Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Oferă casei tale un aspect elegant, o actualizare în acest sezon de iarnă

Oferă casei tale un aspect elegant, o actualizare în acest sezon de iarnă

Atunci când îți dorești o schimbare în casă, o actualizare și un aspect mai elegant, merită să te gândești și la pardoseală. Fără îndoială înlocuirea parchetului cu o variantă mai bună poate impresiona chiar și pe cei mai pretențioși oaspeți din casa ta.

ofera casei aspect elegant actualizare sezon iarna
Oferă casei tale un aspect elegant, o actualizare în acest sezon de iarnă
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2022   •   11:16

Pardoseala din lemn de esență tare este în topul preferințelor proprietarilor de case, pentru că poate îmbunătăți semnificativ aspectul oricărui spațiu. Lemnul este atemporal și mereu la modă, în orice sezon din an.

Dacă îți place pardoseala din lemn de esență tare, poți face o schimbare încă de pe acum, astfel vei da un aspect elegant proprietății tale. În ziua de azi, proprietarii de case caută locuințe cu podele din lemn de esență tare, mai ales dacă au și prețuri convenabile. Lemnul este mai atractiv, mai durabil și dă valoare locuinței.

Lemnul reglează și condițiile climatice din casă, spun cercetătorii. Acest material natural, ecologic are un efect benefic asupra bunăstării și sănătății oamenilor.

Prin urmare, dacă vrei un microclimat bun în casa ta, ar trebui să optezi pentru o pardoseală din lemn. Aceasta are proprietăți higroscopice, absoarbe excesul de umiditate (ce poate să apară în mod special iarna) și poate să îmbunătățească astfel condițiile climatice din camere. Umezeala în exces crește riscul de igrasie în casă.

Pardoseala din parchet laminat este de asemenea foarte populară și elegantă. Mulți oameni preferă parchetul dublu stratificat pentru că are o rezistență termică mai bună, comparativ cu acela triplu stratificat.

Dacă se folosesc nuanțe deschise, se poate da un aspect modern apartamentului.

Parchetul de PAL laminat arată grozav, mai ales dacă este din nuc sau din stejar. Acesta este perfect pentru interioarele moderne, pentru că adaugă prin design și textură o senzație naturală și plăcută în locuință, astfel atmosfera este cu siguranță îmbunătățită.

Parchetul poate avea și un aspect rustic, un finisaj special, care imită foarte bine lemnul în forma sa aspră și brută.

Prin alegerea parchetului cu acest aspect puțin diferit de parchetul clasic și adăugarea unor piese de decor simple și de efect, se poate crea un spațiu într-un stil rustic, mai apropiat de natură. Parchetul rustic creează acea atmosferă caldă, reconfortantă, care contrastează perfect cu albul pereților și pune în evidență fiecare element al încăperii.

Parchetul montat tip Chevron a fost la modă timp de mulți ani, iar acum este iar în trend, pentru că oferă un aspect foarte elegant casei. Acest parchet este în stil scandinav și se asortează bine cu pereții albi mai ales dacă este într-o paletă de culori neutre, cum sunt de pildă nuanțele de gri-cenușiu.

Un parchet gri reîmprospătează încăperea, îi oferă mai multă luminozitate. Ca și pereții, parchetul are un efect senzațional, el structurează camera și accentuează ideea de odihnă, relaxare și confort. Și un parchet în nuanțe de bej este relaxant, conferă un aspect mai zen și este recomandat pentru living sau camera de zi.

Desigur alegerea parchetului pentru casă este esențială, dar și alegerea accesoriilor de finisare contează.

În concluzie, trebuie selectate plinte potrivite stilului de parchet folosit, culorilor pereților și toc-ului de la uși, iar în plus trebuie analizată și calitatea acestora. Alte accesorii și elemente de finisare necesare sunt: colțarele interioare și exterioare, clemele, mufele de îmbinare și terminațiile.

Pentru a face alegerea cea mai bună, primul pas este să realizezi o verificare a pieței, deci să vezi ofertele de plintă parchet din polimer dur, MDF și PVC, la diferiți producători și retaileri, care au astfel de produse pentru toate tipurile de parchet sau pardoseală. Printre aceștia, există și producători care răspund optim așteptărilor clienților și care mai scad puțin prețul pentru a vinde mai mult în acest sezon de iarnă.

În ziua de azi, plintele din MDF sunt preferate de cumpărători pentru că sunt rezistente la impact, la uzură și razele ultraviolete.Pentru a îmbunătăți aspectul casei și a ilumina camerele acesteia, alege cu atenție stilul de pardoseală, culoarea de parchet și plinte, pentru că în magazinele fizice și online există o diversitate impresionantă de nuanțe din care probabil este destul de greu să te hotărăști, pentru a face o schimbare wow, în acest sezon de iarnă 2021-2022.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close