Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi un model de mașină în funcție de nevoi

Cum alegi un model de mașină în funcție de nevoi

Beneficiile deținerii unei mașini este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți oameni își cheltuiesc banii economisiți de-a lungul timpului pentru a face o achiziție. Dacă intenționezi să faci același lucru, este vital să știi ce model de mașină să alegi.

cum alegi un model de masina in functie de nevoi
Cum alegi un model de mașină în funcție de nevoi
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Ian 2023   •   14:29

Dar, dacă este pentru prima dată când te gândești să cumperi o mașină sau poate că nu ai mai făcut o achiziție de foarte mulți ani, poate fi greu să știi de unde să începi. Cum găsești mașina care se va potrivi exact nevoilor tale pentru anii următori? Este nevoie doar de un pic de cercetare și planificare.

Iată un scurt ghid despre cum să alegi modelul de mașină în funcție de nevoile tale.

1.Ia în considerare stilul tău de viață

Când vine vorba de cumpărarea unei mașini noi, va trebui să iei în considerare propriul stil de viață. Acest lucru îți va permite să restrângi opțiunile numeroase de pe piața de mașini și să alegi un autovehicul care chiar se potrivește nevoilor tale.

Dacă ai o familie numeroasă, vei dori să te asiguri că toată lumea încape în mașină în mod confortabil. Dacă trebuie să conduci mai mult de o oră pentru a ajunge la locul de muncă sau faci călătorii în afara orașului de mai multe ori pe lună, atunci vei dori o mașină economică. Dacă de cele mai multe ori obișnuiești să conduci singur, poate vei dori o mașină de dimensiuni medii.

În funcție de cum decurge viața ta de zi cu zi, dar și cum ți-o imaginezi că va arăta în viitorul apropiat, poți face primii pași spre achiziționarea mașinii potrivite. 

2. Încadrează-te în buget

Cu excepția cazului în care plătești numerar pentru cumpărarea mașinii, va trebui să te gândești la o sursă de finanțare pentru achiziție. Cât de mult îți poți permite cu adevărat să aloci pentru plata ratelor pentru mașină în fiecare lună? Regula generală este că plata lunară pentru achiziția unei mașini nu trebuie să depășească 15% din venitul tău lunar.

O mașină second hand va fi mai puțin costisitoare, dar și în acest caz ar trebui să se aplice aceeași regulă.

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poate face un cumpărător este de a alege un model de mașină preferat, iar mai târziu să-și dea seama că este prea solicitant pentru bugetul său. Ține minte, mașina pe care o alegi ar trebui să îmbunătățească calitatea vieții, nu să devină motivul datoriilor.

3. Ia în considerare toate mașinile dintr-o anumită clasă/categorie

Ai în minte (sau în inimă) un anumit brand de mașini sau un anumit tip de mașină? Mulți conducători auto au. Dar pe piața în continuă schimbare de astăzi, mașinile noi apar din ce in ce mai des in showroom-uri și, de multe ori, nu se încadrează în bugetul mediu al oamenilor.

Dacă îți place un anumit tip de mașină care a apărut recent pe piață, dar nu se potrivește exact cu ceea ce ai tu nevoie, ia în considerare și alte tipuri de mașini ale unui anumit brand. Poți să alegi din ofertele Ford în funcție de preferințe, de nevoi și de bugetul tău.

Până la urmă nu trebuie să conduci cea mai nouă mașină apărută pe piață, ci pe cea mai bună pentru tine!

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close