Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Hrănești puiul de câine cu Royal canin mini puppy 8kg

Hrănești puiul de câine cu Royal canin mini puppy 8kg

Ai cedat rugăminților celui mic și ai decis ca un pui de câine să devină noul membru al familiei voastre.

hranesti puiul de caine cu royal canin mini puppy 8kg
Hrănești puiul de câine cu Royal canin mini puppy 8kg
de Georgiana Adam    |    20 Dec 2021   •   13:32

De acum însă încep provocările: vizitele la veterinar, asigurarea hranei corespunzătoare, rutina zilnică și multe altele. Pentru a-ți face sarcina mai ușoară, am decis ca pentru început să își prezentăm câteva informații despre cum ar trebui să hrănești cățelușul, o adevărată ”mașină de mâncat”.

Hrănirea puiului de câine după înțărcare

Evident, în primele luni de viață, laptele mamei este cel mai bun aliment pentru puiul de câine. În jurul vârstei de 4 săptămâni, puii încep să fie interesați și de alte alternative, respectiv hrana solidă. Este bine ca acum să începi să le oferi cea mai bună hrană pentru ei, Royal canin mini puppy 8kg, creată special pentru a le oferi cățelușilor vitaminele, mineralele și nutrienții de care ai nevoie pentru o blană frumoasă și strălucitoare, o piele sănătoasă, ochi strălucitori, o bună sănătate a sistemului digestiv și o sănătate orală corespunzătoare.

Cât ar trebui să mănânce un pui de câine

Sunt zile în care cățelușul ar mânca non stop și altele în care nici nu se atinge de bolul cu mâncare. Care să fie soluția? Este bolnav? Este normal să ai tot felul de întrebări, și cel mai bine, pentru a primi răspunsurile corecte ar trebui să apelezi la medicul veterinar. Acesta va ține cont și de vârsta, greutatea, rasa și dimensiunea animalului de companie și îți va da cele mai competente recomandări. Ca regulă generală, pentru început, până când cățelul împlinește două luni, este nevoie de 4 – 6 mese pe zi. De la două la trei luni, mesele se reduc la patru, iar până la șase luni are nevoie de două – trei mese zilnic. Ulterior, este posibil să rămână la aceeași cantitate, sau mesele să se reducă la două pe zi.

Nu îi oferi prea multă hrană

Chiar dacă pare că ai un mic cerșetor, și cu greu îi poți rezista privirii când îți cere ceva de mâncare, evită supraalimentarea, deoarece îi poți provoca deranjamente stomacale. De asemenea, deși adori să îl vezi pufos și rotund precum o minge, kilogramele în plus pun presiune pe coloana vertebrală și nu îți dorești o astfel de problemă. Mergi regulat la medicul veterinar pentru evaluarea stării de sănătate, dar și a greutății, pentru a te asigura că totul este în regulă.

Nu hrăni cățelul după ce a avut parte de activitate fizică

Deși medicul veterinar îți va spune și el, ți-o repetăm și noi. Niciodată un cățeluș nu trebuie hrănit înainte sau după ce tocmai a avut parte de ceva activitate fizică mai intensă. Chiar dacă te gândești că are nevoie de ceva energie, dată de o hrană delicioasă, mai bine așteaptă aproximativ 60 de minute înainte să-l hrănești, pentru că în caz contrar riști probleme gastrice. Mai bine lasă-l să se odihnească, pentru a-și reveni așa cum se cuvine, și apoi te poți preocupa să-i oferi și ceva bun de mâncare.

Unde hrănim puiul de câine

Pentru că este încă pui, îl poți învăța ușor unde este locul pentru a primi hrana. Are nevoie de un loc liniștit, unde să nu fie întrerupt, și nu-i lăsa pe cei mici să se apropie de el cât timp ce puiul mănâncă. Dacă mai ai și alți câini, oferă-i de mâncare separat, dar în același timp cu ceilalți. Evident, este nevoie ca bolul să fie perfect curat.

Mâncare umedă sau uscată

Ai observat, desigur, că avem de a face cu hrana umedă, dar și uscată pentru căței, așa că nu știi care ar fi varianta cea mai bună pentru animalul vostru de companie. Așa că îți vom detalia puțin.

Mâncarea umedă este preferata multor pui, deoarece miroase mai bine și se digeră și mai ușor. O poți păstra la frigider, dar atunci când i-o oferi patrupedului, aceasta trebuie să fie la temperatura camerei. Din păcate, mâncarea umedă are dezavantajul că se alterează destul de rapid, iar dacă nu a mâncat tot din bol, nu ai ce face decât să arunci restul. Ceea ce nu prea îți convine, deoarece te costă mult mai mult așa.

Mâncarea uscată, pe de altă parte, rezistă mai mult, ceea ce este mai avantajos pentru tine. Eventual, dacă ți se pare prea dură, sau cățelul tău o preferă umezită, o poți lăsa într-un vas cu apă cam cu jumătate de oră înainte de a-i oferi hrana și gata, problema este rezolvată.

Alimente total interzise pentru puii de câine

Puii de câine sunt niște mici șantajiști sentimental, care știu cum să te impresioneze în așa fel încât nu le poți rezista. Este normal, sunt foarte drăgălași, și cine este în stare să se țină tare în fața ochilor lor dulci? Cu toate acestea, chiar dacă uneori mai cedezi, ar fi bine să nu devină o obișnuință. Și, mai mult decât atât, să înțelegi că sunt unele alimente care nu trebuie să fie consumate de micile patrupede.

Niciodată un pui de câine nu trebuie să mănânce carne crudă, deoarece riscă să sufere mai apoi de toxiinfecție alimentară. Gătește carnea și, mai ales, asigură-te că nu au rămas bucăți mici de os.

Pe lista de alimente interzise se mai află ciocolata, stafidele, ceapa sau strugurii.

Nu te grăbi să treci prea devreme la hrana pentru adulți

Chiar dacă ți se pare că puiul de câine este suficient de matur și dezvoltat pentru a trece la hrană pentru adulți, nu face această trecere până ce acesta nu împlinește un an. În caz contrar, riști carențe grave, și nu vrei să îi produci asemenea probleme.

Cel mai bine este să discuți toate detaliile cu medicul veterinar, cu care să ții legătura constant, pentru a-ți face recomandările necesare. Vei evita multe greșeli dacă procedezi așa, iar starea de sănătate a cățelului va fi cea mai bună.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close