Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Câte grame de hrană trebuie să mănânce o pisică

Câte grame de hrană trebuie să mănânce o pisică

Cu privirea lor fermecătoare și miorlăitul insistent, care te cuceresc instantaneu, pisicile te pot convinge rapid să le hrănești chiar și când nu ar trebui.

cate grame de hrana trebuie sa manance o pisica
Câte grame de hrană trebuie să mănânce o pisică Sursa foto: Shutterstock,com
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2022   •   15:59

 Însă, multe pisici primesc de fapt mai multă hrană decât au nevoie, așa că acestea pot deveni supraponderale foarte ușor. Din această cauză, ele pot dezvolta și alte probleme de sănătate serioase.

De aceea, este foarte important să știi cum ar trebui să îți hrănești pisica și câte grame de hrană ar trebui să primească aceasta. Ține cont de câteva sfaturi importante atunci când îi planifici mesele felinei tale.

Ce criterii influențează cantitatea de hrană necesară pentru pisică?

Nu există o cantitate standard pe care ar trebui să o primească zilnic toate pisicile. Mesele acestora ar trebui să varieze în funcție de vârstă, greutate, nivelul de activitate, dar și tipul de hrană pe care i-l oferi. De exemplu, dacă pisica ta este foarte activă, va consuma mai multă energie, deci va avea nevoie și de mai multă hrană.

Referitor la tipul de hrană, este important să verifici bine eticheta și ingredientele. Sortimentele de calitate conțin de obicei mai multă carne, așa că sunt mai nutritive și le poți oferi porții mai mici. Un sortiment de o calitate mai slabă nu este la fel de hrănitor și de obicei conține mai multe cereale, iar consumul în exces poate duce rapid la creșterea în greutate.

Câte grame de hrană sunt necesare pentru o pisică?

Deși stabilirea porției depinde de foarte mulți factori, te poți folosi de un mic truc care să te ghideze în funcție de greutatea animalului. Pentru fiecare kilogram, ar fi necesare aproximativ 15-20 de grame de hrană pe zi. De exemplu, pentru o pisică de 5 kilograme, porția zilnică ar trebui să cântărească în jur de 75-100 de grame.

Pentru a decide, însă, cantitatea optimă în funcție de tipul de hrană, respectă indicațiile de pe ambalaj. Este important să discuți și cu medicul veterinar, deoarece aceste indicații pot varia după caz. De exemplu, dacă pisica are probleme de sănătate, dieta sa ar putea suferi schimbări. Dacă aceasta este gestantă, va avea nevoie de mai mulți nutrienți și ar putea fi nevoie să îi modifici porția.

De câte ori ar trebui să hrănești pisica?

Cantitatea zilnică recomandată pentru o pisică ar trebui porționată în 2-3 mese. Poți amesteca cele două tipuri de hrană, umedă și uscată, sau i le poți oferi în momente diferite ale mesei. Este important ca, pentru acestea, să respecți indicațiile de pe ambalaj pentru o dozare potrivită.

Este important ca o pisică să aibă mai multe mese pe zi, deoarece nu toate animalele își pot măsura atent hrana. De exemplu, dacă le oferi de la începutul zilei cantitatea destinată pentru întreaga zi, anumite pisici o pot consuma pe toată din start, iar mai târziu li se va face foame din nou.

Hrănirea puilor

În cazul puilor, recomandările sunt ușor diferite și ceva mai flexibile. Deoarece sunt în creștere, aceștia vor avea nevoie de mai multă mâncare. Le poți oferi acestora până la 5 mese pe zi fără să îți faci griji, însă asigură-te că alegi hrană uscată și hrană umedă pentru pisica junior.

Pentru a evita creșterea excesivă în greutate a pisicii, mai ales dacă aceasta este un animal sedentar, va trebui să îi cântărești hrana și să te asiguri că nu îi oferi prea multă. Astfel, vei evita ca aceasta să devină supraponderală și vei evita apariția unor afecțiuni grave.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close