Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să asortezi botinele

Cum să asortezi botinele

Indiferent dacă le numești botine sau ghete, sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai drăguțe stiluri de încălțăminte pentru femei. Modelele de botine dama sunt mai versatile decât ai putea crede.

cum sa asortezi botinele
Cum să asortezi botinele
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2022   •   21:16

Indiferent dacă le numești botine sau ghete, sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai drăguțe stiluri de încălțăminte pentru femei. Modelele de botine dama sunt mai versatile decât ai putea crede. Dacă adori aspectul botinelor, dar nu știi cum să le asortezi, ai ajuns la locul potrivit. 

Există practic nenumărate feluri pe care le poți pune în practică. Acest element de bază din garderoba femeilor se laudă cu caracterul practic al ghetelor tradiționale, cu eleganța încălțămintei fanteziste și cu comoditatea pantofilor sport.

Indiferent încotro te îndrepți sau ce faci, există o pereche de botine pentru femei care se potrivesc oricărei ocazii. Hai să vedem cum:

1. Blugi

Te întrebi cum să porți botine cu blugi? Croielile specifice vin și pleacă, dar adevărul este că blugii sunt întotdeauna la modă. Deși denimul este incontestabil fără sezon, blugii și botinele sunt unul dintre look-urile noastre preferate pentru toamnă și iarnă.

Blugii tăiați cu botine maro nu sunt singura ta opțiune. Indiferent dacă ești pasionată de blugii skinny, largi, boyfriend, evazați, cu talie înaltă, tăiați, ai o mulțime de posibilități de styling pentru ținutele cu botine.

Pe langa croială, diferite modele de denim sunt mai potrivite pentru anumite ocazii. De exemplu, blugii boyfriend negri și închiși la culoare pot fi îmbrăcați cu o pereche de botine negre mai casual, iar albul este o alegere excelentă pentru anotimpurile mai calde.

Atunci când te îmbraci pentru toamnă și iarnă, totuși, optează pentru un pulover supradimensionat, de flanel sau o cămașă fluidă. Dacă te strecori într-o pereche mai lejeră, folosește un top ajustat pentru a-ți echilibra aspectul.

2. Arată-ți gleznele în pantaloni tăiați

Botinele, după cum sugerează și numele, atrag atenția asupra gleznelor. Având în vedere acest lucru, de ce să nu-ți arăți partea de jos a piciorului cu o pereche de pantaloni tăiați sau de piele?

Cu picioare largi, conice, plisate, cu talie înaltă, potriviți și evazați, aproape orice stil de pantaloni va fi potrivit. Cel mai important lucru este să găsești o tăietură care să nu fie prea joasă sau prea înaltă, deoarece vei dori să arăți partea superioară a botinelor tale cu toc.

Pantalonii mulați arată chic atât cu topuri strâmte, cât și largi. Dar, asemănător cu blugii, potrivirile cele mai bune ar fi cu cămășile puțin mai strâmte, cum ar fi un body, pentru a evita un aspect ciudat.

Ce botine se potrivesc cu pantalonii tăiați?

Pentru o atmosferă sofisticată, optează pentru pantaloni de piele. Dacă vrei un pic de înălțime, botinele cu toc bloc sunt o alegere excelentă.

3. Îmbracă-te cu o fustă

Nu-ți dai seama cum să încalți botinele la serviciu sau ocazii speciale? Ia în considerare o fustă midi. Botinele funcționează bine cu fuste fluide, plisate, creion, A-line și asimetrice. Croielile midi sunt ideale, deoarece sunt profesionale, permițându-ți totodată să-ți etalezi pantofii.

Pe deasupra, îți recomandăm o bluză, un tricou, cu decolteu fals, un body sau un alt stil care poate fi asortat cu fusta ta midi sau cu alt stil de fustă. Termină-ți aspectul cu un pulover moale, o jachetă de piele, un blazer sau o haină mai caldă, dacă este necesar.

Ce botine se potrivesc cu fustele?

Oferind un aspect combinat, dar practic, botinele cu toc sunt perfecte pentru fuste. Botinele cu toc jos din piele sau piele întoarsă sunt și o opțiune solidă.

4. Încearcă rochia maxi

Rochiile maxi sunt interesante, în plus sunt nu sunt pentru un sezon, ci pentru toate. Acestea sunt confortabile și pot fi îmbrăcate cu mai multe modele de pantofi. Ca și în cazul pantalonilor, cheia pentru a purta o rochie lungă cu botine este să găsești una care să nu fie prea lungă.

Având în vedere acest lucru, caută un stil care să vină până deasupra gleznelor. Pot funcționa și rochiile cu fante sau croieli asimetrice. Pentru această ținută, ne place îmbrăcămintea exterioară decupată, cum ar fi o jachetă din denim sau o geacă aviator.

Ce botine se potrivesc cu rochiile maxi?

Botinele cu platformă sunt fără îndoială, cel mai bun tip de pantofi de purtat cu o rochie maxi. Sunt confortabile, susținătoare și ușor de manevrat. 

5. Ce zici de jambiere?

Jambierele și botinele sunt printre look-urile contemporane preferate de către femei. Acest combo casual este o alegere binevenită și nu dă semne de demodare.

Deoarece jambierele se potrivesc, îți recomandăm să le porți cu un top lung și larg. Acesta ar putea fi un cardigan supradimensionat, un pulover împletit, o bluză cu dantelă sau o cămașă foarte lungă cu nasturi.

Ce botine se potrivesc cu jambiere?

Nu poți greși cu botinele și jambierele — suntem mari fani ai tocurilor mai groase. Dacă vremea va fi umedă, caută o pereche rezistentă la apă.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close