Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să îți controlezi casa de la distanță – sisteme inteligente pentru smart home

Cum să îți controlezi casa de la distanță – sisteme inteligente pentru smart home

În ziua de astăzi, suntem înconjurați de dispozitive inteligente, conectate în permanență la internet.

Cum să îți controlezi casa de la distanță – sisteme inteligente pentru smart home
Cum să îți controlezi casa de la distanță – sisteme inteligente pentru smart home
de Georgiana Adam    |    21 Mai 2024   •   14:11

Acest lucru ne poate face viața mult mai ușoară, în special când vine vorba de locuința fiecăruia. Astfel, casa ta poate fi mai mult decât un spațiu de locuit obișnuit, devenind un ecosistem inteligent care răspunde nevoilor tale cu o simplă atingere sau comandă vocală. Imaginează-ți confortul și eficiența de a controla dispozitivele din casa ta, indiferent unde te-ai afla. 

Iată câteva sisteme inteligente care îți pot transforma casa într-una smart:

  • Temperatura

Primul pas către o casă inteligentă este adesea instalarea unui termostat inteligent. Aceste dispozitive îți permit să reglezi temperatura din casa ta direct de pe smartphone, indiferent dacă ești la birou sau în vacanță. Cu funcții de învățare și adaptare la programul tău, termostatele inteligente economisesc energie și reduc costurile lunare. Următorul pas este să instalezi pe lângă sistemul clasic de încălzire și un sistem de aer condiționat inteligent. De exemplu, poți folosi un aparat de aer condiționat Romstal EcoVent cu care vei putea răci sau încălzi apartamentul într-un mod eficient.

  • Securitatea

Securitatea este un alt element esențial, iar sistemele moderne pentru smart home oferă monitorizare în timp real prin camere de supraveghere, senzori de mișcare și alarme. Poți verifica oricând starea casei tale și poți primi notificări în caz de incidente suspecte, toate prin intermediul unei aplicații dedicate. În plus, vei avea mai multă liniște când știi că poți vedea în orice moment ce se întâmplă în casa ta, dar și în jur, printr-o apăsare de buton, de oriunde te-ai afla.

  • Iluminatul

Folosind un astfel de sistem inteligent, poți controla și programa luminile din casa ta în funcție de cum îți dorești. De exemplu, poți seta scene pentru diferite momente ale zilei sau să ajustezi intensitatea și culoarea luminii. Mai mult, poți să programezi luminile să se aprindă și să se stingă la anumite ore, pentru a simula prezența ta când ești plecat. Pe timpul iernii, poți folosi iluminatul pentru a simula răsăritul chiar dacă afară este încă întuneric, pentru a te putea trezi într-un mod mai natural.

  • Electrocasnicele 

Electrocasnicele moderne devin mai sofisticate pe zi ce trece. Acest lucru nu trebuie să te sperie, din contră, poate fi un lucru benefic. Frigiderele, mașinile de spălat și cuptoarele inteligente sunt doar câteva exemple de electrocasnice care mai nou pot fi controlate de la distanță. Astfel, poți să verifici conținutul frigiderului în timp ce ești la magazin, să pornești mașina de spălat în drum spre casă sau să preîncălzești cuptorul înainte de a ajunge acasă. Toate acestea îți pot aduce un plus de confort, reducând din timpul petrecut în fața butoanelor electrocasnicelor.

  • Asistenții virtuali 

Aceștia sunt inima unei case inteligente. Pentru a folosi un astfel de asistent, vei avea nevoie de un dispozitiv de bază, pe care să îl conectezi la internetul de acasă. În acest mod, ei îți permit să controlezi dispozitivele conectate prin comenzi vocale sau prin intermediul unei aplicații. De la redarea muzicii preferate până la gestionarea listei de cumpărături, asistenții virtuali îți pot face viața de zi cu zi mai ușoară.
 

În concluzie, adoptarea sistemelor pentru smart home care pot fi controlate de la distanță nu este doar o chestiune de confort, ci și una de eficiență și securitate. Într-o lume care este în continuă schimbare, aceste tehnologii îți pot oferi controlul și liniștea de care ai nevoie. De aceea, acum poți să îmbrățișezi viitorul și să îți transformi casa într-o variantă mai confortabilă și eficientă pentru tine.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marcel Ciolacu, printre suporterii români la Frankfurt: „Merg şi eu să beau o bere”
x close