Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Perdeaua de aer: ce este, când este utilă și cum funcționează

Perdeaua de aer: ce este, când este utilă și cum funcționează

O perdea de aer este un sistem care creează o barieră de aer pe toată deschiderea unei uși, care separă două medii cu temperaturi diferite.

perdeaua de aer ce este cand este utila si cum functioneaza
Perdeaua de aer: ce este, când este utilă și cum funcționează
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   11:35

Adesea perdeaua de aer separă aerul condiționat din interior, de mediul exterior, prevenind astfel pătrunderea aerului rece sau cald dar și a fumului, umidității, prafului, etc.

În cazul unui schimb termic mai redus cum sunt ventilatoare baie, unde nu se amestecă aerul rece cu cel cald, nu sunt probleme, însă aerul rece în contact cu cel cald poate conduce la acumularea de umiditate, gheață sau ceață. De obicei perdeaua de aer este montată peste o ușă în interior și acolo ia formă pentru a se potrivi aerului condiționat din interior.

De ce să optezi pentru o perdea de aer

O funcție de bază a unei perdele de aer este capacitatea sa de a separa temperaturile sau mediile separate. Deci chiar dacă folosești o ușă pentru a împiedica schimbul termic, o perdea de aer creează o bariera invizibilă pentru separarea celor două medii.

Care sunt avantajele folosirii unei perdele de aer

Pe lângă a menține temperatura optimă, iată și alte avantaje:

-Economisirea energiei: prin separarea eficient a mediilor diferite, o contribuie la economisirea energiei electrice, iar aparatul aer conditionat duct nu va depune efort suplimentar și în cele din urmă costurile vor fi reduse.

-Confort sporit: pentru persoanele care intra și ies pe ușă iar . În cazul unui birou sau clinici unde se circulă mereu, persoanele care se află în proximitatea acesteia pot fi deranjate.

-Siguranță: unul din cele mai importante beneficii ale unei perdele de aer este capacitatea de a îmbunătăți nivelul de siguranță al ușilor în care funcționează. Fluxul de aer contribuie la menținerea podelei uscată, fără riscul de alunecare, iar cele cu filtru UVC elimină și impuritățile din aer.

-Țin deoparte insectele: zburătoarele vor fi împiedicate să pătrundă, lucru necesar mai ales în restaurante sau industria alimentară.

Perdeaua de aer este ca un aparat de aer condiționat?

Perdeaua de aer nu este un aparat de aer condiționat dar servește ca un însoțitor pentru a-l face să dureze mai mult, să funcționeze mai bine, să reziste mai mult și să folosească mai puțină energie. Astfel acestea sunt mai rezistente, nu trebuie să lucreze atât de mult și necesită întreținere mai puțină. Totodată performanța acestuia este mai mare și oferă un interior mai confortabil.

Menținerea temperaturii stabile în interior este importantă pentru confortul utilizatorilor și pentru sănătatea acestora. Atât vara cât și iarna, diferențele sunt mari între interior și exterior, de aceea perdeaua de aer este o soluție eficientă care conduce la costuri mai reduse la energie și la durata de viață mai mare a aparatului de aer condiționat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close