Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Electronice și electrocasnice moderne care pot fi monitorizate de la distanță

Electronice și electrocasnice moderne care pot fi monitorizate de la distanță

Trendul caselor smart sau caselor inteligente capătă din ce în ce mai multă amploare deoarece oamenii realizează cât de confortabilă poate fi viața cu ajutorul tehnologiei.

electronice si electrocasnice moderne care pot fi monitorizate de la distanta
Electronice și electrocasnice moderne care pot fi monitorizate de la distanță
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Sep 2022   •   14:07

Nu-i așa că și ție ți-ar plăcea să poți porni aparatul de aer condiționat când pleci de la muncă, nu când ajungi acasă, sau să pornești aparatul de cafea înainte de a de ta jos din pat? 

Dacă te încântă cele de mai sus, citește rândurile următoare. Îți vom prezenta pe scurt câteva dispozitive moderne pe care le poți folosi pentru a-ți crea o adevărată casă a viitorului. 

Aparat de aer condiționat 

Desigur, nu vorbim despre aparatele de aer condiționat clasice, ci despre cele moderne, de ultimă generație. Așadar, într-o casă smart nu poate lipsi aerul condiționat controlat prin aplicație mobilă. Tot ce ai nevoie este un smartphone și o conexiune stabilă la internet. 

Vei putea descărca o aplicație prin intermediul căreia vei putea controla aparatul de oriunde ai acces la internet. Astfel, vei putea controla funcțiile de climatizare, vei putea controla un termostat interactiv, vei putea monitoriza consumul de energie și vei seta programe și moduri de funcționare diferite. 

Poți seta inclusiv acțiuni succesive. De exemplu, aparatul de aer condiționat va începe să funcționeze în funcție de locația la care este detectat smartphone-ul tău. 

Sisteme de iluminare

Nu-i așa că ți-ai dorit întotdeauna să poți aprinde sau stinge lumina chiar din pat, fără să mai fie nevoie să te dai jos? Ei bine, acum este posibil grație sistemelor de iluminare inteligente. Pe lângă faptul că le vei putea controla de la distanță, cu ajutorul telefonului și Wi-Fi-ului, acestea pot fi setate și să se închidă sau aprindă atunci când persoanele intră sau părăsesc o încăpere. 

Aceste becuri sunt atât de smart încât au senzori care le permit să-și regleze intensitatea în funcție de cantitatea de lumină naturală care pătrunde într-o cameră. 

Termostat

La fel ca în cazul aparatului de aer condiționat, termostatele inteligente pot fi accesate online și le poți monitoriza chiar și atunci când ești plecat în vacanță. Astfel poți urmări și regla consumul și poți programa temperatură din locuință în funcție de preferințe. 

Dacă dispozitivul este destul de avansat, în timp acesta va memora obiceiurile locatarilor și va asigura temperatura optimă fără să fie nevoie de intervenția utilizatorului. 

Sisteme de securitate

Perfecte pentru a monitoriza locuința de oriunde, sistemele de securitate pot fi programate pentru a detecta mișcarea în interiorul sau exteriorul locuinței. Astfel, utilizatorul va primi un mesaj și avea acces instant la camerele de supraveghere. Aceste sisteme sunt atât de performante încât pot face diferența între proprietari, vizitatori, posibili infractori sau animale de companie și vor alerta autoritățile, nu doar utilizatorii, dacă sunt detectate acțiuni dubioase.

Apropo de sisteme de securitate, poți folosi chiar și încuietori inteligente pentru uși și garaj. Pe lângă faptul că se vor deschide automat când îți vor detecta prezența, vei putea și să le controlezi manual de pe telefon. Așadar nu va fi nevoie să te dai jos din mașină pentru a deschide poarta când plouă cu găleata! 

Electrocasnice de bucătărie 

În această categorie intră toate dispozitivele electronice care îți pot ușura viața, de la frigidele care urmăresc data de expirare de pe produse și creează liste de cumpărături pe care apoi le trimit către telefonul tău, până la cafetiere care pornesc când îți sună alarma telefonului. 

Evident, și în cazul acestora ai acces la diverse aplicații pentru a personaliza funcțiile fiecărui produs în parte. 

Așa-i că viitorul sună bine? 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close