Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De la o simplă pizzerie la o experienţă culinară de neuitat

De la o simplă pizzerie la o experienţă culinară de neuitat

Cum să ai succes cu o pizzerie. Orice bucătărie dintr-un local din domeniul Horeca trebuie să fie cât mai bine utilată şi să deţină cele mai calitative instrumente de lucru, în funcţie de specificul afacerii tale.

de la o simpla pizzerie la o experienta culinara de neuitat
De la o simplă pizzerie la o experienţă culinară de neuitat
de Georgiana Adam    |    28 Apr 2022   •   14:24

Pe lângă tacâmuri, veselă, cratiţe şi tigăi, sunt multe alte tipuri de ustensile bucătărie profesionale care nu trebuie să îşi facă simţită lipsa dintr-un asemenea loc.

Pregătirea oricărui fel de mâncare ce intră în meniul restaurantului necesită diferite dotări şi echipamente, ingrediente proaspete, personal atent selecţionat şi nu în ultimul rând, curăţenia nu trebuie să lase de dorit.

Niciun client nu îşi doreşte să ia masă într-un local unde lipsa curăţeniei este destul de uşor de sesizat.

Una dintre cele mai profitabile afaceri din domeniul Horeca, care face furori peste tot în lume este pizzeria, iar aceasta nu va fi detronată prea curând. De-a lungul timpului, pizza a evoluat în diverse sortimente care să satisfacă gusturile fiecăruia dintre noi, ajungând să fie una dintre cele mai dorite feluri de mâncare. Originară din Italia, pizza este râvnită peste tot în lume, fiind una dintre cele mai comandate mâncăruri din meniu, fie că este consumată în local sau comandată la domiciliu.

Ca orice altă afacere din domeniul Horeca, deschiderea unei pizzerii presupune, mai presus de toate amplasarea într-o locație plasată strategic, într-o zonă cât mai populată, de preferat unde să fie singura de pe piață, ţinând cont de faptul că este o competiţie acerbă între pizzerii. Aceasta este una din marile probleme, dar cu puțină creativitate și o promovare extraordinară, nu aveți de ce să vă faceți griji.

Pe lângă idei, creativitate, rețete inovative, calitatea produselor oferite și un bucătar de excepție, mai ai nevoie de două elemente cheie: dragostea pentru ceea ce vinzi și echipamente de bucătărie bune. Bucătăria este piesa de rezistență a oricărei afaceri gastronomice, nu doar a pizzeriilor, fiind locul unde preparatele se transformă în adevărate delicii culinare. Echiparea unei bucătării profesionale este primordială, deoarece echipamentele de calitate asigură și produse de calitate.

Iată ce aparate profesionale trebuie să ai ca afacerea ta să înflorească:

  1. Un cuptor pizza electric eficient – pentru ca pizza ta să fie coaptă ca la carte şi în cel mai scurt timp, ai nevoie de cel mai bun cuptor. Este un aparat de care depinde gustul preparatului, deci trebuie să îi dedici o mare parte din bani, fără să stai pe gânduri.

  2. Mese pentru prepararea pizzei, frigorifice şi dotate cu blat de granit - aceste mese sunt absolut necesare într-un restaurant cu profil specific.

  3. Formatoare de aluat manual şi electrice care au rolul de a permite ajustarea grosimii aluatului

  4. Divizoare de aluat

  5. Aparate pentru conuri 

  6. Vitrine frigorifice pentru ingrediente

  7. Alte accesorii: cuţite, planşe, feliatoare, cutii, genţi pentru livrat - pentru că detaliile mici fac diferenţa, aceste accesorii nu trebuie omise.

Pe lângă abilităţi practice bune, este important să alegi oameni care înţeleg importanţa propriei activităţi în cadrul afacerii tale. Asigură-te că mediul de lucru este unul plăcut pentru ei şi se pot dezvolta în cadrul lui.

Producţia de pizza este o afacere profitabilă al cărei success depinde în mare măsură de bucătarul şef care crează meniul şi selectează ingredientele.

Tocmai din acest motiv, lipsa mare de bucătari profesionişti care cunosc reţetele şi sunt pricepuţi în arta preparării pizzei este una dintre principalele probleme ale acestei afaceri.

De aceea, dacă găseşti un bucătar profesionist de care eşti mulţumit atât tu, cât şi clienţii tăi, este extrem de important să îl păstrezi lângă tine înainte ca el să plece şi să se bucure clienţii de la alt restaurant cu specific de el.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close