Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi rochia perfectă pentru un eveniment sau o ocazie specială. La ce să te uiți?

Cum să alegi rochia perfectă pentru un eveniment sau o ocazie specială. La ce să te uiți?

Indiferent de ocazie, alegerea rochiei potrivite poate fi o sarcină copleșitoare pentru majoritatea femeilor în special acum când sezonul cald este aproape.

New Project (8)
Cum să alegi rochia perfectă pentru un eveniment sau o ocazia specială. La ce să te uiți? Sursa foto: Myfashionizer
de Georgiana Adam    |    10 Apr 2023   •   15:12

Fie că e vorba de o petrecere de nuntă, botez sau o cină de afaceri, este important să știi cum să alegi rochia perfectă care să-ți pună în valoare formele și să te facă să te simți încrezătoare și fermecătoare.

Dacă ești în căutarea rochiei perfecte pentru un eveniment special, probabil că ai deja o idee în minte despre ce îți dorești. Cu toate acestea, există o mulțime de factori de luat în considerare atunci când alegi o rochie pentru o ocazie specială.

Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere, am creat acest ghid practic care îți va oferi sfaturi utile cu privire la ce să cauți atunci când alegi rochia perfectă.

Cum să alegi rochia perfectă pentru un eveniment sau o ocazie specială

Înainte de a începe căutarea asigură-te că faci achiziția dintr-un magazin renumit sau unul care are păreri foarte bune de la clienți precum este MyFashionizer.ro. De asemenea ia în calcul atât calitatea cât și prețul, dar și alte avantaje precum transport sau retur gratuit.

Iată de ce alte aspecte să ții cont atunci când alegi rochii de ocazie pentru evenimentul tău sau pentru o ocazie deosebita.

Descoperă stilul potrivit pentru ocazia respectivă

Primul pas în alegerea rochiei potrivite este să te gândești la ocazia pentru care o vei purta.

Fiecare eveniment are propriul cod vestimentar, așa că este important să știi cum să te îmbraci în consecință. Dacă ești invitată la o petrecere de nuntă, de exemplu, probabil că vei avea nevoie de o rochie lungă sau de o rochie midi, elegantă, care să-ți pună în valoare silueta.

În schimb, pentru o cină de afaceri, o rochie clasică de lungime midi, de preferat în culori neutre, poate fi cea mai bună opțiune.

Alege o culoare care să se potrivească cu tonul pielii tale

Odată ce ai stabilit tipul de eveniment și stilul potrivit, următorul pas este să alegi culoarea.

Culoarea rochiei poate fi o alegere personală, dar este important să alegi una care să se potrivească cu tonul pielii tale. Dacă ai o piele mai deschisă la culoare, culorile pastelate sau nuanțele mai luminoase, precum albastru electric, pot fi o alegere bună.

În schimb, dacă ai pielea mai închisă, culorile închise, precum maroul, burgundy, verdele închis, te vor avantaja mai mult.

Lungimea rochiei

Lungimea rochiei este un alt factor important de luat în considerare. Dacă ești înaltă, o rochie lungă va arăta minunat, dar dacă ești mai scundă, o rochie de lungime midi sau una scurtă poate fi mai potrivită.

Este important să alegi o lungime care să te avantajeze și să îți ofere un aspect echilibrat.

Alege materialul potrivit

Materialul din care este făcută rochia este la fel de important precum designul. Dacă vrei să te simți confortabil și să arăți bine în același timp, alege un material care se potrivește cu forma corpului tău și cu evenimentul pentru care o porți sau chiar cu sezonul.

Pentru ocazii speciale, cum ar fi nunți sau evenimente de gală, rochiile din materiale ca mătasea, dantela sau catifeaua pot fi o alegere potrivită.

Pentru evenimente mai casual, cum ar fi o cină cu prietenii, un material mai lejer, cum ar fi bumbacul poate fi mai potrivit.

De asemenea ține cont și de sezon, atunci când alegi materialul pentru a te asigura că te vei simți confortabil în rochia ta.

Alege o rochie care să se potrivească cu forma corpului tău

Forma corpului este un alt factor important de luat în considerare atunci când îți alegi o rochie.

Spre exemplu, dacă ai o siluetă în formă de pară, o rochie care evidențiază talia și se extinde în partea de jos poate fi o alegere bună.

Pentru siluetele drepte, rochiile care creează iluzia de talie, cum ar fi cele în formă de A, pot fi o alegere bună. Dacă ai o siluetă în formă de clepsidră, o rochie care se mulează pe corp și ăți evidențiază formele poate fi cea mai bună opțiune.

Accesorizează-ți cu grijă rochia

Accesoriile pot transforma o rochie obișnuită într-o ținută deosebită. Însă, trebuie să le alegi cu atenție, astfel încât să nu distrugi aspectul general al ținutei.

Dacă rochia este elaborată, alege bijuterii simple și elegante, cum ar fi cerceii și inelul sau o brățară subțire.

Dacă rochia este simplă, poți opta pentru bijuterii mai opulente sau pentru o eșarfă colorată pentru a adăuga un element de stil. De asemenea, nu uita să alegi pantofii și geanta potrivită pentru a completa ținuta.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close