Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum creezi o zonă de relaxare pentru angajați

Cum creezi o zonă de relaxare pentru angajați

E lucru dovedit faptul că relaxarea duce la îmbunătăţirea productivităţii. Din acest motiv, tot mai mulţi lideri iau în calcul ideea amenajării unei zone de relaxare pentru angajaţi.

Barbat pe banca
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    11 Aug 2021   •   16:49

Implementată eficient şi utilizată cu moderaţie şi responsabilitate, investiţia se va dovedi profitabilă pentru succesul afacerii tale. Iată câteva idei care au dat roade până în prezent.

Pauza de cafea

ABC-ul oricărui spaţiu de lucru ar trebui să includă o zonă de cafea, gustări şi răcoritoare încă din faza de proiectare a clădirii. Amenajarea unui astfel de spaţiu poate varia de la o chicinetă până la un veritabil lounge, în funcţie de specificul activităţii, de suprafaţa disponibilă şi evident de buget.

Ideea de bază este că atunci când se ridică din locul în care lucrează angajaţii vor să se deconecteze, să socializeze şi să-şi încarce bateriile.

Cu cât le pui la dispoziţie aparatură şi produse de calitate, cu atât contribui la relaxarea şi îmbunătăţirea stării lor de spirit. Printre avantajele companiei se numără îmbunătăţirea relaţiilor de serviciu şi coagularea echipei ca întreg, iar la nivel individual obţii angajaţi care se bucură cu adevărat de timpul de pauză iar atunci când revin la lucru oferă randament superior.

Refacere fizică

Un procent foarte mare din rândul persoanelor angajate motivează lipsa mişcării fizice cu lipsa timpului necesar. Se trezesc dimineaţa, mănâncă sau pregătesc pachetul alimentar pentru ei şi pentru copii, se urcă în maşină, ajung la serviciu, se aşază pe scaun şi seara repetă acelaşi itinerar în sens invers.

În această rutină intervin uşor şi probleme reale de sănătate. În primul rând, postura greşită la volan şi la birou creează o presiune asupra coloanei vertebrale. Dacă nu este tratată la timp, aceasta duce la probleme grave de sănătate, influenţează negativ calitatea vieţii şi implicit reacţiile şi randamentul la locul de muncă.

O îmbunătăţire a condiţiei fizice a angajaţilor tăi o poţi oferi prin instalarea unui fotoliu masaj la serviciu. Astfel, pauzele din timpul lucrului nu vor însemna doar deconectarea de la activitatea fizică sau intelectuală, ci şi o refacere a organismului. În plus, nu există sinonim mai fidel pentru relaxare decât o sesiune de masaj!

Nevoia de linişte

Modalitatea potrivită de relaxare a angajaţilor trebuie privită în legătură cu profilul acestora. În funcţie de specificul activităţii pe care o coordonezi şi de temperamentul fiecăruia vei ajunge la concluzia că mulţi dintre ei au nevoie de linişte pentru a se relaxa.

Dacă acest lucru nu este posibil din cauza configuraţiei spaţiului de lucru, amenajează o cameră sau o cabină de linişte. Acolo poţi aşeza o mică bibliotecă, scaune şi chiar canapele. Câteva minute de deconectare sunt suficiente pentru ca un om să-şi încarce bateriile în timpul programului.

Terapie prin jocuri

La polul opus celor ce se relaxează prin linişte sunt consumatorii de jocuri. Camerele de jocuri sunt relativ noi în peisajul clădirilor de lucru. Şi aici trebuie să consulţi echipa înainte.

Unii vor prefera o masă de ping-pong, alţii de biliard, alţii o consolă conectată la un televizor imens. Indiferent ce alegi, posibilitatea de a se distra în timpul pauzelor de la locul de muncă este un stimulent extraordinar pentru consolidarea angajamentului şi pentru îmbunătăţirea randamentului oferit.

Amenajarea unei zone de relaxare pentru angajaţi nu trebuie privită ca o cheltuială, ci ca investiţie. Le oferi oamenilor cu care lucrezi condiţii în care se pot deconecta de la activitatea zilnică şi devii beneficiarul acestei relaxări prin calitatea muncii pe care o prestează când revin.

Totul este să-ţi cunoşti echipa şi să alegi modalitatea care li se potriveşte cel mai bine pentru relaxare la serviciu.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close