Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi de la profesioniști: Cum să folosești corect paleta de farduri

Sfaturi de la profesioniști: Cum să folosești corect paleta de farduri

Fie că optezi pentru un machiaj simplu și elegant în timpul zilei sau pentru un smokey eye îndrăzneț, strălucitor, fardul de pleoape poate fi purtat în multe moduri și pentru fiecare ocazie.

Sfaturi de la profesioniști: Cum să folosești corect paleta de farduri
Sfaturi de la profesioniști: Cum să folosești corect paleta de farduri
de Georgiana Adam    |    31 Mai 2024   •   14:19

Totuși, cum să îl aplici cel mai bine pentru a scoate în evidență imediat frumusețea chipului? Folosirea corectă a fardului de ochi poate fi uneori dificilă, însă cu puțină practică, poți crea mai ușor diferite tipuri de machiaj pentru ochi.

Începe cu cel mai ușor fard de pleoape și aplică-l cu atenție. Alege o paletă farduri pentru ochi și începe să aplici pe pleoape nuanța cea mai deschisă. Aceasta va crea o suprafață netedă și uniformă ce servește ca bază pentru celelalte nuanțe de fard, pe care le vei aplica. La început ia o cantitate mică pe pensula moale pentru fard și apoi poți crește treptat finisajul dorit pe pleoape.

Nuanțele de culori de fard se aleg în funcție de preferințele personale și de ocazia pentru care este machiajul. Culorile neutre sunt recomandate pentru machiajul de zi cu zi, în timp ce culorile mai intense, mai îndrăznețe și strălucitoare sunt perfecte pentru evenimente speciale.

Pentru un machiaj de seară, festiv, poți opta pentru o paletă de farduri care include tonuri de auriu, bronz, roz, maroniu roșcat, roz auriu, etc. Fardul cremă se aplică cu o pensulă specială de-a lungul liniei inferioare a genelor, astfel se obține un machiaj elegant.

Cu ajutorului unui creion iluminator pentru sprâncene se adaugă o nuanță luminoasă pentru a evidenția arcada sprâncenelor, pentru a obține un efect natural și da profunzime privirii.

Cu un fard de obraz poți obține un ten proaspăt în câteva secunde! 

O atingere de culoare pe obraji face imediat chipul să strălucească și să pară mai odihnit. Indiferent de forma feței, cu nuanța de culoare potrivită și tehnica adecvată, trăsăturile feței pot fi perfect evidențiate. Dacă te întrebi cum să aplici un blush corect, poți afla răspunsul aici. În primul rând trebuie să alegi un tip de blush potrivit, care poate fi lichid, solid, cremos, sub formă de stick.

Un blush lichid este o alegere bună, deoarece acesta se aplică cu o pensulă și în general durează mai mult. Având în vedere faptul că blush-ul se usucă rapid, el trebuie aplicat rapid și precis. Acest fard de obraz lichid este adesea rezistent la apă și mai greu de îndepărtat de pe piele. Nu se aplică niciodată pe pielea pudrată, pentru că astfel machiajul va apărea neregulat.

Cu un fard de obraz stick cremos, hidratant și bogat în vitamine poți oferi pielii un plus de strălucire. Acest fard este cremos dar are o consistență puțin mai fermă. El se aplică pe obraji de la interior spre exterior și dacă este necesar se mai întinde puțin culoarea și cu degetele.

Pentru a înfrumuseța tenul în scurt timp, poți folosi și o paletă de farduri cu texturi mate sau strălucitoare, cu un conținut de ingrediente provenite din plante calmante cum ar fi: ulei de jojoba, ulei din semințe de struguri, care oferă obrajilor o culoare sănătoasă, o luminozitate radiantă și un aspect profesional.

În magazinele online există o gamă variată de palete de farduri pentru un machiaj perfect, cu versiuni mini ale celor mai bune produse de brand, care au mai multe utilizări și se pot combina armonios între ele.

Acestea pot combina farduri de ochi cu blush-uri, un highlighter și un bronzer mat. Datorită pigmentării ridicate și calității superioare a ingredientelor (ex. ulei de struguri, ulei de jojoba), fardurile de brand asigură o opacitate bună și un ten radiant.

Paleta de culori la fard de obraz variază de la roz deschis la roșu aprins și chiar la nuanțe maronii. Tonurile de roz și trandafirii sunt perfecte pentru persoanele cu tenul deschis și părul blond. Pentru pielea întunecată se poate alege un fard de obraz în tonuri de caisă.

Pentru tenul mediu se recomandă nuanțele de fard mai intense, cum sunt acelea maronii, rozul aprins și tonurile de fructe de pădure. Fardurile se aplică ușor cu o pensulă plată, direct pe pleoape, estompând cu o pensulă de blending profesională.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
România nu poate trece la moneda euro. Anunțul Comisiei Europene
x close