Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce pastilele de slăbit clasice nu te ajută, de fapt, să slăbeşti?

De ce pastilele de slăbit clasice nu te ajută, de fapt, să slăbeşti?

In cele ce urmeaza, vei afla exact de ce pastilele de slabit conventionale nu sunt solutia ideala pentru pierderea in greutate si totodata care sunt alternativele mai sanatoase si eficiente la care poti apela.

De ce pastilele de slăbit clasice nu te ajută, de fapt, să slăbeşti?
De ce pastilele de slăbit clasice nu te ajută, de fapt, să slăbeşti?
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2024   •   13:36

In cautarea unei solutii rapide pentru pierderea in greutate, multi oameni decid sa apeleze la pastile de slabit. Promisiunea unui supliment magic care sa topeasca kilogramele in plus poate parea tentanta, dar cruntul adevar este faptul ca majoritatea pastilelor de slabit disponibile pe piata nu ofera beneficii semnificative sau mai rau, pot avea efecte adverse asupra sanatatii.

Contrar promisiunilor, au o eficienta destul de redusa

Majoritatea pastilelor de slabit promit rezultate spectaculoase, dar in realitate, multe dintre ele nu sunt sustinute de indeajuns de multe dovezi stiintifice – afirmatiile facute de acestea sunt simple promisiuni.

Chiar daca unele pastile pot cauza o scadere in greutate temporara, aceasta poate fi adesea insotita de un efect yo-yo. Mai exact, kilogramele pierdute sunt castigate inapoi imediat ce incetezi sa consumi pastilele.

Sunt insotite de nenumarate riscuri pentru sanatate

Multe pastile de slabit contin ingrediente care pot avea efecte secundare negative sau pot interactiona cu alte medicamente pe care le iei.

De exemplu, stimulentele precum cafeina sau efedrina pot creste tensiunea arteriala si pot cauza anxietate sau insomnie. Alte ingrediente, cum ar fi laxativele sau diureticele, pot duce la dezechilibre la nivel electrolitic sau la pierderi de nutrienti esentiali.

In general, daca vrei sa urmezi o dieta sanatoasa, dar sa beneficiezi si de actiunea pastilelor de slabit, cele cu ingrediente/extracte naturale sunt solutia optima, din moment ce nu au ingrediente care pot reprezenta un pericol pentru sanatatea ta. Unele stimulente, precum cafeina, sunt considerate totusi benefice.

Nu sustin educatia nutritionala – ba dimpotriva

O problema fundamentala a pastilelor de slabit conventionale este faptul ca acestea nu abordeaza cauza principala a excesului de greutate: obiceiurile alimentare si stilul de viata nesanatoase. In loc sa cauti o solutie prea rapida si prea usoara, este esential sa intelegi si implicit sa schimbi modul in care te hranesti si misti pentru a atinge o greutate sanatoasa, dar mai ales pentru a mentine greutatea respectiva pe termen lung.

Pastile de slabit cu extracte naturale - alternativa sanatoasa

In ciuda reputatiei proaste a pastilelor de slabit, exista unele suplimente pe baza de plante si extracte naturale care pot oferi sprijin in procesul de pierdere in greutate.

Extractele naturale, cum ar fi extractul de ceai verde, extractul de cafea verde sau extractul de piper Cheyenne, au fost asociate cu efecte benefice asupra metabolismului si arderea grasimilor. Totodata, trebuie sa ai in vedere si un tip de pastile de slabit foarte simplu – anume cele pe baza de fibre naturale solubile in apa.

Acestea nu contin niciun ingredient cu potential daunator si au un rol bine definit – acela de a promova starea de satietate pe termen lung. Asemenea pastile de slabit pot fi gasite in oferta NUPO, pe langa produsele de marca proprie aferente dietei preferate a romanilor in anul 2023!

Asadar, pastilele de slabit obisnuite nu reprezinta o solutie eficienta sau sanatoasa pentru pierderea in greutate pe termen lung. Este important sa abordam pierderea in greutate printr-o combinatie de alimentatie sanatoasa, exercitii fizice si modificari ale stilului de viata care sa promoveze pierderea si mentinerea greutatii. Daca alegi sa folosesti suplimente pentru pierderea greutatii, opteaza pentru cele cu extracte sau fibre naturale NUPO!

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avertizare meteo imediată Cod Roșu de ploi torențiale. Lista localităților afectate
x close