Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Recomandări pentru întreținerea mașinii de spălat rufe

Recomandări pentru întreținerea mașinii de spălat rufe

Mașina de spălat rufe ne face viața mai ușoară, având grijă ca țesăturile pe care le purtăm să fie mereu curate, sigure și confortabile.

recomandari intretinere masini spalat rufe
Recomandări pentru întreținerea mașinii de spălat rufe
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2022   •   09:29

Altfel spus, fără o mașină de spălat rufe, imaginea noastră ar putea avea mult de suferit. Mai mult decât atât, probleme pot apărea și în ceea ce privește starea noastră de sănătate.

Problemele pot apărea și atunci când masina de spalat rufe nu este întreținută corect. Drept urmare, împreună cu echipa de la Demax.ro am pregătit un material pentru întreținerea corectă a mașinii de spălat rufe.

Astfel, dacă tocmai ți-ai achiziționat un astfel de aparat de la care ai foarte mari așteptări și pe care vrei să îl folosești cât mai mult timp, iar performanțele sale să fie mereu la un nivel înalt, atunci ar trebui să pui în practică următoarele recomandări:

De ce să te ocupi frecvent de curățarea mașinii de spălat rufe

Te poți gândi că dacă folosești mașina de spălat deseori, aceasta se curăță singură, odată cu spălarea rufelor. Ei bine, nu este chiar așa. Chiar dacă folosește deseori apă fierbinte și detergent, în interiorul mașinii de spălat rufe se poate acumula ușor murdăria.

Drept urmare, trebuie să o cureți, pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute, a germenilor, bacteriilor sau chiar a mucegaiului. Și totuși... ce poți face pentru a o curăța cât mai bine?

Ritualul lunar care îți curăță perfect mașina de spălat rufe!

Nu este deloc dificil să iei măsurile necesare pentru curățarea mașinii de spălat, iar tot ce ar trebui să faci este să folosești câteva ingrediente pe care sigur le ai în casă deja.

Folosește 2 pahare de oțet, un sfert de pahar cu bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de apă iar în final nu mai ai nevoie decât de un burete de bucătărie.

Amestecă apa cu bicarbonatul și vei obține o soluție grozavă pentru curățarea mașinii de spălat. Soluția obținută o vei pune în compartimentul dedicat detergentului, iar oțetul î vei pune în cuvă. Folosește un ciclu de spălare mediu, o temperatură cât mai înaltă și pornește mașina de spălat, fără rufe în ea.

După ce programul de spălare ales s-a terminat, folosește buretele pentru a curăța cuva de murdăria rămasă. În acest fel, vei reuși să cureți în mod eficient mașina de spălat cu un minim de efort. După ce ai clătit cuva, lasă ușa deschisă pentru ca mașina de uscat să se usuce, întocmai pentru a preveni formarea mucegaiului.

Asta este tot! Poți pune rufele la spălat, iar astfel vei preveni apariția petelor, a mirosurilor neplăcute și a altor factori ce ar putea duce la apariția unor probleme. Este suficient să aplici acest truc cel puțin o dată pe lună, iar mașina de spălat va fi mereu curată, așa cum îți dorești.

În schimb, dacă ai ignorat mașina de spălat rufe mult prea mult timp, iar acum nu prea o mai poți readuce la viață, nu îți rămâne decât să faci un singur lucru: achiziționează alta. Vei găsi numeroase modele interesante pe Demax.ro, așa că alege-o pe aceea care te încântă cel mai mult.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close