Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cinci avantaje majore ale absolvirii unui curs de make-up acreditat

Cinci avantaje majore ale absolvirii unui curs de make-up acreditat

Fiecare femeie are propriul arsenal de produse cosmetice și folosește machiajul pentru a-și pune în evidență trăsăturile frumoase și pentru a masca micile imperfecțiuni.

cinci avantaje majore ale absolvirii unui curs de make up acreditat
Cinci avantaje majore ale absolvirii unui curs de make-up acreditat
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   15:06

Pentru machiajul de ocazie însă, pentru evenimentele mondene, filmări sau spectacole, reprezentantele sexului frumos apelează la profesioniști în domeniu. Deși este o piață competitivă, cererea de servicii de make-up este încă ridicată. Un indiciu foarte clar al nevoii de make-up artiști este faptul că, atunci când te pregătești pentru un eveniment, trebuie să te asiguri că îți faci programare din timp, pentru a găsi un specialist disponibil, care să te facă să te simți deosebită în ziua respectivă.

Pentru a învăța arta machiajului, poți alege calea mai lungă și mai anevoioasă a unui autodidact, vizionând tutoriale și sacrificând cantități uriașe de produse cosmetice, sau poți alege un curs de make-up acreditat, cu ajutorul căruia te poți bucura de avantaje majore într-o profesiei apreciată pe piața de muncă națională și internațională. Iată, la o analiză succintă, numai 5 dintre acestea.

1. După absolvirea unui curs de make-up acreditat, primești o diplomă recunoscută

Sunt pline rețelele sociale de anunțuri privind organizarea de diferite cursuri de specializare, însă foarte puține dintre acestea ajung să fie utile pentru cursanți. Pe lângă prețurile mari percepute de mulți astfel de inițiatori și traineri, absolvenții se aleg la sfârșit cu un certificat onorific la care nu se uită niciun angajator. Problema este că puține cursuri sunt acreditate.

Acreditarea presupune că școala organizatoare a obținut toate aprobările de la specialiști în domeniu, autorități ale statului competente, că respectă cerințele legate de curriculum și că trainerii au pregătirea necesară atât în domeniu, cât și pentru predare. Urmarea unui curs de make-up acreditat are ca principal avantaj faptul că fiecare cursant primește un certificat de absolvire emis de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, diplomă recunoscută atât pe plan național, cât și internațional.

2. Pătrunzi rapid în profesie

Cu un curs intensiv de make-up, poți pătrunde rapid în profesie, după numai 2 luni de pregătire intensivă. Nu este nevoie de diplomă de bacalaureat pentru înscriere, 8 sau 10 clase, în funcție de anul de absolvire, sunt condiția minimă pentru admitere.

La școala de make-up înveți de la zero tot ce trebuie să știi despre machiaj, de la pregătirea feței, tehnici de executare a diverselor stilul de machiaj, pregătirea ustensilelor, categorii de produse și până la igienizarea locului de lucru, comunicarea cu clienții și managementul unui salon de înfrumusețare. Vei dobândi toate cunoștințele și deprinderile necesare pentru a putea să începi să profesezi.

3. Te poți angaja la colaboratorii școlii de make-up, saloane de prestigiu

La finalul stagiului de pregătire, absolvenții au șansa de a se angaja la unul dintre saloanele de prestigiu din București, partenere ale academiei care organizează cursul de make-up acreditat. Pasiunea, seriozitatea, disponibilitatea de a învăța permanent și de a munci sunt calități pe care le caută angajatorii din cadrul acestora.

4. Poți profesa în țară sau în străinătate

Având o diplomă recunoscută atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, posibilitățile sunt nelimitate, mai ales într-o profesie precum cea de make-up artist. Femeile vor să fie frumoase, să își pună în evidență calitățile și se simtă speciale oriunde în lume și vor avea nevoie de profesioniști talentați și muncitori care să le pună în aplicare dorința de a-și perfecționa aparența. La evenimente sau în viața de zi cu zi, machiajul impecabil sporește încrederea în sine și poate deschide porțile succesului.

5. Îți poți dezvolta propria afacere ca make-up artist

La cursul de make-up acreditat înveți multe secrete ale profesiei, dar și detalii organizatorice, cum ar fi comunicarea cu clienții, organizarea programărilor, managementul unei afaceri în domeniul serviciilor de înfrumusețare. Mai mult, ai acces la poveștile de viață ale unor traineri cu experiență ca make-up artist.

Alege un curs de make-up acreditat, pentru a te bucura de avantajele absolvirii lui, de o diplomă autorizată și recunoscută internațional și de cunoștințe complete despre machiaj, cu ajutorul cărora vei putea să profesezi rapid în orice salon de înfrumusețare din România sau din străinătate sau să îți dezvolți propria afacere în industria de beauty.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close