Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce fel de vin alegi pentru o cină romantică în doi?

Ce fel de vin alegi pentru o cină romantică în doi?

Plănuiești această seara specială alături de parteneră de ceva vreme și totul pare să se așeze perfect.

ce fel de vin alegi pentru o cina romantica in doi
Ce fel de vin alegi pentru o cină romantică în doi?
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   14:46

Ai făcut rezervare la localul vostru preferat sau, dacă te pricepi la gătit, ai pregătit chiar tu felul vostru de mâncare favorit. Tot ce mai lipsește acum este atmosfera, dar te-ai pregătit deja cu muzică, lumânări parfumante și lumina difuză. Dacă atmosfera este perfectă, restul nici nu mai contează nu? 

Ei bine, în teorie nu, dar în practică, se prea poate să fi uitat un element foarte important, mai exact vinul roșu! De ce și de care, îți vom explica în rândurile următoare! 

De ce vin roșu pentru o seară romantică? 

Păi, în primul rând, pentru că e bun la gust! Lăsând gluma la o parte, vinul roșu are în general un conținut de alcool mai ridicat decât alte tipuri de vin și tocmai de asta vă va ajuta să fiți mai relaxați și mai lipsiți de stres. Pe măsură ce inhibițiile dispar, seara poate lua o turnură din ce în ce mai romantică. 

Lăsând acest aspect la o parte, aromele din vin sunt asemănătoare cu cele din feromonii umani, adică hormonii care declanșează atracția sexuală. Astfel, alături de mâncarea potrivită, vinul poate fi folosit cu succes și pe post de afrodisiac. 

Cum alegi vinul în funcție de meniu sau meniul în funcție de vin

În cadrul unei seri romantice va fi recomandat să eviți totuși mâncărurile grele. Acestea au rolul de a-ți deschide apetitul pentru alt fel de experiențe, nu de a te pregăti pentru somn. În aceeași ordine de idei, dacă ai ales un vin cu un conținut ridicat de alcool, evită să bei prea mult, altfel riști ca noaptea să se încheie prea devreme.

Să revenim la mâncare. Încearcă să nu te complici prea mult, așadar pregătește un platou cu fructe și brânzeturi, tartine sau bruschete, pentru aperitiv. Dacă tot ai ales un vin roșu, evită preparatele din pește sau cele pe bază de sos alb. Mizează cu încredere pe un cotlet sau o pulpă la cuptor sau, de ce nu, un antricot sau vrăbioară de vită argentiniană. N-ai cum să dai greș cu vinul roșu lângă un astfel de preparat. 

La fel de bine ai putea să servești și paste, dar de preferat unele cu sos roșu, pentru a se împăca de minune cu vinul ales. La o adică poți comanda chiar și pizza, asta dacă sunteți amândoi fani al acestui preparat de origine italiană. 

Sugestii de vin

Iată ce tip de vin se va potrivi de minune unei seri în doi: 

Ei bine, acum poți face o alegere bine documentată! 

  • Fetească Neagră, unul dintre cele mai cunoscute vinuri românești;
  • Negru de Purcari, unul dintre cele mai apreciate tipuri de vin de Purcari;
  • Cabernet Sauvignon, de preferat cât mai vechi. Notele sale masculine de tabac se potrivesc cu cele de cacao și mure;
  • Pinot Noir. O alegere deosebită ce va acompania perfect mâncarea, inclusiv un desert cu ciocolată;

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close