Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie să știi despre rinoplastie

Ce trebuie să știi despre rinoplastie

Nasul este elementul central al feței, de aceea ne preocupă mai des aspectul lui. Majoritatea oamenilor au o nemulțumire când vine vorba de forma, aspectul sau mărimea nasului.Operația estetică care se adresează nasului, poartă numele de RINOPLASTIE. Atât femeile, cât și bărbații apelează la intervenția de remodelare a nasului din dorința de a avea un nas mai mic, mai drept si mai armonios. În ziua de azi, visul tuturor este să aibă un nas mai mic, nasul mic fiind perceput ca un etalon al frumuseții.

o_1f6phjh8i1nr5fr65351l4u1ok5g.jpg
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2021   •   16:11

Atunci când vei veni la consultul preoperator, vei vedea ca medicii noștri îți vor măsura nasul și alte segmente ale feței. Aceste măsurători au scopul de a arăta ce ți se potrivește în mod unic, doar ție. Spre exemplu, unui bărbat nu îi va sta niciodată bine cu un nas foarte mic, iar armonia feței va dispărea cu desăvârșire. De aceea trebuie respectate și restul elementelor feței – pentru obținerea simetriei și a armoniei perfecte. Dr. Ferariu

Nicoleta afirma ca: “Ce mi se potrivește mie, niciodată nu se va potrivi cu trăsăturile altei persoane, suntem unici, iar dacă vedem la cineva un nas mic care se armonizează perfect cu restul trăsăturilor, nu înseamnă că pe noi forma și dimensiunea respectivă ne va avantaja.”

Ce poate rezolva intervenția de rinoplastie: redimensionarea nasului în echilibru cu trăsăturile faciale; remodelarea nasului și corectarea profilului nazal (care este poate cocoșat sau are anumite deformări); repararea deviațiilor de sept; vârful nazal care are dimensiuni mari, este prea căzut sau prea ridicat; nările mari, late; asimetria nasului.

După efectuarea operației, primele zile vor fi mai dificile pentru pacient, oricare ar fi tehnica operatorie, din cauza edemului feței și a echimozelor. Echimozele se vindeca relativ repede.Timp de 7 zile, 2 atele siliconice rămân în interiorul nărilor și o atelă de rășină este așezată pe nas, acestea ajutând la susținerea septului și la menținerea formei postoperator.

După aproximativ 7-9 zile, pacientul revine în clinică pentru control, pentru îndepărtarea atelelor și a firelor de sutură. După intervenția de rinoplastie trebui să le afli în timpul consultului preoperator. De exemplu, știai că nu este indicat să porți ochelari de vedere sau de soare, câteva luni postoperator?

Rezultatul final al acestei intervenții este descris în literatura de specialitate la 1 an postoperator, atunci când, până și rădăcina nasului, zona dintre sprâncene se va dezumfla. Rezultatul acestei intervenții este unul permanent, pentru toată viața. Găsiți mai multe informații despre Rinoplastie sau despre alte operații estetice pe care echipa noastră le realizează și de care sunteți interesați pe www.somaclinic.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close