Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Mereu la modă: De ce merită să alegi vopsea lavabilă albă

Mereu la modă: De ce merită să alegi vopsea lavabilă albă

Puține lucruri au mai multă influență asupra modului în care te perceputa o camera decât un strat proaspăt de lavabilă albă, așa cum orice designer de interior încearcă să ne conștientizeze. Chiar și vopseaua de la branduri mai exclusiviste este o metodă fantastică de a vă actualiza zona.

mereu la moda de ce merita sa alegi vopsea lavabila alba
Mereu la modă: De ce merită să alegi vopsea lavabilă albă
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   13:42

Poate mai mult decât orice altă culoare, o vopsea lavabilă albă poate influența subtil direcția de design a unei încăperi. Se poate crea un loc pe care să-l înțeleagă oricine, de la minunat și cald la uimitor de minimalist atunci când totul este combinat cu un iluminat natural, accesorii și mobilier.

Pereții albi sunt fotogenici, nu există nici o îndoială despre asta. Pereții zugrăviți cu lavabilă albă sunt întotdeauna un element de bază, ceea ce creează un spațiu superb al casei.

Beneficiile unei zugrăveli albe

Vopseaua albă pentru zugrăvit pereții are un moment de top de ani de zile de când este în centrul atenției, iar popularitatea sa ar putea să continue, pentru că această opțiune de vopsea nu este doar frumoasă. Există câteva caracteristici care sunt probabil motivul pentru care vopseaua albă a rămas atât de populară atât de mult timp.

  • Zugrăveala casei cu lavabilă albă se completează cu orice stil de design interior deoarece pereții devin atât de versatili încât se potrivesc cu orice stil interior. Este un dat că se potrivesc foarte bine cu o casă minimalistă, dar se potrivesc minunat și cu case boeme, scandinave, tradiționale, contemporane, de fermă rustică și chiar în stil maximalist, deoarece se oferă ca o pânză calmă, neutră, care acceptă aproape orice culoare, textură sau model pentru a se desăvârși.
  • O zugrăveală cu lavabilă albă este ca o pânză goală care așteaptă de la pictor aproape orice culoare, oricât de vibrantă, pentru a o prezenta. De exemplu, dacă ai piese îndrăznețe și declarative în casa ta pe care vrei să le arăți, a avea pereți colorați va face ca întregul spațiu să pară aglomerat, deoarece totul se luptă pentru o obține atenție. Dar dacă zugrăveala casei este cu lavabilă albă elimini această situație a dezordinii de culoare și vei crea un spațiu în care mobilierul tău nu va cere atenție. În schimb, totul va avea șansa de a străluci, permițând să aibă impactul uimitor pe care îl urmărești.
  • Zugrăveala pereților cu lavabilă albă accentuează structura casei, în special detalii precum panouri frumoase, arcade și chiar stucaturi, deoarece pânza calmă permite ochiului nu numai să capteze umbrele și lumina, ci să se concentreze asupra lor. Dacă ai texturi și modele distincte din punct de vedere arhitectural pe pereți, vopsirea lor în alb poate fi cea mai inteligentă mișcare pe care o poți face pentru a le aprecia.
  • Orice piesă de artă arată uimitor pe un perete zugrăvit cu lavabilă albă. Există un motiv pentru care pereții din galeriile de artă sunt albi, acela că peretele alb lasă lucrările de artă să strălucească fără a copleși spațiul și elimină practic toate distragerile, astfel încât atenția să se concentreze pe exponat. Indiferent dacă optezi pentru o singură pictură pe un perete sau pentru mici grupuri de piese care să îți prezintă pasiunea, a avea un perete alb va fi fundalul perfect pentru ele.
  • Peretele alb nu se demodează niciodată. Culorile la modă vin și pleacă, dar albul este un clasic care nu se va demoda niciodată, indiferent de trecerea timpului. Dincolo de culorile la modă, adesea noutatea culorilor pentru zugrăvirea pereților, dominate de modă, tind să se uzeze mai repede. Acea nuanță adâncă de orice culoare vrei tu și care este la modă, să zicem, pe care ai folosit-o pe un perete întreg în casă, pentru că părea atrăgătoare în paginile unei reviste, dar care iese în evidență ca ceva prea strălucitor, s-ar putea să te facă să nu te mai simți atât de grozav după câteva luni.
  • Pereții zugrăviți cu lavabilă albă fac ca spațiul să pară mai mare. Regula de bază atunci când vine vorba de culoare este că vopsirea unei camere într-o nuanță deschisă o face să pară mai mare, în timp ce nuanțele închise o fac vizual mai mică. Așa că mergând după aceeași regulă, și mai ales dacă locuiești într-un spațiu mic, de ce să nu-l vopsești în cea mai deschisă nuanță posibilă, care este albul. Zugrăvind pereții în alb și eventual cuplând cu lumină naturală, camera va primi instantaneu un plus de spațialitate, chiar dacă nu s-a „extins”, senzația vizuală fiind uimitoare de la sine. Nu ai nevoie de multă inspirație pentru a-ți amenaja spațiul în alb.
  • Peretele alb îndepărtează dezordinea vizuală, deoarece albul limpezește mintea, te face puțin mai relaxat și îți oferă spațiu în minte pentru a face alegeri bune. Ca absență de culoare, albul servește drept tablă goală. Mulți oameni îl folosesc ca fundație, deoarece facilitează alegerea altor culori pentru decor, mobilier și multe altele; într-o cameră cu pereți albi, alegerea culorilor complementare pentru celelalte articole din spațiu este puțin mai ușoară decât ar putea fi într-o cameră cu pereți de altă culoare, indiferent care este ea. Dacă te străduiești să mărești o cameră, începerea cu pereții albi ar putea face totul puțin mai ușor.
  • Poate este vorba de superputerea vopselei albe care te face să te simți bine, până la urmă. În psihologia culorilor, albul simbolizează pace și puritate, sentimente de care sunt atrași cei mai mulți oameni. Oamenii ar putea să nu realizeze din punct de vedere cognitiv că albul este de fapt prezența luminii. Albul ne oferă multă lumină în casele noastre și asta ne face să ne simțim bine.

O zugrăveală cu lavabilă albă poate face mult mai mult decât să facă pereții să arate proaspeți și curați. Este începutul pentru un design interior de excepție.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close