Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Metode naturale și eficiente pentru a slăbi

Metode naturale și eficiente pentru a slăbi

silueta
Apa este indispensabilă tuturor proceselor din organism. Sursă foto: Canva.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iul 2024   •   11:15

Cu o abundență de produse alimentare bogate în calorii, este cât se poate de firesc faptul că foarte mulți oameni au ajuns să aibă kilograme în plus.

Din păcate, eliminarea acestor kilograme nu este o misiune tocmai ușoară. Slăbirea sănătoasă trebuie să se bazeze pe câteva elemente cheie, care nu sunt tocmai ușor de adoptat, însă reușesc să elimine orice risc.

Alimentația echilibrată

În teorie este simplu a slăbi, de aceea adoptarea unui plan alimentar cu deficit caloric este prima țintă care se ia în considerare.  Deficitul caloric nu este suficient, însă. Unul dintre cele mai simple moduri de a începe să pierzi în greutate este să controlezi porțiile de mâncare.

  1. Controlează cantitatea! Chiar și alimentele sănătoase pot contribui la creșterea în greutate dacă sunt consumate în cantități mari. Folosirea farfuriilor mai mici și mâncatul încet pot ajuta la reducerea consumului caloric.
  2. Mănâncă fibre! Fibrele sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă și pot ajuta la pierderea în greutate prin prelungirea senzației de sațietate. Alimente precum legumele, fructele, cerealele integrale și leguminoasele sunt surse excelente de fibre. În plus, aceste alimente sunt adesea bogate în vitamine și minerale esențiale.
  3. Include proteinele slabe în dietă! Puiul, peștele, tofu sau leguminoasele, poate sprijini pierderea în greutate. Proteinele ajută la construirea masei musculare și la arderea caloriilor, fiind esențiale pentru menținerea unui metabolism activ. Mai mult, ele ajută la menținerea senzației de sațietate, reducând poftele alimentare nesănătoase.

Hidratarea corectă

Apa este indispensabilă tuturor proceselor din organism, fiind extrem de utilă și în procesul de ardere a grăsimilor. Consumul suficient de apă poate ajuta la reducerea senzației de foame și la eliminarea toxinelor din corp. Este recomandat să bei cel puțin opt pahare de apă pe zi și să înlocuiești băuturile carbogazoase, băuturile cu mult zahăr sau alcoolul cu apă sau ceaiuri neîndulcite.

Ceaiurile, în special cele verzi și negre conțin antioxidanți care pot accelera metabolismul și pot îmbunătăți arderea grăsimilor.

Activitatea fizică regulată

Exercițiile cardio, cum ar fi alergatul, ciclismul, înotul sau mersul pe jos îmbunătățesc sănătatea inimii și cresc nivelul de energie. Este recomandat să faci cel puțin 150 de minute de exerciții cardio moderate pe săptămână pentru a observa rezultate semnificative.

Pe lângă exercițiile cardio, antrenamentele de forță sunt importante pentru a construi și menține masa musculară. Ridicarea greutăților, utilizarea benzilor de rezistență sau exercițiile cu greutatea corporală, precum genuflexiunile și flotările, accelerează metabolismului. Un metabolism mai rapid înseamnă că vei arde mai multe calorii chiar și în repaus.

Somnul adecvat

Foarte mulți oameni neglijează somnul, acesta fiind însă, extrem de important. Un somn odihnitor joacă un rol esențial în menținerea unui metabolism sănătos și în controlul greutății. Lipsa somnului poate duce la dezechilibre hormonale care cresc apetitul și pofta de alimente nesănătoase. Este important să dormi între 7 și 9 ore pe noapte pentru a sprijini pierderea în greutate și pentru a-ți menține energia și starea de bine.

Pentru a te asigura că dormi bine, creează un mediu de somn confortabil și relaxant. Evită ecranele electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare, menține camera întunecată și răcoroasă și încearcă să ai o rutină de somn constantă. 

Evitarea dietelor yo-yo

Dietele drastice sau dietele de tip yo-yo sunt coplet nesănătoase și de cele mai multe ori duc la recâștigarea kilogramelor pierdute. Acestea pot afecta negativ metabolismul și pot duce la pierderea masei musculare, așadar, evită-le!

Pregătirea mesei în avans și alegerea alimentelor sănătoase te pot ajuta să rămâi pe drumul cel bun și să eviți tentațiile nesănătoase. 

Suplimente naturale pentru pierderea în greutate

Dacă ai reușit să îți creezi o rutină cu alimentație corectă, somn, sport și hidratare, poți căuta diverse produse naturiste pentru slăbit

Ceaiul verde, spre exemplu, este recunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și capacitatea de a accelera metabolismul

Fibrele solubile, precum cele din psyllium sau glucomannan, pot ajuta la pierderea în greutate prin prelungirea senzației de sațietate și reducerea apetitului. Acestea pot fi consumate sub formă de suplimente sau pot fi găsite în alimente precum ovăzul, leguminoasele și anumite fructe și legume. 

În magazinele naturiste poți găsi și alte suplimente gândite pentru pierderea în greutate. Acestea nu funcționează însă, decât dacă ai reușit să ai o rutină sănătoasă în ceea ce privește alimentația și sportul. 

Sfaturi

  1. Setează obiective realiste! În loc să te concentrezi pe pierderea rapidă a unui număr mare de kilograme, încearcă să stabilești obiective mici și progresive. Fiecare realizare te va motiva să continui și să adopți un stil de viață sănătos.
  2. Ține un jurnal al pierderii în greutate și notează fiecare realizare, fie că este vorba de câteva kilograme pierdute sau de adoptarea unui nou obicei sănătos.
  3. Fii echilibrat! Este important să menții un echilibru între eforturile tale de a slăbi și bucuria de a trăi. Permite-ți ocazional să te răsfeți cu mâncarea preferată sau să te bucuri de o zi de odihnă. Un stil de viață sănătos nu înseamnă restricții constante, ci echilibru și moderație.
×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri
Parteneri
x close