Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ți amenajezi neobișnuit bucătăria? Iată 5 idei originale care te vor surprinde

Cum să-ți amenajezi neobișnuit bucătăria? Iată 5 idei originale care te vor surprinde

“Neobișnuit” înseamnă ceva diferit pentru fiecare persoană în parte. Cineva se poate gândi la o combinație îndrăzneață de culori ori la un mobilier extravagant, lucruri prea simple sau, din contră, de neconceput pentru alții. Ideea este că, pentru un decor spectaculos, trebuie să te concentrezi în primul rând asupra propriilor gânduri, nevoi și preferințe.

cum sa ti amenajezi neobisnuit bucataria iata 5 idei originale care te vor surprinde
Cum să-ți amenajezi neobișnuit bucătăria? Iată 5 idei originale care te vor surprinde
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2022   •   10:45

Mai departe, poți lua în considerare și câteva idei care îți vor oferi inspirația necesară pentru a transforma bucătărie într-un spațiu extraordinar. Iată ce sugestii avem pentru tine:

1. Optează pentru un design sofisticat la nivelul tavanului

Cum ar fi să-ți îmbraci tavanul din bucătărie într-o oglindă? Fără îndoială este o variantă destul de curajoasă, dar, ai grijă, potrivită spațiilor înalte. Însă, poți lua în calcul și alte opțiuni, cum ar fi tavanul extensibil multi-nivel sau cu imprimare foto care poate schimba radical forma camerei, oferindu-i eleganță și rafinament. Tehnologiile moderne permit crearea unor modele incredibil de frumoase și ieșite din comun, care să satisfacă orice preferințe estetice.

2. Aplică o pardoseală 3D din rășină

În cazul în care vrei să aduci schimbări în partea inferioară a încăperii, finisează podeaua cu într-un mod cu totul aparte. Pentru acest lucru este indicată pardoseala 3D care se bazează pe un amestec special de materiale, care include și rășină epoxidică, ce se va turna peste spațiul dedicat traficului. Oferă un efect vizual spectaculos acesta fiind, de altfel, avantajul principal al produsului. Practic, poți ieși din rutina pardoselilor clasice dacă alegi un model superb, de care să te bucuri în fiecare zi.

3. Combină mobilierul nou cu piese vechi

Ca să obții o bucătărie neobișnuită poți realiza combinații inedite. În situația în care preferi articolele moderne, poți să vezi aici seturi cu mobilă de bucătărie interesante, cu proprietăți specifice de rezistență și durabilitate. Totuși, ca să aduci și o atingere caldă interiorului este de preferat să optezi pentru un element ce poate face un contrast puternic. De pildă, într-o bucătărie modernă ai posibilitatea de a integra și un produs vechi, cum ar fi o masă metalică sau o insulă antică.

4. Folosește dulapuri din oțel inoxidabil

Acest material este des întâlnit în bucătăriile din zilele noastre, doar că nu într-o culoare spectaculoasă. Prin urmare, poți opta pentru dulapuri din oțel inoxidabil atât în partea superioară, cât și în cea inferioară, dar vopsite în nuanțe diferite. Un verde smarald sau albastru marin în partea de sus se va asocia de minune cu albul în partea de jos. Oțelul inoxidabil este excelent pentru bucătărie, mai ales dacă abordezi în locuință stilul industrial.

5. Ascunde bucătăria în spatele unui panou pliabil

În situația în care ai un open space este posibil să-ți dorești ca bucătăria să nu iasă în evidență. Camera de zi este adesea combinată cu zona de gătit, așa că apare necesitatea unificării celor două spații. Dacă vrei să-ți creezi un living elegant, dar fără să integrezi în decor chiuveta ori hota din bucătărie, ai posibilitatea de a ascunde dulapurile și electrocasnicele în spatele unui panou pliabil. De preferat ar fi ca bucătăria să se desfășoare pe lungimea unui singur perete, ca să obții un aspect unitar în zona deschisă.

Ca să obții o bucătărie extraordinară trebuie să îndrăznești să încerci lucruri pe care nu le-ai mai pus în practică până acum. Fie că intervii la nivelul mobilierului, al pardoselii, pereților sau tavanului, fie că integrezi în amenajare accesorii decorative nonconformiste, pune-ți creativitatea la lucru și vei reuși să transformi în totalitate această încăpere.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close