Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce scule electrice nu ar trebui să lipsească din magazia unui meseriaș adevărat

Ce scule electrice nu ar trebui să lipsească din magazia unui meseriaș adevărat

Ca în orice industrie din acest secol, și în industria reparațiilor și a construcțiilor, meseriașii adevărați încep să se bazeze din ce în ce mai mult, dacă nu exclusiv, pe scule și utilaje electrice.

ce scule electrice nu ar trebui sa lipseasca din magazia unui meserias adevarat
Ce scule electrice nu ar trebui să lipsească din magazia unui meseriaș adevărat Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2022   •   14:28

Acestea au ca scop principal facilitarea unor operațiuni care, realizate manual, ar dura foarte mult timp și ar fi nevoie de un efort considerabil.

De exemplu, spargerea gresiei, pentru a putea fi înlocuită cu un alt produs destinat podelelor, se făcea, într-un timp, cu cuiul și ciocanul, o operațiune care astăzi este realizată mult mai repede și mai ușor cu ajutorul unei bormașini. 

În rândurile următoare vei descoperi care sunt principalele și cele mai utilizate scule electrice ce nu ar trebui să lipsească din magazia ta, indiferent că ești un amator căruia nu-i place să apeleze la meseriași și servicii pentru a-și rezolva problemele din jurul casei sau un handyman (om bun la toate) consacrat deja.

Iată care sunt sculele electrice ce nu ar trebui să lipsească din garajul unui meseriaș!

  • Fierăstrău sau drujbă electrică

Indiferent că este vorba despre un fierăstrău electric cu acumulator sau o drujbă electrică pe benzină, trebuie, ca meseriaș, să ai întotdeauna la îndemână un utilaj electric destinat tăierii lemnului. Nu se știe niciodată când va trebui să tai un copac care creează umbră nedorită unor răsaduri sau va trebui să inventezi un leagăn pentru copii sau un foișor pentru a lua masa în aer liber. Găsești o gamă variată de fierăstraie și drujbe electrice pe toate site-urile specializate în utilaje și echipamente destinate întreținerii casei și grădinii. Unul dintre aceste site-uri este micul-fermier.ro.

  • Bormașina

Dacă citești aceste rânduri, aproape sigur ai folosit o bormașină și probabil nu ar trebui să explic care este scopul acestei scule electrice. Ar fi indicat, totuși, doar să-ți amintesc de alternativa manuală a unei bormașini, și anume, cuiul și ciocanul ca să-ți dai seama și singur de importanța ei în viața unui meseriaș adevărat. De la găuri pentru rame, la montarea sau crearea efectivă de piese noi de mobilier pentru casă și grădină, bormașina este unul dintre cele mai des utilizate scule electrice de pe planetă.

  • Polizor unghiular  

Acest utilaj electric este indispensabil atunci când trebuie să șlefuiești un anumit material sau să-l tai. Polizorul unghiular este mai recomandat în fața unui polizor clasic deoarece forma îi permite accesul în spații mai mici.

  • Șurubelnița electrică

Această șurubelniță este destul de asemănătoare cu cea normală, însă aspectul la care excelează este rapiditatea și forța cu care înșurubează sau deșurubează. Folosind o șurubelniță electrică, timpul folosit pentru această operațiune, poate fi și de 10 ori mai scurt decât dacă vei folosi o șurubelniță normală. 

  • Pistol de lipit

Acest instrument electric este extrem de ușor de folosit în lipirea firelor rupte de la o instalație de brad, de exemplu. Nu ai nevoie de un nivel avansat de cunoștințe în domeniul electric pentru a-l putea folosi și este relativ ieftin. 

În concluzie, tot mai mulți meseriași încep să se bazeze din ce în ce mai mult pe scule și utilaje electrice datorită vitezei lor de execuție și a efortului mult mai mic depus de către cei ce le manevrează.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close