușească peste tine și să eșuezi pe mai multe planuri. Greșeli la job, nervozitate și certuri acasă, reproșuri și comunicare deficitară accentuează și mai mult stresul în care trăiești constant.

În timp, pot apărea probleme de sănătate, oboseală cronică, insomnii și chiar burnout. Trebuie să îți schimbi abordarea înainte ca toate acestea să se producă. Stabilește-ți limite precise între job și viața de familie, împarte-ți programul astfel încât să ai parte de echilibru, activitate fizică, o relație armonioasă cu cei dragi, ieșiri în natură, hobby-uri și pasiuni, somn suficient și relaxare.

Ce poți face pentru relaxarea ta?

După o zi stresantă, poți încerca un joc de societate cu membrii familiei, o discuție relaxată la masă, vizionarea unui film sau a unui serial, preferabil de comedie, o baie relaxantă, muzică, aromaterapie, meditație sau practicarea unui hobby. Cititul unei povești înainte de culcare pentru copil poate fi o experiență liniștitoare și distractivă atât pentru cel mic,cât și pentru tine.

De asemenea, te pot ajuta sportul, exercițiile fizice regulate, care îți aduc o stare de bine și ajută creierul să se echilibreze. Ținutul unui jurnal te ajută să te înțelegi mai bine, să îți organizezi gândurile și să adopți strategii noi, îmbunătățite, pentru a aborda fiecare zi într-o manieră cât mai echilibrată.

Administrarea StressClean Complex te poate ajuta să îți schimbi perspectiva și să faci față cu brio provocărilor curente și neprevăzutului.

Puterea plantelor și a științei, aliați pentru controlul stresului

StressClean Complex este un produs natural din plante care crește rezistența organismului la stres, îmbunătățește capacitatea de concentrare și atenție, fără a avea efect sedativ. Acțiunea sa eficientă este dată de proprietățile adaptogene ale unor plante cunoscute de secole în Asia pentru virtuțile lor.

Ashwagandha a făcut obiectul unor cercetări aprofundate, care au relevat beneficii în reducerea stresului, scăderea nivelului cortizolului (hormonul stresului), combaterea oboselii și îmbunătățirea performanței sportive.

Bacopa monnieri sau Brahmi are de asemenea proprietăți adaptogene, îmbunătățind modul în care organismul face față stresului, stimulând funcțiile cognitive, memoria și concentrarea.

A treia plantă ale cărei principii active stau la baza StressClean Complex este Nardostachys Jatamansi, originară din inima munților Himalaya. Are proprietăți neuroprotectoare, reduce stresul și are efecte pozitive asupra memoriei, clarității mentale și concentrării.

Echilibrul este cheia pentru o bună sănătate mentală și fizică. După o zi plină de provocări, relaxarea și practicarea unor activități care să ofere o stare de bine sunt esențiale. De la momente de conexiune cu cei dragi și până la practicarea hobby-urilor sau administrarea  StressClean Complex, fiecare pas contează în călătoria ta către echilibru și armonie.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Dezbaterea prezidențială CNN Biden vs. Trump, transmisă live de Antena 3 CNN
x close