Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce trebuie să știi despre problemele de fertilitate în cuplu

Ce trebuie să știi despre problemele de fertilitate în cuplu

Probleme de fertilitate în cuplu pot fi întâlnite indiferent de vârstă, afectați fiind în aceeași măsură și bărbații și femeile.

ce trebuie sa stii despre problemele de fertilitate in cuplu
Ce trebuie să știi despre problemele de fertilitate în cuplu
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2022   •   11:13

Cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate au la îndemână soluții moderne, oferite de inovațiile din medicină pentru a obține o sarcină chiar în laborator, prin procedura fertilizării in vitro. 

Decizia de întemeiere a unei familii se poate lovi uneori de probleme care nu pot fi controlate și pentru care ai nevoie de ajutor de specialitate. Atunci când te simți confortabil fizic și ești pregătită psihic pentru un copil poți constata că obținerea unei sarcini nu este un lucru ușor în cazul vostru. Investigațiile medicale de specialitate pot scoate la iveală probleme de fertilitate la tine sau la partenerul tău, pentru care trebuie să identificați soluția potrivită. 

Evaluarea problemelor de fertilitate în cuplu

Infertilitatea este definită ca incapacitatea partenerilor de a concepe un copil. Infertilitatea în cuplu se poate datora unor probleme medicale ale unuia sau ambilor parteneri. De aceea este indicată evaluarea partenerilor, prin teste fizice, de laborator și investigații imagistice complete pentru diagnosticarea corectă a afecțiunii și pentru stabilirea unui plan de tratament. 

Soluții pentru problemele de fertilitate în cuplu

La clinica de fertilizare in vitro Fetal Care din București poți beneficia de evaluare, investigații de specialitate și de soluții potrivite nevoilor tale. Medicii și cadrele medicale sunt la curent cu cele mai noi cercetări în domeniu, beneficiază de aparatură de ultimă generație pentru diagnosticare și pentru acordarea îngrijirilor la cele mai înalte standarde. 

Fertilizarea in vitro este o procedură de reproducere umană asistată care vizează fecundarea, în afara corpului uman, în condiții de laborator, a unui ovocit de către un spermatozoid.

Cuplurile care decid să apeleze la fertilizarea in vitro au trecut prin mai multe tratamente medicamentoase și chiar chirurgicale de corectare a unor deficiențe la nivelul aparatelor reproducătoare și nu au reușit să obțină ceea ce și-au dorit. 

Analize complexe și teste genetice

Pentru a stabili cauza problemelor de fertilitate în cuplu medicul specialist va recomanda o serie de analize și teste. Rezultatele acestora îl pot determina pe specialist să indice efectuarea unor noi investigații, acolo unde există diverse suspiciuni sau rezultatele nu au fost concludente. 

Testele genetice pot fi și ele cuprinse în analizele recomandate. Consilierea genetică este importantă pentru a pregăti un cuplu în privința posibilității de a transmite o genă anormală copilului, impactul estimat al acestei probleme și tratamentele disponibile, acolo unde există această posibilitate. În cazurile în care sunt cunoscute anumite afecțiuni genetice fertilizarea in vitro se realizează cu testarea genetică a embrionului înainte de implantare. 

Suport psihologic 

Cuplurile care se confruntă cu infertilitatea au nevoie de consiliere și de sprijin emoțional pentru a face față situației în care se află. Satisfacerea dorinței arzătoare de a deveni părinți se lovește de probleme de fertilitate, eșecul fiind greu de depășit pentru unii. Confruntarea cu infertilitatea poate fi stresantă pentru parteneri, iar în lupta cu anxietatea și depresia este nevoie de sprijin de specialitate. 

Sentimentele de tristețe, furie, vinovăție trebuie gestionate corespunzător. De aceea este important suportul psihologic pentru echilibrarea emoțiilor și menținerea unui tonus psihic în limite normale cu rezultate pe măsura așteptărilor. 

Pregătirea pentru procedura de fertilizare in vitro

Medicul specialist va întocmi un plan personalizat pentru cuplurile cu probleme de fertilitate. De comun acord stabiliți momentul și modalitatea de realizare a procedurii de reproducere umană asistată medical. 

Doctorul îți va explica procedura etapă cu etapă, mai ales că este de durată, între 4 și 6 săptămâni, menționând riscurile în legătură cu tehnicile, pentru ca tu să iei cea mai bună decizie cunoscând toate aspectele.

Așteptările pe care le ai de la procedura de fertilizare in vitro pot fi mari, iar în cazul în care rezultatul nu este cel preconizat nu trebuie să te descurajezi, specialistul îți va oferi informații pentru următorii pași, astfel încât să obții o sarcină viabilă și un copil așa cum îți dorești. 

Problemele de fertilitate în cuplu își pot găsi rezolvarea în zilele noastre. Există mai multe soluții pentru acestea, în clinicile de specialitate. Medicina modernă și tehnicile inovative oferă șanse cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea, alături de consiliere psihologică de specialitate pentru a depăși această situație stresantă.

Surse de informare:

  1. Patient education: Evaluation of infertility in couples (Beyond the Basics) - https://www.uptodate.com/contents/evaluation-of-infertility-in-couples-beyond-the-basics
  2. INFERTILITY AND COUPLES - https://healthcare.utah.edu/healthfeed/postings/2021/01/infertility-and-couples.php
  3. Couples with Fertility Issues - https://www.mireproductivemedicine.com/who-we-help/couples-with-fertility-issues/
×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close