Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie să știi despre fațetele dentare și procedura de îngrijire a acestora

Ce trebuie să știi despre fațetele dentare și procedura de îngrijire a acestora

Toată lumea își dorește să se bucure de un zâmbet strălucitor, ca dovadă a unei danturi sănătoase și bine îngrijite, însă, există cazuri în care acest lucru este greu de îndeplinit, din cauza anumitor defecte ale cavității bucale.

fatete dantere procedura ingrijire
Ce trebuie să știi despre fațetele dentare și procedura de îngrijire a acestora Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2022   •   09:38

Din fericire, există o metodă care ajută semnificativ la obținerea zâmbetului mult dorit: fațetele dentare.

Aplicarea unor fațete dentare este o soluție către care mulți pacienți își îndreaptă atenția, mai ales cei care vor să se bucure de dinți albi. Vestea bună este că, spre deosebire de punțile metalo-ceramice, care solicită înlăturarea unor suprafețe mari de smalț, fațetele dentare solicită doar pregătirea feței exterioare, unde urmează să fie aplicate.

Cum pot fi îngrijite adecvat fațetele dentare?

La fel ca dinții, și fatetele dentare trebuie să fie întreținute în mod adecvat, astfel încât să se mențină la fel de strălucitoare și după câțiva ani de folosire. Astfel, medicii dentiști recomandă, de regulă, să nu fie omis sub nicio formă periajul de două ori pe zi și vizita la cabinetul stomatolog o dată la 6 luni. De asemenea, pasta de dinți trebuie să conțină fluor și enzime, având capacitatea de a proteja dantura de agenții patogeni și stimulând activitatea salivei. Din fericire, saliva are rolul de a elimina bacteriile dăunătoare, curățând în permanență dinții.

Citește și: Cât timp rezistă fațetele dentare?

Pentru o igienă orală ca la carte, pacientul trebuie să se asigure că folosește atât ața dentară, cât și apa de gură, după fiecare spălare a dinților, pentru a se putea bucura de un strat mai puternic de protecție împotriva bacteriilor periculoase. De asemenea, se recomandă și utilizarea dușului bucal, având capacitatea de a pătrunde în zonele interdentare, dar și în cele de la nivelul gingiilor, curățând în profunzime. Astfel, fațetele dentare se vor bucura de o viață extinsă, fără să își modifice culoarea și fără să capete o textura neplacută.

Există riscul ca fațetele să dăuneze sănătății dinților?

Din fericire, fațetele dentare sunt realizate din materiale biocompatibile, ceea ce înseamnă că riscul ca pacientul să se confrunte cu situații neplăcute din cauza lor este aproape inexistent. În contextul în care acestea au fost aplicate în mod corect, nu vor provoca efecte nocive asupra sănătății.

Fațetele dentare încep să capete un grad ridicat de popularitate în cazul pacienților care se confruntă cu anumite defecte dentare și care-și doresc să se bucure de un zâmbet strălucitor, plin de încredere.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close