Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Învață să folosești oliţa ca un profesionist

Învață să folosești oliţa ca un profesionist

Poate părea o provocare, dar mai devreme sau mai târziu există ceva ce fiecare părinte va trebui să se confrunte: să folosească olita.

invata sa folosesti olita ca un profesionist
Învață să folosești oliţa ca un profesionist
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2022   •   12:43

O nouă abilitate pe care copilul trebuie să o învețe. Cel mai bine este să nu te grăbești și să mergi în ritmul copilului tău. A fi răbdător te va ajuta enorm, chiar dacă s-ar putea să fii frustrat. Ai îndoieli cu privire la cum și când să începi această provocare? Vom încerca să vă oferim toate informațiile necesare.

Când este timpul să scoți olita?

Prima întrebare care răsună în capul fiecărui părinte este cu siguranță aceasta. Dacă sunteți în căutarea unui răspuns anume, ne pare rău să vă dezamăgim... fiecare copil este unic și are vremurile lui. Copiii sunt capabili să-și controleze vezica urinară și intestinele atunci când sunt maturi fizic și când simt nevoia să se simtă curați și uscați. Dacă unii copii se pot descurca deja fără scutece în jurul vârstei de 2 ani, alții pot să nu fie pregătiți la 5 sau mai mult. Poți începe să folosesti olita când bebelușul tău începe să facă semnale. De exemplu, când îl vezi pe cale să facă pipi sau poate îți spune, sau când îl vezi neliniștit și ascuns într-un loc liniștit din casă, sau când își dă seama că scutecul lui este murdar și umed. De asemenea, vă puteți adresa câteva întrebări și dacă răspunsul este da, copilul dumneavoastră ar putea fi pregătit, conform Bebelux.ro

Bebelusul tau:

Poate să meargă și să stea pe olita?

Poate să-și tragă singur pantalonii în sus și în jos?

Poate rămâne uscat pentru cel puțin câteva ore?

Puteți înțelege și urma instrucțiunile de bază?

Poate comunica când fuge?

Copilul tău nu este singurul care trebuie să fie pregătit pentru acest pas, trebuie să fii și tu, ca părinte. Rețineți că nu este niciodată convenabil să o forțați. Începeți să-l prezentați la olita bebe într-un moment în care nu există alte schimbări majore în rutina lui. Unii consideră că este mai practic să înceapă să facă olita vara, când sunt mai puține haine de scos și spălat și când este mai rapid să le usuce. Rețineți întotdeauna că accidentele sunt inevitabile și că pedeapsa nu joacă niciun rol în procesul de învățare. Planificați-vă antrenamentul atunci când aveți timp și energie pentru a fi consecvent și răbdător.

Pași pentru a începe ghiveciul

Folosirea olita va fi o noutate pentru copilul tau, asa ca obisnuieste-te treptat. Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a o pregăti:

Vorbește cu copilul tău despre schimbarea scutecelor, astfel încât să înțeleagă totul despre pipi și caca și ce înseamnă un scutec umed

Pune olita în baie, sau inițial acolo unde copilului tău îi place să-și petreacă timpul și explică-i pentru ce este. De asemenea, ajută-l să te vadă folosind baia și explică-i ce faci. O modalitate distractivă de a-i arăta asemănările cu ceea ce fac mama și tata este să folosești o olita care arată ca o mini toaletă . Folosirea jucăriilor copilului pentru a-i arăta la ce este o olita poate fi de asemenea de ajutor.

Încurajează-l să stea pe olita îmbrăcat inițial. Asigurați-vă că picioarele bebelușului sunt pe podea sau pe un scaun.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close