Antena 3 CNN Economic Conținut plătit În ce constă hidroizolația și care sunt beneficiile sale

În ce constă hidroizolația și care sunt beneficiile sale

Hidroizolația este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să se țină cont în momentul construcției unei case, care contribuie semnificativ la calitatea structurii sale.

in ce consta hidroizolatia si care sunt beneficiile sale
În ce constă hidroizolația și care sunt beneficiile sale
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2022   •   09:45

Executarea sa nu trebuie să fie sub nicio formă ignorată, pentru că, datorită ei, infiltrațiile de apă sunt blocate. Acestea pot fi cauza de apariție a multor pagube în timp, cum ar fi a mucegaiului sau a microorganismelor dăunătoare pentru sănătate.

De fapt, există chiar unele categorii de persoane, cele care suferă de astm sau afecțiuni respiratorii, care nu ar putea să locuiască într-o astfel de casă, din cauza faptului ca aerul este contaminat cu particulele de mucegai, care le îngreunează și mai tare condiția.

5 beneficii ale aplicării hidroizolației pentru o locuință

Durata de viață crescută a clădirii

Există riscul ca structura clădirii să fie profund afectată din cauza infiltrațiilor de apă care favorizează apariția mucegaiului. Din fericire, aplicarea unei hidroizolații de calitate poate să contribuie semnificativ la creșterea duratei de viață a clădirii în timp.

Costuri de întreținere reduse

Datorită faptului ca apariția mucegaiului sau a igrasiei este blocată, se reduc considerabil și costurile de întreținere, pentru că este mult mai ușor să se mențină curat.

Citește și: Cel mai bun anotimp pentru lucrările de izolaţii şi necesitatea contractării unei echipe de specialitate

Mediu sănătos

Mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme sau afecțiuni respiratorii, este recomandat de medicul specialist ca nivelul de umiditate din casa să fie în standardele normale. De asemenea, contează foarte mult ca mediul să fie curat, făă igrasii, astfel încât problemele de sănătate să nu fie agravate.

Pereți rezistenți cât mai multă vreme

Datorită faptului că pereții sunt protejați de infiltrațiile de apă prin intermediul hidroizolației, riscul de a experimenta fisuri la nivelul structurii pereților, podelelor sau zidurilor scade substanțial. Cei care vor să se informeze în mod corespunzător cu privire la aceasta procedură, pot intra pe blogul Hidroizolatii Conduraru, unde au ocazia de a găsi răspuns multor întrebări.

Flexibilitate crescută

Datorită faptului că hidroizolația are o flexibilitate crescută, aceasta poate să fie aplicată în mai multe zone ale locuinței, printre care se numără și:

  • beci, subsol;

  • baie sau spălătorie;

  • bucătărie;

  • terase sau chiar balcon;

  • acoperiș;

  • pereți.

În concluzie, hidroizolația nu trebuie să lipsească din nicio locuință sau clădire, mai ales dacă se dorește obținerea unui mediu sănătos, curat și bine întreținut. De asemenea, aceasta contribuie considerabil și la prelungirea perioadei de viață a structurii casei sau clădirii.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close