Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Este profitabilă meseria de frizer în 2021

Este profitabilă meseria de frizer în 2021

Dacă esti în căutarea unui nou traseu profesional meseria de frizer sau barber este o alegere excelentă, deoarece se numără printre cele mai bine plătite meserii raportate la necesarul de studii și experiență. De asemenea, cererea de profesioniști frizeri este constantă deoarece oamenii se tund peste tot în lume.

o_1f7oehgdh1ksunfbrq781o9mb.jpg
de Georgiana Adam    |    09 Iun 2021   •   16:20

Să practici în domeniul frizeriei îți asigură un venit considerabil

În mod surprinzător, meseria de frizer este plătită mult mai bine decât alte ocupații care necesită studii superioare. Începuturile sunt dificile în orice meserie, deci vei începe cu salariul minim iar pe măsură ce vei obține experiență vei avea sanșa să câștigi și 3.500 de lei pe lună, la care se va adăuga și bacșișul primit de la clienți.

Iar în cazul în care dorești să profesezi meseria de frizer în străinătate, salariul va atinge în medie 1.500 de euro, în funcție de țara în care te afli. Printre cele mai generoase țări cu frizerii se numără Anglia și Irlanda, unde veniturile lunare ajung la 2.000 – 2.500 de euro.

De ce sa devii frizer

  • Îngrijirea personală în rândul bărbaților a devenit o normalitate, majoritatea începând să acorde mai multă atenție felului în care arată și diverselor detalii. Interesul pentru îngrijirea părului și a bărbii a cresut semnificativ fapt evidențiat și de cresterea numărului de frizerii și barbershop-uri.
  • Grija pentru felul în care arată a devenit firească și pentru bărbații din România. Cererea crescută pentru locuri care să răspundă acestor nevoi de îngrijire masculină a dus la deschiderea multor saloane de frizerie și formarea unui domeniu avantajos de investiție pentru antreprenori.
  • Meseria de frizer vine cu o remunerație avantajoasă fără a fi nevoie de studii scumpe, de lungă durată.
  • Îți poți fructifica pasiunea pentru îngrijirea părului și a bărbii precum și pentru estetica masculină.
  • Calitatea serviciilor tale îți va aduce clienții. Majoritatea bărbaților își aleg salonul de frizerie la recomandarea prietenilor.

Cum poți deveni frizer

Pasiunea pentru tuns și îngrijire persoanlă este primul lucru de care ai nevoie pentru a începe cariera de frizer. Al doilea lucru esențial este absolvirea unui curs de frizerie certificat.

Când alegi un curs de frizer trebuie să te asiguri că vei obține toate informațiile teoretice necesare și că vei avea parte și de demonstrații practice precum și oportunitatea de a aplica noțiunile învățate în ore de practică la saloane partenere.

Barber Store Academy se încadrează în lista cursurilor acreditate care poate plasa pasionații la un alt nivel. Aceste cursuri sunt realizate de un trainer cu o experiență de 11 ani în domeniu, care îți va arăta secretele și trucurile meseriei în cele 2 luni cât durează cursul.

Cursul se concentrează în principal pe însușirea abilităților practice de barbering, motiv pentru care 5 ore pe zi sunt dedicate pentru practică în saloanele partenere. La final participanții la curs vor obține o diplomă acreditată în U.E, ce le dă oportunitatea să profeseze în statele europene sau în România.

Această meserie are un potențial foarte bun de afacere. Dacă ai lucrat deja câțiva ani în domeniu și ai câștigat experiență și încredere în propriul talent în tuns, poți merge la etapa următoare: să îți deschizi propria frizerie.

Frizeriile sunt afaceri cu o istorie îndelungată, care s-au reinventat pentru timpurile actuale, ca și cluburi dedicate îngrijirii părului, bărbii și esteticii masculine. Dacă ești pregătit să răspunzi tendințelor și nevoilor bărbaților moderni, deschiderea unei frizerii se poate dovedi o decizie înțeleaptă.

Deschiderea unei frizerii presupune o investiție în viitorul tău. În general, acestea sunt considerate printre cele mai profitabile afaceri dacă aloci timpul și resursele necesare.

Cum deschizi un salon de frizerie

Indiferent dacă vrei să deschizi o frizerie în Cluj, în București sau în Iasi, pentru a înființa acest business trebuie să ai în vedere investiția inițială, care sunt posibilitățile tale financiare și cât ești dispus să aloci noii afaceri.

Dacă ești la început de drum este firesc să îți lipsească fondurile necesare pentru a înființa un barbershop de unul singur. Din acest motiv, Barber Store Româniavine în ajutorul antreprenorilor cu consiliere pentru obținerea de Fonduri Europene. Acest lucru presupune că îți vor fi puse la dispoziție toate informațiile necesare pentru crearea unui dosar și a unei schițe autorizate care să garanteze acceptarea la Fondurile Europene.

Barber Store susține antreprenorii și prin oferirea de consiliere și oferte în concordanță cu nevoile viitorului salon. Portofoliul vast de produse asigură crearea de oferte complete, care să acopere toate nevoile unui salon de la mobilier și aparatură specializată până la consumabile.

Echipamentele necesare

În orice frizerie sau barbershop echipamentele folosite sunt esențiale pentru calitatea tunsorilor și îngrijirii oferite. Este recomandat să folosești accesorii de frizerie profesionale, deoarece calitatea ridicată a acestora se va reflecta și în gradul de mulțumire a clienților.

  • Foarfeci și piepteni – Aceste accesorii se găsesc în orice frizerie. Toate coafurile sau frizurile sunt începute cu aceste ustensile. Foarfecile sunt de două tipuri: foarfeci de tuns cu vârf ascuțit și foarfeci de filat – ușor de recunoscut datorită formei pătrate la capăt și dinților.
  • Mașini de tuns – Aceste accesorii vin în multiple varietăți. Îți recomandăm ca pentru început să investești într-un model de calitate superioră marca Wahl, Andis sau Babyliss. Un model de aparat de tuns de calitate superioară va avea o durată de viață mai lungă și va ridica standardul tunsorilor oferite.
  • Uscătoare de păr – Acestea sunt indispensabile într-un barbershop, fie că este vorba de uscarea părului proaspăt spălat sau stilarea prodsului de ceară de păr abia aplicat.
  • Produsele de îngrijire – Poate că tunsorile sunt principalul serviciu oferit, însă instrumentarul viitoarei frizerii va avea nevoie și de șampoane, geluri, balsamuri, săpunuri, fixative de calitate superoară, cumpărate de la furnizori specializați.
  • Mobilierul de frizerie – În cadrul acestei categorii intră scaunele de frizerie, scafele, oglinzile, canapelele. Toate aceste elemente creează atmosfera specifică de barbershop ce face clienții să aibă încredere în serviciile oferite și să se întoarcă.

Acestea sunt motivele principale pentru care meseria de frizer este atât de avantajoasă. Dacă ți-am trezit interesul poți accesa www.barber-store.ro pentru a afla mai multe despre cursurile acreditate de frizer, consilierea pentru obținerea de fonduri europene sau oferta variată de produse profesionale de frizerie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close