Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere la prepararea laptelui praf

Care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere la prepararea laptelui praf

Chiar dacă în timpul alăptarii, cei mici primesc laptele la temperatura perfectă, același lucru nu se poate spune și în cazul laptelui băut din biberon.

lucruri vedere preparare lapte praf
Care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere la prepararea laptelui praf
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2022   •   09:35

În teorie, prepararea laptelui praf pare să fie un proces destul de simplu, dar dacă oamenii nu sunt atenți, atunci bebelușul o să fie cel care va suporta consecințele și nimeni nu-și dorește acest lucru.

De aceea, după ce părinții se decid asupra unui sortiment de lapte praf organic, precum este cel de la Hipp, vor trebui să citească instrucțiunile de preparare de pe cutie. În cazul acestui produs, procesul este unul simplu, iar părinții n-ar trebui să aibă de-a face cu dificultăți, pe măsură ce trec de la o etapă la alta.

Trebuie testată temperatura laptelui!

În timpul procesului de preparare a laptelui praf, apa trebuie fiartă și apoi răcită la 40-50 de grade, în funcție de produs, ca mai apoi, rezultatul final să ajungă la temperatura optimă de 37 de grade. Biberonul nu trebuie niciodată încălzit la cuptorul cu microunde, deoarece unele zone vor fi mai fierbinți ca celelalte.

Citește și: Ce lapte praf să aleg pentru copilul meu?

Dacă părinții cred că laptele se află la temperatura ideală, atunci vor lua biberonul și îl vor folosi pentru a presăra câteva picaturi pe partea cea mai sensibilă a brațului lor. Aceasta este cea mai eficientă metodă prin care își pot da seama dacă laptele este gata sau nu, pentru ca lichidul nu trebuie să fie nici fierbinte, nici rece, ci potrivit.

Depozitarea laptelui praf se face într-un loc uscat!

Prepararea nu este singurul aspect la care trebuie să aibă grijă părinții, ci și depozitarea, întrucât laptele care nu este păstrat în condiții ideale nu va putea fi consumat de cel mic. Spațiul ideal este uscat, răcoros și lipsit de schimbări de temperatură.

În cele din urmă, după ce bebelușul termină de mâncat, resturile vor fi aruncate, iar biberonul curățat, pentru a putea fi folosit la următoarea hrănire. Dacă există nelămuriri în privința procesului de hrănire, persoana căreia trebuie să-i fie adresate întrebările este medicul pediatru.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close