Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să îți protejezi locuința de infractori: 3 sfaturi utile

Cum să îți protejezi locuința de infractori: 3 sfaturi utile

Locuința ta este locul în care te simți cel mai bine, iar pentru asta este nevoie ca acest loc să îți ofere confort și siguranță. În zilele noastre, îți dotezi casa cu tot felul de echipamente și gadget-uri care nu doar că fac din ea o locuință modernă, dar îți și ușurează munca și îți oferă un trai lejer și liniștit.

cum protejezi locuinta infractori 3 sfaturi utile
Cum să îți protejezi locuința de infractori: 3 sfaturi utile
de Georgiana Adam    |    20 Dec 2021   •   16:46

Conceptul de casă inteligentă este foarte răspândit, totul făcându-se prin control de la distanță. Acesta este un mod prin care poți să fii stăpân pe siguranța ta și a familiei tale.

Noi îți vom oferi 3 sfaturi prin care poți să îți transformi locuința într-o fortăreață de nepătruns de către infractori.

Sisteme de supraveghere video

Atunci când vorbim despre smart home este imposibil ca aceasta să nu aibă un sistem de supraveghere video. Camerele de supraveghere sunt din ce în ce mai performante, astfel că poți să ai acces video la toate colțurile proprietății tale de la distanță.

Acestea sunt dotate și cu infraroșu și astfel obții o imagine pe timp de noapte excelentă. Cu un DVR potrivit, acesta fiind sistemul care controlează camerele de supraveghere, poți avea opțiunea de a fi anunțat pe telefon atunci când una dintre camere detectează mișcare.

Este dificil, însă, de făcut asta cu camere situate la exterior, care pot reacționa inclusiv la mișcările ușoare ale vântului. Acestea sunt foarte utile și atunci când vrei să revezi ce anume s-a petrecut în locuința ta.

Daca alegi un spațiu de stocare generos, în funcție de calitatea echipamentelor pe care le folosești, adică calitatea filmărilor, numărul de camere de supraveghere montate pe proprietate , poți să ai imagini și video păstrate pe perioade foarte lungi de timp.

Camera supraveghere este o investiție foarte bună atunci când îți dorești control total asupra proprietății tale.

Sisteme de alarmă

O altă modalitate de a păstra siguranța casei tale este să îți montezi un sistem de alarmă eficient. Acestea conțin senzori de mișcare, care activează alarma în momentul în care detectează mișcare în locurile care sunt armate.

Sistemele de alarmă funcționează pe bază de coduri sau cu telecomandă cu buton de tip on/off. Centrala alarmei se leagă la un sistem de telefonie fixă sau mobilă, astfel încât în momentul în care senzorii activează alarma, poți să fii anunțat pe telefon și să acționezi în consecință.

Dacă ai contract cu o firmă de protecție și pază, aceștia sunt, de asemenea, conectați la sistemul tău de alarmă, și pot ajunge rapid la protejarea obiectivului.

Câini de pază

Chiar dacă nu fac din categoria gadget-urilor care fac din casa ta una smart, aceștia sunt o bună variantă atunci când îți dorești să ai protejată proprietatea.

Chiar și un câine de talie mică este eficient dacă cineva neanunțat pătrunde pe proprietate, însă un câine de pază, de talie mare, poate și să apere proprietatea. O listă de câini care sunt potriviți pentru acest job cuprinde : 

  • Ciobănesc German, un câine loial și care asigură eficient paza. Acesta este foarte echilibrat și în interacțiunea cu copiii
  • Cane Corso sau Mastiff Italian, este considerat un foarte bun câine de pază
  • Schnauzer Uriaș, puternic și dominant, este considerat un foarte bun câine de pază dacă este dresat corespunzător.
  • Rottweiller ,folosiți inițial pentru paza cirezilor de vite, acesta este recunoscut pentru paza unui teritoriu bine definit
  • Doberman, o rasă foarte populară în Romania în trecut, acum este mai greu de găsit. Însă acesta este potrivit pentru a asigura paza unui perimetru mai mare

Ciobănesc Belgian Malinois , o rasă din ce în ce mai frecvent întâlnită în curțile noastre, agili și cu forță mare, aceștia sunt niște câini perfecți pentru pază și apărare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close