Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi de design interior pentru îmbunătățirea aspectului casei tale

Sfaturi de design interior pentru îmbunătățirea aspectului casei tale

De multe ori cheia pentru a crea un design interior echilibrat este în acele detalii subtile ale decorului. Micile trucuri pot crea diferențe uriașe în aspectul fiecărei camere, dacă știi să le folosești.

sfaturi de design interior pentru imbunatatirea aspectului casei tale
Sfaturi de design interior pentru îmbunătățirea aspectului casei tale
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   15:46

Iar în final te poți bucura de o experiență încântătoare a casei tale cu câteva trucuri care te pot ajuta să îți faci casa visurilor.

Alege schema de culori

Asta înseamnă că poți opta pentru 3-5 culori care să iasă în evidență în casa ta. Aceste culori le poți folosi fie pentru a restructura fiecare cameră, fie pentru a adăuga un plus de nuanță prin panouri decorative 3D.

Dacă nu ești sigur alege un ton bazat pe sentimentul pe care vrei să îl transmită casa ta. De exemplu inspiră-te din culorile hainelor tale, pentru că avem tendința să ne cumpărăm haine în nuanțe care se potrivesc personalității noastre. Exemple de scheme de culori pot fi:

-Monocrome: o singură culoare predominantă, ori nuanțe deschise, ori închise. Aceste opțiuni sunt folosite mai ales pentru interioarele scandinave dar și pentru exterioare accesorizate cu profile decorative exterior.

-Analog: se referă la culorile situate una lângă alta în paleta cromatică. De exemplu verde și albastru.

-Complementare: acele culori opuse, de exemplu verde și roșu.

Texturi contrastante

Suprafețele contrastante adaugă o notă specială unui interior. Cărămida aspră expusă într-un cadru rafinat, rozete plafon, canapele de catifea și tapiserii de mătase vor uimi vizitatorii. Însă totodată te vor desfăta într-o experiență tactilă completă. Partea bună este că poți experimenta aceste texturi pe toate suprafețele casei: pereți, podea, tavan, mobilier. Poți începe cu covoare, pleduri și apoi să treci la piese de mobilier.

Adu natura în casă

Când vrei o soluție de împrospătare rapidă, fără efort și economică alege plante de apartament. Pot fi plante veșnic verzi cum sunt crinii sau smochinii care purifică aerul. Poți opta pentru un ghiveci frumos decorat pentru a adăuga o notă artistică. Indiferent că vrei o floare deosebită sau doar să umpli un colț sau masă goală, plantele de interior adaugă profunzime și caracter oricărei încăperi. Plantele adaugă culoare și prospețime, atât de necesară mai ales într-un spațiu mai degrabă industrial. Poți fi creativ și să așezi plantele în borcane, cupe sau alte forme în funcție de aspectul pe care îl dorești în final.

Alege calitatea

Decorarea nu ar trebui să coste o avere. Cu toate acestea cumpărăturile impulsive și ieftine duc adesea la dezordine și uzură rapidă. Economisește în schimb și cumpără ceva durabil, decât piese care se pot decora într-un an sau doi. Stabilește un buget și investește când ești pregătit într-o masă specială, o canapea sau scaune.

Toate aceste sugestii ar trebui să te ajute să creezi spații primitoare și fericite în care să locuiești.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close