Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Reguli de urmat pentru a reuși amenajarea unui dormitor mic

Reguli de urmat pentru a reuși amenajarea unui dormitor mic

Amenajarea unui dormitor mic poate fi o adevărată provocare pentru unii. Însă, cuvântul imposibil nu ar trebui să facă parte din vocabularul tău. Iată câteva reguli de cunoscut pentru a reuși amenajrea unui dormitor de mai mici dimensiuni, astfel încât să reușești să creezi impresia de spațiu mai mare.

New Project - 2021-08-11T121639.612
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2021   •   12:16

Nu știi cum ai putea să amenajezi un dormitor mic, de aproximativ 10 metri pătrați sau chiar mai puțin, ce mobilă dormitor să alegi? Urmând câteva sfaturi practice este posibil să optimizezi un spațiu la maxim, beneficiind de un dormitor confortabil și plăcut. Alegere mobilă pentru dormitor, a culorilor, materialelor, folosirea spațiului și pereților, nimic nu trebuie lăasat la voia întâmplării atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului.

Optează pentru mobilier adaptat

Pentru a reuși amenajarea unui dormitor, alegerea mobilei este esențială. Nu are rost să optezi pentru o mobilă de dormitor mare dacă spațiul nu îți permite acest lucru. Patul nu va fi mai mare de 160-180 centimetri dacă spațiul este mai restrâns. Același lucru este valabil și pentru noptiere, care trebuie să răspundă volumului global al încăperii. Poți opta, pentru un spațiu optimizat, pentru o noptieră suspendată.

Optează pentru un decor minimalist

În cadrul amenajării unui dormitor de mici dimensiuni trebuie să avem grijă să nu aglomerăm spațiul, să optăm pentru un decor minimalist, cel mai potrivit într-un dormitor mic. Mizează pe un decor sobru și epurat. Un tablou simpatic (canvas spre exemplu), unul sau două accesorii coordonate, câteva perne colorate și gata. Nu supraîncărca dormitorul. În privința perdelelor, aceeași idee: preferă texturi fluide și lejere.

Așează etajere pentru a câștiga spațiu la sol

Etajerele posedă un dublu avantaj: ne permite să beneficiem de un spațiu de depozitare evitând în același timp eglomerarea spațiului la sol. Atunci când avem un dormitor de dimensiuni mici cel mai bine este să folosim pereții pentru a optimiza spațiul. Folosirea etajerelor este cea mai bună idee în acest caz.

Optimizează fiecare colț al dormitorului

Dormitor dreptunghiular, pătrat sau mai lung, dormitor într-o mansardă...toate aceste configurații vin cu avantaje și dezavantaje. Pentru a optimiza spațiul din dormitor mizează pe unghiuri și pe colțuri. Fiecare colț al dormitorului trebuie să fie optimizat asigurându-ne că nu aglomerăm spațiul. Putem instala un taburet sau un fotoliu mai mic într-un colț pentru a conferi încăperii o atmosferă călduroasă. Sau chiar o oglindă de machiaj pentru a te pregăti în fiecare dimineață pentru a merge la muncă.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close