Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Șase beneficii ale purtării aparatului dentar

Șase beneficii ale purtării aparatului dentar

În general, cei care aleg să poarte un aparat dentar, o fac pentru că își doresc să corecteze o dantură imperfectă din punct de vedere fizic.

sase beneficii aparat dentar
Șase beneficii ale purtării aparatului dentar
de Georgiana Adam    |    15 Noi 2021   •   15:35

Dinții drepți sunt considerați mai frumoși, esențiali pentru un zâmbet perfect. Dar, în afară de acest lucru, purtarea unui aparat dentar implică și alte beneficii. Iată șase din cele mai importante avantaje de care te poți bucura atunci când alegi să porți un aparat dentar.

Prevenirea afecțiunilor gingivale

Afecțiunile gingivale sunt inflamații ale țesuturilor moi care înconjoară dinții Se estimează că peste jumătate din populația Globului se confruntă într-o măsură sau alta cu astfel de afecțiuni gingivale care pot varia de la gingivită până la boală parodontală severă ce poate impune implant dentar.

Persoanele care nu au dinții drepți tind să se confrunte mai des cu probleme gingivale, pentru că resturile alimentare sunt mai ușor prinse între dinți.

Acest lucru permite dezvoltarea bacteriilor în timp, lucru care afectează și mai mult gingiile. Purtarea unui aparat dentar uniformizează dinții și ajută la o curățare mai bună a spațiilor dintre dinți. Prin urmare, bacteriile vor fi îndepărtate înainte de a provoca afecțiuni gingivale severe.

Prevenirea cariilor dentare

Purtarea unui aparat dentar poate reduce și riscul de a dezvolta carii. Când dinții se suprapun sau sunt mai pronunțați, în mod automat, ei sunt mai predispuși unei uzuri neuniforme. Nu vor fi folosiți în mod egal atunci când mesteci sau muști din alimente și vor fi dificil de curățat. În consecință, dacă nu poți îndepărta în mod corespunzător placa bacteriană, vei fi vulnerabil în fața apariției și dezvoltării cariilor dentare.

Purtarea unui aparat dentar ajută la prevenirea cariilor prin alinierea dinților, care vor fi astfel mai ușor de curățat și de întreținut.

O dicție mai bună

Modul în care vorbim nu este influențat doar de voce, ci și de felul în care limba se mișcă în direcția dinților, pentru formarea sunetelor. Când dinții sunt poziționați prea în spate, spre exterior ori spre interiorul gurii, dicția va fi afectată și se pot dezvolta diverse probleme de vorbire, cum ar fi sâsâitul. De aceea, logopezii recomandă părinților tratamentele ortodontice pentru cei mici, pentru că purtarea unui aparat dentar nu doar că va ajuta la îndreptarea dinților, ci și la corectarea problemelor de vorbire.

Prevenirea leziunilor dentare

Purtarea unui aparat dentar poate îmbunătăți confortul și bunăstarea generală. Când cineva are dinții nealiniați corespunzător, există riscul să-și muște limba, gingiile și partea interioară a obrajilor, în mod accidental. De asemenea, dinții pot trage de țesuturile gingivale și pot provoca tensiune la nivelul maxilarului și gurii.

Îmbunătățirea sănătății digestive

O dantură incorect aliniată poate influența serios modul în care cineva se hrănește și modul în care mâncarea se digera în stomac. Bucățile mari de mâncare sunt mai dificil de digerat decât bucățile mici pe care le poți mesteca atunci când ai un aparat dentar pentru corectarea danturii. Prin urmare, cu o mușcătură îmbunătățită și dinți drepți, stomacul va fi mai eficient, iar digestia mai bună.

O stare mentală mai bună

Dincolo de beneficiile de natură fizică, aparatul dentar aduce avantaje și în ceea ce privește confortul mental. Cei care au dinții strâmbi sau neuniformi, se confruntă cu dificultăți de vorbire și zâmbet inestetic, nu au încredere în imaginea proprie și tind să aibă o stimă de sine mai scăzută. Purtarea aparatului dentar poate corecta defectele fizice și poate reda unei persoane încrederea în propria imagine.

Studiile au arătat deja că cei care poartă aparat dentar zâmbesc mai des și nu se feresc să-și afișeze dantura în public. Având în vedere toate aceste beneficii, merită din plin să faci o vizită la stomatolog pentru a afla dacă un aparat dentar poate fi de folos și în cazul tău.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close