Antena 3 CNN Politică Alexandru Muraru critică invitarea Dianei Șoșoacă și a lui George Simion la Guvern: „Legitimează extremismul”

Alexandru Muraru critică invitarea Dianei Șoșoacă și a lui George Simion la Guvern: „Legitimează extremismul”

BeFunky-collage - 2024-07-01T205353.693
Alexandru Muraru critică invitarea Dianei Șoșoacă și a lui George Simion la Guvern: „Legitimează extremismul” / sursă foto: Facebook/ Alexandru Muraru
de Georgiana Adam    |    01 Iul 2024   •   20:56

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu a invitat la Palatul Victoria pe George Simion, președintele partidului extremist AUR, și pe Diana Șoșoacă, liderul partidului extremist S.O.S., la consultări privind data alegerilor prezidențiale. Această acțiune este periculoasă și legitimează extremismul în România, afirmă deputatul PNL Alexandru Muraru. 

Prezența lui Șoșoacă e o premieră și aceasta confirmă dorința PSD de a cauționa un extremist pentru a repeta scenariul din anul 2000. Cea care merge des în Ambasada Rusiei, care sechestrează medicii, care agresează fizic jurnaliștii internaționali, care transformă o ședință solemnă a Parlamentului în cea mai semnificativă acțiune antisemită din ultimele decenii, devine parteneră de dialog și de fantasme politice a lui Ciolacu.

Este, de fapt, o anunțare a intențiilor președintelui PSD pentru România. Adică un stat târât în mocirla extremismului, a naționalismului găunos, un tărâm de încercare pentru Federația Rusă. Este important să reamintim că Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, europarlamentari S.O.S., au fost respinși chiar și de partidul german de extremă dreaptă AFD.

Un europarlamentar AFD a declarat: „Am avut o discuție cu cei de la S.O.S. și am decis în unanimitate să nu îi primim în viitorul grup din Parlamentul European.” Ce-a fost prea mult pentru cei mai extremiști din Europa este frecventabil pentru liderul PSD. Cum ar arăta un președinte la Cotroceni care ar face drum deschis extremiștilor pentru a intra la guvernare? Astăzi am văzut cum NU ar trebui să arate “consultările”.

Este un joc penibil de imagine care arată românilor și partenerilor occidentali că o asemenea susținere a partidelor extremiste este inacceptabilă. PSD a revenit la instinctele sale de acaparare a puterii totale în statul român. Funcția de președinte al României trebuie protejată de a nu fi confiscată de un pesedist.

Coaliția de guvernare PNL-PSD a fost consecința unei imposibilități aritmetice de a forma o majoritate în Parlament. După disidența unui grup de parlamentari liberali loiali fostului președinte PNL și după ieșirea de la guvernare a USR, pur și simplu nu exista altă formulă politică pentru a guverna țara într-o perioadă de instabilitate politică, socială și militară. PNL și-a asumat acest lucru și suntem conștienți că o parte a electoratului liberal a fost dezamăgită de această decizie.

Însă, matematic, nu aveam ce face. PNL, la guvernare, a fost gardianul democrației și a ținut în lesă PSD, împiedicând tentativele de eliminare a cotei unice, a pilonului II de pensii, de creștere a taxelor sau de a schimba direcția euro-atlantică a României.

Argumentele că alegerile nu mai pot fi organizate în septembrie, din cauza faptului că a devenit caducă înțelegerea coaliției cu privire la această decizie după rezultatul sub 50% la alegerile europarlamentare ale listei comune PNL-PSD, sau că există temeri privind afectarea anului școlar, afectarea campaniei electorale și cursul/dinamica dezbaterilor, buna informare și prezența la vot, sunt valide.

Dar să nu ne ascundem după deget. Nu putem accepta un calendar electoral care ar crea premisele ca PSD să acapareze toată puterea în statul român. Miza este de a securiza și proteja funcția de președinte de a ajunge la un pesedist. Orice pesedist ajuns președinte, mai ales dl. Ciolacu, ar reprezenta un pericol imens pentru România.

Organizarea alegerilor în luna septembrie face ca scenariul câștigării alegerilor de către un pesedist să devină real. Așa ceva este inacceptabil, deoarece derapajele anti-democratice și de acaparare a Justiției sunt patologice pentru un PSD care are președinția și Guvernul.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea în 2018 despre Dragnea că a devenit un om orbit de putere, orgolii și frici imaginare. Același lucru poate fi spus astăzi despre Marcel Ciolacu. Autosuficiența PSD-ului de astăzi ne reamintește de epocile apuse ale lui Dragnea și Năstase. Marcel Ciolacu poate să vorbească de onoare când va înțelege sensul acestui cuvânt.

Astăzi, domnii Romașcanu, Tudose și Grindeanu au reușit realizarea trioului de mare succes: Marcel, George & Diana. Acest lucru ne arată clar că nu putem permite ca extremismul să fie legitimat în România și că trebuie să luptăm pentru a proteja democrația și statul de drept.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Circulația pe podul Giurgiu – Ruse, restricționată timp de două luni
x close