Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Premier League păstrează tradiția fotbalului de Boxing Day și în 2022

Premier League păstrează tradiția fotbalului de Boxing Day și în 2022

Pentru cei mai mulți oameni, 26 decembrie este a doua zi de Crăciun, dar, pentru comunitatea Commonwealth aceasta are o semnificație deosebită, fiind cunoscută sub denumirea Boxing Day.

premier league pastreaza traditia fotbalului de boxing day si in 2022
Premier League păstrează tradiția fotbalului de Boxing Day și în 2022
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2022   •   16:38

De la o sărbătoare a servitorilor și meseriașilor care primeau cadouri de la angajatorii lor bogați, ea s-a transformat într-o sărbătoare populară.

Premier League programează meciuri de Boxing Day

În Anglia s-a împământenit tradiția ca a doua zi de Crăciun să fie o sărbătoare a sportului. În această zi se dispută meciuri de cricket, rugby, se organizează curse de cai, dar cel mai mare interes îl stârnesc meciurile de fotbal din Premier League.

Primul meci de fotbal disputat în această zi a avut loc pe 26 decembrie 1860, între Sheffiled FC și Hallam FC, cele mai vechi echipe din istoria fotbalului. În campionat, primele partide de Boxing Day s-au disputat în 1888, între Derby County și Bolton Wanderers și West Brom și Preston North End.

De atunci, fanii englezi se bucură de fotbal după ce au petrecut Crăciunul cu familia. 2022 nu face excepție, imediat după Crăciun fiind programate meciurile din etapa a 17-a:

Luni, 26 decembrie:

  • Brentford vs Tottenham, ora 14:30

  • Leicester City vs Newcastle United, ora 17:00

  • Southampton vs Brighton & Hove Albion, ora 17:00

  • Crystal Palace vs Fulham, ora 17:00

  • Everton vs Wolverhampton Wanderers, ora 17:00

  • Aston Villa vs Liverpool, ora 19:30

  • Arsenal Londra vs West Ham, ora 20:00

Marți, 27 decembrie:

  • Chelsea vs Bournemouth, ora 19:30

  • Manchester United vs Nottingham Forest, ora 22:00

Miercuri, 28 decembrie:

  • Leeds United vs Manchester City, ora 22:00.

Brentford – Tottenham, unul dintre cele mai interesante meciuri de Boxing Day 2022

Primul meci de Boxing Day va începe la ora 14:30. Pe Brentford Community Stadium din Londra se va disputa derby-ul local între Brentford și Tottenham. La al doilea sezon în Premier League, Brentford are un parcurs foarte bun, ocupând poziția a 10-a în clasament, cu 19 puncte acumulate după 15 runde. Parcursul este cu atât mai meritoriu cu cât managerul Thomas Frank nu are la dispoziție jucători cunoscuți, cu excepția danezului Mathias Jensen și a camerunezului Bryan Mbeumo.

Tottenham este o echipă cu pretenții, fiind mai mereu în top favorite Premier League la agențiile de pariuri sportive . După 15 meciuri disputate în campionat, are cota 51.00 la pariuri online pentru a câștiga Premier League. Echipa antrenată de italianul Antonio Conte a acumulat 29 de puncte și ocupă poziția a 4-a în clasament, la 8 puncte de liderul Arsenal. În ofertele de pariuri pentru Premier League este afișată cota 3.85 pentru „Victorie Tottenham și ambele marchează”. Rezultatul va fi influențat și de cum se vor recupera fizic și psihic fotbaliștii care au participat la Mondialul din Qatar.

Newcastle a revenit printre echipele de top din Premier League

Investițiile saudiților și-au arătat rezultatele, Newcastle United fiind ultima pe podiumul Premier League, cu 30 de puncte acumulate în 15 meciuri. De Boxing Day, „Coțofenele” vor juca pe King Power Stadium cu Leicester. Meciul va începe la ora 17:00 și le găsește pe gazde pe un apăsător loc 13, cu 17 puncte adunate în 15 meciuri. Partida se îndreaptă spre o victorie a oaspeților cu goluri marcate de ambele echipe, pronostic care ar aduce profit celor care ar plasa pariuri pe această selecție (cota 4.00).

Leicester a început extrem de slab acest sezon, dar conducerea i-a acordat în continuare credit managerului Brandon Rogers. Cu 4 victorii în ultimele 5 meciuri din Premier League, „vulpile” par să-și fi revenit, iar managerul a avut la dispoziție o lună pentru a încerca să îmbunătățească jocul echipei.

Ca și adversarul său, Eddie Howe a avut puțini jucători prezenți la Mondialul din Qatar și a profitat de pauza competițională pentru a face reglaje fine în jocul echipei sale. Este posibil ca el să regrete această pauză, având în vedere că era neînvins în ultimele 10 etape (7 victorii).

Liverpool trebuie să tragă tare pentru a prinde un loc de Champions League

De la ora 19.30, pe Villa Park din Birmingham, Aston Villa va primi vizita lui FC Liverpool. În cele 4 meciuri de campionat de la venirea managerului Aaron Danks, Aston Villa a obținut 3 victorii, cu Brentford, Manchester United și Brighton, dar a și suferit o înfrângere drastică cu Newcastle. Semnalele sunt pozitive, iar echipa a urcat pe poziția a 12-a în clasament, cu 18 puncte din 15 meciuri.

Aston Villa poate profita de ușoara degringoladă din trupa lui Jurgen Klopp și să nu piardă acest meci. Deși a avut la dispoziție pauza generată de Campionatul Mondial, managerul german a avut foarte puțini fotbaliști la antrenamente, cei mai mulți fiind implicați în competiția din Qatar. Mai mult, el va avea de gestionat o situație dificilă, mulți dintre internaționalii echipei suferind decepții la turneul mondial. Până la meciul cu Aston Villa, pe 22 decembrie, Liverpool va trebui să înfrunte pe Manchester City în optimile EFL Cup.

Cotele menționate în acest articol pot fi modificate în orice moment.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close