Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Lenjerii Calaexclusive.ro și alte tipuri de lenjerie de pat

Lenjerii Calaexclusive.ro și alte tipuri de lenjerie de pat

Somnul - este extrem de important pentru sănătatea noastră. Este o afirmație valabilă pentru toată lumea, indiferent de vârstă. În nevoia omului de somn de calitate și de confort optim, patul joacă un rol crucial în viața noastră de zi cu zi.

New Project (37)
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2021   •   09:24

Și în timp ce salteaua este adesea în centrul atenției atunci când vorbim despre cum dormim, lenjeria de pat este, de asemenea, importantă.

Moi, perfect texturate sau cu modele drăguțe, lenjeria de pat trebuie aleasă cu grijă. De asemenea, lenjeria de pat trebuie să fie de bună calitate. Vă recomandăm lenjerii Calaexclusive.ro pentru calitatea deosebită și modele deosebite pe care firma le oferă. Aceste lenjerii de pat sunt disponibile pentru paturi de o persoană, pentru două persoane și pentru copii. Dar să vedem ce este mai exact lenjeria de pat!

La prima vedere și cu noțiuni deseori limitate, o mare parte din oameni cred că lenjeria de pat este limitată la un cearșaf sau, pur și simplu, la husa de plapumă. Contrar acestei idei, lenjeria de pat este formată din diferite piese. Deseori hotelurile mari sunt cele care echipează complet patul.

Drept urmare, găsim cearșaful, husa de pat, husa de plapumă și fețele de pernă ce pot fi una, două sau patru la număr. Aceste elemente sunt destinate protejării tuturor componentelor unui pat, inclusiv pernele, salteaua în cauză și plapumă. Lenjeria de pat este apoi determinată în funcție de materialul cu care a fost confecționată. Pe lângă materialele naturale, există și mai multe produse sintetice. Estetica are, de asemenea, un aspect important.

Compoziția unei lenjerii de pat

Lenjeria de pat este alcătuită din următoarele elemente esențiale:

Cearșaf

În general există două cearșafuri: cearșaful montat și cearșaful superior. Cearșaful montat este țesătura sau piesa care înfășoară salteaua cu o bandă elastică în jur. Cearșaful superior este țesătură care acoperă cearșaful montat. Primul îl ajută pe al doilea să nu alunece de pe pat.

Husa de plapumă

Aceasta este o țesătură realizată pentru a proteja plapumă. Este utilizat în principal pentru caracterul practic. Mai ușor decât plapuma, este mai simplu să îl spălați în mașina de spălat tradițională.

Fața de pernă

Aceasta este ca un plic care protejează pernele. Dar fața de pernă este un element de decor pentru a “elimina” o imagine prea neutră și lipsită de culori din dormitor.

Cuvertura de pat 

Este folosită pentru protejarea și acoperirea patului. Este frecvent folosită iarnă pentru un pat mai cald.

Materiale pentru lenjerie de pat

Materialul este esențial atunci când vine vorba de lenjeria de pat. În timp ce unii caută moliciunea, alții se îndreaptă spre eficiență la căldură. Alegerea materialului nu este banală și trebuie să ne alegem cu grijă acest material. Într-adevăr, fibrele sunt diferite între ele, deoarece calitățile diferă.

În timp ce unele sunt sănătoase, altele sunt mai puțin sănătoase. În ansamblu, lenjeria de pat folosește două tipuri de materiale: materialele naturale și cele sintetice. Pentru materialele naturale, le avem pe cele fabricate din fibre naturale. Cele mai frecvente sunt inul, bumbacul și cânepa.

În ceea ce privește fibrele sintetice, acestea se bazează pe produse fabricate. Există chiar și fibre artificiale pe bază de celuloză. Însă calitățile nu sunt aceleași. Avantajul cu țesăturile naturale este că sunt mult mai plăcute, mai odihnitoare și nu au nicio dificultate în eliminarea transpirației.

Lenjerie de pat din bumbac

Acesta este cel mai popular și frecvent tip de lenjerie. Lenjeriile de bumbac 100% sunt preferate tuturor. Totuși, cele din bumbac 100% sunt mult mai greu de găsit. Majoritatea producătorilor încorporează în continuare fibre sintetice. Cu toate acestea, este încă cea mai populară fibră din lume datorită calității sale foarte bune și astfel de lenjerii sunt oferite de Calaexclusive.ro. Lenjeria de pat realizată din bumbac este bună pentru sănătatea noastră și oferă o calitate apreciată. Când faceți cumpărături, uitați-vă la etichetele de pe produse.

Percal de bumbac

Puțin cunoscut publicului larg, percalul de bumbac este o țesătură întâlnită în lenjeria de pat, mai ales în camerele hotelurilor mari. Cearșafurile de bumbac percal au particularitatea de a fi deosebit de moi și ușoare, deoarece sunt fabricate din fibre de bumbac ultra-lungi care au fost pieptănate în prealabil. Țesutul lor foarte strâns asigură prospețimea și rezistență optimă. De asemenea, sunt foarte ușor de întreținut și pot fi spălate la mașină la temperaturi ridicate de până la 90 grade. Cu cât sunt mai mult spălate și călcate, cu atât lenjeriile vor fi mai moi, fiind o investiție bună pe termen lung. Cu toate acestea, lenjeriile de percale nu sunt aceleași, motiv pentru care este important să ne concentrăm pe cunoașterea tipurilor de calități. De aceea, cel mai bine este să alegeți o lenjerie de bumbac 100% natural, pentru că nu avem cum să dăm greș.

Lenjerie de pat din in

În toată măreția să, inul păstrează încă un loc important în lumea textilelor. În plus, inul este cunoscut de mii de ani și își găsește originea în principal în Egipt, Orientul Mijlociu, precum și în Persia. Mai ușor de prelucrat, inul este mai puțin restrictiv decât bumbacul, rămânând în același timp ecologic.

Lenjeria de pat din in este ușor accesibilă, oferind în același timp un confort vizibil. În plus, inul este puternic, oferind în același timp o senzație de prospețime. De aceea, acest material este recomandat în special persoanelor care trăiesc în regiuni cu o climă călduroasă. 

Lenjerie de pat sintetică

Poliesterul și poliamida sunt folosite pentru lenjeriile sintetice, dar derivații sunt numeroși. Produsele sintetice nu au aceleași calități că produsele naturale. Lenjeria de pat sintetică este ușor accesibilă și costă mai puțin. Cu toate acestea, cumpărătorul se expune la o calitate mai scăzută și poate chiar la probleme cu somnul. În ceea ce privește estetică, deoarece culorile aderă mai ușor pe țesăturile sintetice, culorile sunt nesfârșite.

În concluzie…

Alegeți lenjeria de pat din bumbac 100%. Este cea mai sigură și vă oferă cel mai odihnitor somn. Magazinul Calaexclusive.ro vă așteaptă cu produse exclusive, de calitate superioară.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close