Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi cel mai bun odorizant pentru nevoile tale

Cum să alegi cel mai bun odorizant pentru nevoile tale

Îți dorești să te bucuri de un ambient plăcut, relaxant și fresh în spațiile unde îți desfășori activitățile în fiecare zi?

cum sa alegi cel mai bun odorizant pentru nevoile tale
Cum să alegi cel mai bun odorizant pentru nevoile tale
de Georgiana Adam    |    07 Sep 2022   •   10:47

Ei bine, acasă, la birou, în mașină sau oriunde altundeva este indicat să folosești odorizante pentru împrospătarea aerului și obținerea unor experiențe senzoriale deosebite. Pe piață există o gamă variată de produse, însă, trebuie să știi cum să alegi soluțiile potrivite pentru a le maximiza eficiența. Află care sunt criteriile pe care este necesar să le iei în considerare ca să te asiguri că te întâmpină întotdeauna un miros frumos:

Ai în vedere modul de dispersare al aromei

Este important să știi că sub denumirea de odorizant se găsesc o mulțime de produse diferite. Astfel, poți alege lumânări parfumate, candele de aromaterapie cu uleiuri esențiale, bețișoare parfumate, odorizante de tip spray sau puf, electrice ori cu gel, săculeți parfumați, odorizante cu ultrasunete sau cu nebulizare la rece. Fiecare variantă în parte are particularitățile sale, dar trebuie să ții cont și de confortul utilizării produsului.

Ia în considerare dimensiunea spațiului

Alegerea odorizantului potrivit trebuie realizată în funcție de mărimea spațiului. Cu siguranță nu-ți dorești un parfum extrem de puternic într-o încăpere de mici dimensiuni, dar nici un miros care să nu iasă în evidență într-una generoasă. În general, producătorii menționează nivelul de acoperire al produselor. De pildă, dacă intenționezi să împrospătezi aerul într-un spațiu redus poți alege un difuzor minimalist ce acoperă până la 200mc. În situația în care iei în considerare crearea unui ambient deosebit într-un mall, o clădire de birouri, o sală de așteptare sau, de ce nu, întreaga locuință, poți alege servicii de aromatizare de la Market Aroma întrucât ai posibilitatea de a benefica de soluții care acoperă până la 15.000mc.

Verifică modul de alimentare

În timp ce unele odorizante mai ieftine nu au nevoie de alimentare pentru a funcționa, alte produse au nevoie de baterii sau acces la priză. Într-un spațiu mic pot fi de ajuns soluțiile clasice deoarece, amplasate în locuri centrale, permit difuzarea optimă a parfumului. Dacă este vorba despre o încăpere amplă, pentru un randament bun sunt recomandate odorizantele electrice.

Acordă atenție funcțiilor inteligente

Dacă vrei să te bucuri de un parfum extraordinar și îți dorești ceva mai mult decât lumânări parfumate sau odorizante sub formă de gel, îndreaptă-ți atenția spre elementele profesionale. Dispozitivele moderne pot fi programate să emane un miros plăcut datorită unor tehnologii avansate de difuzie. Totodată, anumite modele beneficiază de gestionare inteligentă prin conectarea la smartphone cu ajutorul Bluetooth și WiFi.

Ține cont de designul odorizantului

Un aspect interesant va fi mai ușor de integrat în decorurile actuale, elegante și sofisticate. De regulă, dacă optezi pentru anumite difuzoare de parfum, poți selecta un produs cu o interfață prietenoasă, care să nu iasă în evidență. Există aparate odorizante integrate în mobilă, dar și elemente ascunse, așa că ai de unde alege un accesoriu care să decoreze cu stil spațiul pe care vrei să-l aromatizezi.

Analizează eficiența odorizantului

Cantitatea și durata sunt aspecte pe care nu trebuie să le treci cu vederea când vrei să cumperi un odorizant. În timp ce unele produse au în jur de 200-500 ml sau poate și mai mult, alte recipiente se învârt între 25-150 ml. O cantitate prea mică de parfum, în funcție de modul de dispersare a aromei, nu va dura prea mult. Asta înseamnă că va trebui să faci cumpărături mai des. Prin urmare, ai grijă să achiziționezi articole ce garantează o eficiență îndelungată și care dispun și de rezerve adecvate.

Bineînțeles, aroma este un alt aspect demn de luat în considerare pentru alegerea odorizantului. Doar că, în această situație criteriul este unul subiectiv căci gusturile nu se discută. Prin urmare, ca să te bucuri de om experiență aromatică extraordinară ai grijă să iei în considerare detaliile prezentate și să optezi pentru un parfum de înaltă calitate, pe care să-l simți ca o îmbrățișare suavă în fiecare zi.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close