Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai bune mărci de parchet laminat care oferă confortul inegalabil al încălzirii prin pardoseală

Cele mai bune mărci de parchet laminat care oferă confortul inegalabil al încălzirii prin pardoseală

Parchetul laminat este o opțiune excelentă, ieftină și durabilă pentru case și apartamente, care oferă confortul încălzirii prin pardoseală.

cele mai bune marci de parchet laminat care ofera confortul inegalabil al incalzirii prin pardoseala
Cele mai bune mărci de parchet laminat care oferă confortul inegalabil al încălzirii prin pardoseală
de Georgiana Adam    |    27 Mai 2024   •   14:22

Această opțiune de parchet vine într-o mare varietate de stiluri, nuanțe de culori și texturi, astfel poate satisface toate gusturile proprietarilor în ceea ce privește aspectul de design interior în locuințe.

Dacă vrei o pardoseală de calitate superioară ce prezintă adesea texturi realiste ce imită senzația de granulație a lemnului real sporind estetica generală de lux, alege de aici parchetul laminat potrivit pentru locuința ta.

Există multe mărci de parchet laminat compatibile cu încălzirea prin pardoseală: Egger, Kronotex, Quick-Step, Pergo, Classen Arteo, Balterio. Acestea sunt cele mai populare mărci de pe piață, care oferă soluții moderne de parchet laminat, dar și soluții de parchet mai tradiționale.  

Parchetul laminat pentru încălzirea prin pardoseală include numeroase modele cu specificația tehnică – rezistență termică – și pot fi de grosimi diferite, de 8 mm, 10 mm, 12 mm, 14 mm. În magazinele online, prețurile sunt cele mai avantajoase, iar livrarea este simplă și chiar gratuită.   

Parchetul laminat poate fi cu două straturi, dar și parchet laminat cu trei straturi, mai gros, în numeroase culori. Unele produse pentru încălzirea prin pardoseală sunt mai robuste și au plăcile mai scurte și mai late decât parchetul cu plăci standard.

Pentru încălzirea prin pardoseală sunt indicate produsele mai puternice, respectiv parchetul laminat cu texturi de suprafață realiste, care par să arate ca lemnul adevărat. Acestea sunt create prin tehnologii avansate, astfel încât să devină compatibile cu încălzirea prin pardoseală, să fie durabile și să aibă o garanție de 25 de ani. Pentru ca pardoseala să-și păstreze aspectul ca nou timp de mulți ani, trebuie să fie instalată cu un sistem de încălzire adecvat și în conformitate cu instrucțiunile primite și de la producător.

Principalele caracteristici ale parchetului laminat pentru încălzirea prin pardoseală sunt:

  1. Rezistență bună la impact
  2. Rezistență la uzură și zgârieturi
  3. Rezistență la apă
  4. Rezistență la schimbările de temperatură și umiditate
  5. Ușor de instalat și plăcut la mersul pe jos
  6. Aspect atractiv, luxos, în trend.

Un avantaj mare al utilizării pardoselilor de acest tip este eficiența energetică. Prin instalarea unui parchet pentru încălzirea prin pardoseală se reduc mult costurile de încălzire. Parchetul laminat arată grozav și este proiectat special pentru încălzirea prin pardoseală. Asta înseamnă că va permite o conducție mai eficientă a căldurii, prin urmare, căldura este distribuită în mod uniform în încăpere, fără zone mai fierbinți sau mai reci.

Unele tipuri de parchet laminat de brand au și proprietăți de izolație termică îmbunătățite. Asta este foarte important, ajută la păstrarea căldurii în casă. Cu ajutorul utilizării unui astfel de parchet se reduce necesitatea de a menține sistemul de încălzire în funcțiune în mod continuu. În acest fel, se pot face economii la costurile de energie.

Combinația dintre parchet laminat de lux și încălzirea prin pardoseală oferă o stare de bine, un confort maxim. De regulă, la pardoseala laminată, temperatura maximă admisă de contact este de până la 27 grade Celsius. Această temperatură este confortabilă și considerată suficientă și pentru a merge pe parchet cu picioarele goale. Un astfel de parchet este special realizat pentru o distribuție uniformă a căldurii, fără a afecta aspectul său.

Despre pardoseala laminată, ce are o rezistență termică mai mare, se spune că durează mai mult să se încălzească. Unii producători recomandă produsele standard, care au o rezistență termică moderată. De asemenea, ei spun că laminatul ar trebui să fie și rezistent la umiditate ridicată și chiar să aibă dedesubt, la instalare, un strat de barieră de vapori.   

În general, parchetul laminat instalat peste un sistem de încălzire în pardoseală adecvat, poate îmbunătăți confortul, poate crea o senzație plăcută de căldură în încăpere. Confortul este important pentru persoanele din locuință și poate ajuta la reducerea temperaturii termostatului, ceea ce duce la economii suplimentare. Parchetul laminat de marcă poate avea o durată de viață mai lungă, va necesita mai puțină întreținere, iar asta poate duce și la alte economii pe termen lung.

Astfel de produse aduse de la branduri renumite sunt autentice, reproduc aspectul lemnului real, au o textură realistă ce poate îmbunătăți orice stil de design de interior.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close