Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Panouri acustice decorative, o metodă elegantă de a controla zgomotul ambiental

Panouri acustice decorative, o metodă elegantă de a controla zgomotul ambiental

Panourile acustice decorative reprezintă o nouă metodă eficientă și estetică de a controla zgomotul indiferent de spațiu, fie rezidențial sau comercial.

panouri acustice decorative o metoda eleganta de a controla zgomotul ambiental
Panouri acustice decorative, o metodă elegantă de a controla zgomotul ambiental
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   11:56

Aceste panouri acustice absorb sunetele, oprind ecourile și reverberaţiile. În plus, noile tehnologii moderne au creat materiale cu un design deosebit ceea ce îmbină excelent utilul cu esteticul.

Din punct de vedere funcţional, cea mai importantă caracteristică a panourilor acustice este absorbția zgomotului. Partea interesantă a panourilor decorative este faptul că se găsesc într-o gamă variată de modele, materiale și culori conferind spaţiului un efect vizual deosebit.

Așadar, dacă ești în căutare de panouri acustice decorative, îți prezentăm în continuare care sunt tipurile și avantajele acestor soluții de reducere a zgomotelor.

TOP 3 cele mai apreciate tipuri de panouri acustice decorative

Cele mai multe persoane când se gândesc la panourile acustice își imaginează panourile specifice studiourilor de înregistrări. Dar, aceste soluții de design pot fi montate în orice spațiu, pe pereți sau tavane, și vin într-o varietate de dimensiuni și forme.

Cel mai comun tip este panoul dreptunghiular, dar există și panouri rotunde, triunghiulare, pătrate și bineînțeles alte forme geometrice. Pe lângă creșterea confortului fonic, aceste panouri vin cu avantajul unui design elegant și rafinat.

Iată cele mai comune tipuri de panouri acustice decorative sunt:

  1. Panouri decorative din plută

Pluta are proprietăți naturale de absorbție a sunetului, ceea ce o face o soluție ideală pentru controlul nivelului de zgomot în medii aglomerate. Pluta este adesea folosită în studiourile de înregistrare muzicală ca material de reducere a zgomotului. Specialiștii spun că panourile acustice din plută absorb aproximativ 40% din sunetele din gama de frecvență a vocii umane. Folosirea panourilor decorative din plută pe pereți în sălile de conferințe și spațiile de birouri este o modalitate simplă de a crea o sală de ședințe ideală ferită de rumoarea inerentă într-un spațiu de birouri.

Pentru spații multifuncționale sau comune, panourile acustice din plută pot fi folosite pentru a separa zonele private pentru conversații private sau pentru a opri sunetul să circule printr-un birou open space.

Structura sa densă, asemănătoare unui fagure, este excelentă pentru absorbția vibrațiilor sonore și, deoarece este ușoară poate fi modelată în diferite forme. Fiind un material foarte ușor și venind într-o gamă variată de modele, panourile decorative din plută sunt ușor de integrat atât în designul tavanelor, cât mai ales al pereților.

  1. Panouri din pâslă acustică

Pâsla este fabricată din plastic PET reciclat, în principal din sticlele de apă sau alte produse de unică folosință. Materialul reciclat este comprimat și topit până când rămâne sub forma unor fulgi de plastic. Această fibră este apoi utilizată pentru a produce rulouri sau foi de material textil tip pâslă. Nu numai că este un material durabil, dar devine rapid alegerea numărul 1 pentru performanța de amortizare a sunetului în locul altor materiale tradiționale, cum ar fi fibra de sticlă.

Natura ușoară și durabilă a pâslei din poliester creează proprietățile ideale pentru designul panourilor din pâslă acustică. Capacitatea sa de a fi tăiată cu ușurință, varietatea de opțiuni de culoare și formele nelimitate fac ca panourile acustice din pâslă să fie unul dintre cele mai apreciate panouri decorative acustice în designul interior modern, perfecte pentru eliminarea sunetului deranjant reflectat de voci, conversații telefonice și zgomote produse de echipamentele de lucru din spațiile de birouri, săli de meeting, recepții, săli de așteptare, restaurante sau săli de conferință.

  1. Panouri decorative din spumă

Panourile decorative din spumă melaminică flexibilă se utilizează cu rol fonoabsorbant, fiind aplicate în diferite moduri, pe pereți, tavane sau ca separatoare de sine stătătoare între birouri. Panourile fonoabsorbante din spumă poliuretanică au o eficiență extrem de mare în ceea ce privește absorbția sunetului datorită materialului de polietilenă și a modului de dispunere a celulelor.

Panourile decorative din spumă sunt folosite cu rol de îmbunătățire a acusticii, în orice tip de încăpere unde se dorește o absorbție fonică optimă, reducând reverberația, în special în studiourile muzicale, cât și la capitonarea acelor încăperi unde se dorește corecție acustică.

Însă, panourile din spumă melaminică au și rol decorativ putând fi îmbrăcate în diferite țesături sau vopsite în orice culoare cu o vopsea lavabilă pe bază de apă. În plus, datorită greutății scăzute, panourile decorative din spumă permit crearea unor suprafețe extrem de creative și pot fi lipite sau agățate, oferind încăperii un aspect atractiv.

De exemplu, metoda ideală de a crea spații de lucru separate în birourile open space, locații de bancă, spații comerciale, sunt panourile separatoare acustice AK 3 și AK 4, de diferite dimensiuni, ce pot fi dispuse vertical sau orizontal. Seria AK marca DeVorm de la Dacca este produsă din spumă acustică și PET Felt obținut din sticle de plastic reciclate.

Cele mai apreciate panouri acustice decorative sunt cele fabricate din materiale ecologice și durabile care susțin sustenabilitatea mediului. Acesta este motivul pentru care producătorii preferă materialele reciclabile, fibrele vegetale, vata de sticlă, pâsla și spuma. Datorită tehnologiilor de ultimă generație, aceste panouri acustice decorative sunt disponibile într-o gamă largă de culori, adesea derivate din pigmenți naturali extrași din flori, sol, plante.

DACCA oferă soluții acustice variate, din materiale de ultimă generație, pentru eficiență maximă în absorbția sunetelor și reducerea zgomotului.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close