Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Alege materiale construcții de origine metalică pentru o rezistență mai mare în timp

Alege materiale construcții de origine metalică pentru o rezistență mai mare în timp

Încă de la descoperirea să și posibilitatea prelucrării și utilizării sale în diverse tipuri de construcții și elemente, metalul a devenit unul dintre cele mai utilizate și mai bune materiale de contructii.

materiale constructii origine metalica rezistenta timp
Alege materiale construcții de origine metalică pentru o rezistență mai mare în timp
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   11:49

Acesta este destul de ușor de întreținut, de prelucrat chiar, nu mult mai scump că alte tipuri de materiale și cu o rezistență mult mai mare în timp , fie că îl utilizăm la interior sau la exterior.

Comparativ cu lemnul de exemplu, metalul este ceva mai ușor de obținut și chiar de extras, fiind nevoie de echipamente și tehnici mai avansate. Acest lucru a devenit astfel nu neapărat greutății de a extrage minereuile metalice ci și a cererii care a fost de la un an la altul în continuă creștere de la consumatori.

Și astfel, în cazul fierului simplu de exemplu, de la extragerea minereului și până la obținerea de materiale în forma finală, poate dura ceva timp în timp ce, la lemn ar fi mai ușor.

Metalul este utilizat că material prim în numeroase domenii precum construcții, industrial, mobilier exterior și interior, agricultura, auto și multe altele. Practic, există puține domenii în care de crează obiecte și metalul în diversele sale forme nu face parte. În multe cazuri acesta este utilizat din simplul fapt că oferă rezistență.

În cadrul unui moblier din lemn, plastic sau sticlă, găsim fară îndoială și mici elemente metalice, la îmbinări sau în spatii în care să nu fie neapărat vizibil, unde să ofere acea rezistența dorită.

Polizat, finisat sau vopsit, metalul oferă și un aspect frumos. Utilizând o vopsea electrostatică sau una metalica obținem un rezultat și mai frumos, care să dea impresia de puternic, rezistent, masiv chiar.

Iar daca vorbim despre matale precum oțelul sau diversele aliaje ce pot fi obținute, acestea au încă din start, „din fabrică”, un aspect metalic frumos. Folosim țevi de inox sau oțel la balustrade pentru scări, balcoane sau spații deschise pe care dorim să le îngrădim astfel încât să le facem mai sigure.

Printre toate elementele de origine metalică din cadrul magazinelor de materiale de construcții, cele mai comune sunt țevile, acestea putând avea numeroase dimensiuni în ceea ce privește diamestrul dar și forme variate, de la cele pătrate și rotunde până la cele dreptunghiulare sau chiar în forma de romb. Putem numi extrem de multe aplicații, alături de cele mai sus menționate, în care găsim utilizate țevi metalice.

O parte foarte benefică a utilizării metalului este posibilitatea de remediere a posibilielor greșeli pe care le-am putea face în debitare, sudare sau modificare a acestora.

Daca de exemplu am dori să realizăm un gard, utilizând lemn, o dată ce tăiem greșit o scândură, nu mai putem face nimic decât să o înlocuim cu alta. În schimb, daca tăiem greșit o țeavă metalica și nici nu mai avem rezerve, pur și simplu putem suda înapoi partea tăiată, finisăm până când tăietură nu mai devine vizibilă și apoi putem tăia iar, mai bine.

Astfel, de crează și mai puțină risipă de material chiar dacă în final timpul de execuție ar putea fi mai lung. Pe de altă parte, și situațiile în care o țeavă metalică debitată greșit poate deveni totuși utilă sunt mai multe decât în cazul altor materiale.

În obținerea unui nivel de rezistență dorit trebuie să tine, cont de grosime, acest lucru de referă nu la diametrul total al unei țevi cât la grosimea materialului în sine.

Acesta se măsoară de regula în milimetri, și cu cât o țeavă este mai groasă, că de exemplu una cu laturile de 25mm și grosime 4mm, cu atât este mai rezistenta în special la a susține mai multa greutate sau mai multă acțiune mecanică.

În schimb, este și mai greu de prelucrat, de tăiat și de îndoit, acolo unde este cazul. Este nevoie de un aparat de tăiat puternic însă un meseriaș cu experiență va ști încă din start asta și se va pregăti corespunzător.

O țeavă metalică poate fi obținută atât prin prelucrarea la cald cât și prin prelucrarea la rece, fiecare dintre aceste procese oferind metalului anumite avantaje dar și dezavantaje. Prelucrarea la cald face referire la topire, urmată de turnarea în forme și matrițe sau forjare, încălzirea metalului și aducerea să prin prelucrare mecanica, la forma forita.

Prelucrarea la cald se realizeza de regulă prin presare, din materiale metalice în forme de planșee. Este utilizată în special pentru materialele subțiri, unde acestea sunt ușor de îndoit, aici putând include și țevile cu o grosime mai mica, de 1mm sau 2mm care sunt aduse la firma finala și apoi îmbinate între ele, îmbinarea putând fi vizibilă mai ales pe interior, unde rareori procesele de finisare pot îndepărtă toate urmele.

Pentru cele mai bune rezultate este nevoie să alegem o țeavă de calitate care să asigure rezultatele dorite încă din start, precum teava patrata Materialeconstructiiploiesti.ro.

Un furnizor profesional de astfel de materiale va ști originiea produselor sale, modul în care au fost obținute și calitatea lor. Astfel, și cei ce doresc să obțină la rândul lor rezultate de calitate, pot afla de la aceștia toate informaitiile necesare în ceea ce privește materialele de care au nevoie.

Este important să folosim exact țeavă de dimensiuni necesare, estimate și nu cu alti parametri în unele aplicații, materialele greșite îngreunând la un moment dat continuarea sau chiar finalizatea unei lucrări sau în anumite cazuri, funcționarea necorespunzătoare a unui echipament, acolo unde le utilizăm în acest sens.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close