Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai importante beneficii ale cafelei

Cele mai importante beneficii ale cafelei

Conform rezultatelor unui sondaj existent pe internet, dintre persoanele intervievate 64 la sută au băut cafea în fiecare zi. Fie că bei o cană în călătorie în drum spre serviciu sau pentru un plus de energie, este greu stai o zi fără el. Cofeina te încurajează și există ceva incredibil de liniștitor în a sorbi o ceașcă aburindă de cafea. Dar este bine să bei cafea?

cele mai importante beneficii ale cafelei
Cele mai importante beneficii ale cafelei
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   14:01

Studiu după studiu, poți obține mai mult de la cafeaua de dimineață decât credeai: cafeaua este plină de substanțe care pot ajuta la protejarea împotriva afecțiunilor mai frecvente la femei, inclusiv boala Alzheimer și bolile de inimă. Vezi detalii despre cafea boabe pe site-ul coffeepoint .

Cofeina este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la cafea. Dar cafeaua conține, de asemenea, antioxidanți și imaginezi alte substanțe active care pot reduce inflamația internă și pot proteja împotriva bolilor, spun experții în nutriție de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins.

Vei trăi mai mult

Studii recente au descoperit că băutorii de cafea este mai puțin probabil să moară din cauza unora dintre principalele cauze de deces la femei: bolile coronariene, accidentul vascular cerebral, diabetul și bolile de rinichi.

Corpul dumneavoastră poate procesa mai bine glucoză (sau zahărul)

Aceasta este teoria din spatele studiilor care au descoperit că persoanele care beau mai multă cafea au mai puține șanse de a face diabet de tip 2.

Este mai puțin probabil să dezvoltați insuficiență cardiacă

Una sau două căni de cafea pe zi poate ajuta la prevenirea insuficienței cardiace, atunci când o inimă slăbită are dificultăți în a pompa suficient sânge în organism.

Este mai puțin probabil să dezvolți boala Parkinson

Cofeina nu este doar legată de o șansă mai mică de a dezvolta boala Parkinson, dar îi poate ajuta și pe cei cu această afecțiune să-și controleze mai bine mișcările.

Ficatul tău îți va mulțumi

Atât cafeaua obișnuită, cât și cea decofeinizată par să aibă un efect protector asupra ficatului tău. Cercetările arată că băutorii de cafea au mai multe șanse să aibă niveluri ale enzimelor hepatice într-un interval sănătos decât cei care nu beau cafea.

ADN-ul tău va fi mai puternic

Cafeaua prăjită neagră scade ruperea firelor de ADN, care apar în mod natural, dar poate duce la cancer sau tumori dacă nu este reparată de celulele tale.

Şansele de a face cancer de colon vor scădea mult

Una din 23 de femei dezvoltă cancer de colon. Dar cercetătorii au descoperit că băutorii de cafea - decofeinizat sau obișnuiți - au 26% mai puține șanse de a dezvolta cancer colorectal.

Puteți reduce riscul de a face boala Alzheimer

Aproape două treimi dintre americanii care trăiesc cu boala Alzheimer sunt femei. Dar cofeina din două căni de cafea poate oferi o protecție semnificativă împotriva dezvoltării afecțiunii. De fapt, cercetătorii au descoperit că femeile în vârstă de 65 de ani și peste care beau două până la trei căni de cafea pe zi aveau mai puține șanse de a dezvolta demență în general.

Nu este la fel de probabil să suferiți un accident vascular cerebral

Pentru femei, consumul de cel puțin o ceașcă de cafea pe zi este asociat cu un risc scăzut de accident vascular cerebral, care este a patra cauză de deces la femei.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close