Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cât de des trebuie să mergi la dentist

Cât de des trebuie să mergi la dentist

Vizitele regulate la dentist reprezintă o parte importantă a îngrijirii dentare preventive.

cat de des trebuie mergi la dentist
Cât de des trebuie să mergi la dentist Sursa foto: Pexels.com
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2024   •   09:54

Aceste întâlniri periodice contribuie la menținerea unui zâmbet sănătos și previn apariția problemelor dentare acute. Examinarea regulată a cavității orale, igienizările profesionale și sfaturile specializate oferite de medicul stomatolog ajută la identificarea și gestionarea timpurie a potențialelor afecțiuni, asigurând astfel sănătatea de lungă durată a dinților și a gingiilor.

Cu toate acestea, frecvența vizitelor la stomatolog poate varia în funcție de starea generală a sănătății orale a unei persoane și de recomandările specialistului. Desigur, prezența durerii, a sensibilității dentare sau a mirosului neplăcut în timpul respirației poate fi un simptom asociat cu afecțiuni dentare. Aceste semne trebuie să te trimită în cabinetul stomatologului, indiferent de timpul care a trecut de la ultimul control.

Iată câteva recomandări generale în ceea ce privește frecvența consultațiilor stomatologice:

Vizite de rutină pentru igienizare dentară profesională

Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății orale recomandă vizitele de rutină la medicul dentist, la fiecare 6 luni, pentru curățarea profesională și examinarea orală de rutină.

Vizitele regulate pot ajuta la prevenirea problemelor dentare și la identificarea eventualelor afecțiuni în stadii incipiente. În plus, aceste două programări anuale te ajută să-ți menții sănătatea dentară și albul natural al dinților - la nevoie, poți solicita și albire dentară profesională pentru eliminarea petelor inestetice.

Recomandări personalizate

Dacă ai o istorie în ceea ce privește probleme dentare sau dacă medicul identifică anumite riscuri, s-ar putea să ți se recomande vizite mai frecvente pentru monitorizare și tratament. Spre exemplu, poți primi recomandări individuale pentru realizarea detartrajului dentar sau pentru monitorizarea anumitor afecțiuni ale cavității bucale care pot avea legătură cu gingiile, limba sau mucoasa bucală.

Tratamente ortodontice

Persoanele care poartă aparate dentare sau alte dispozitive ortodontice pot avea nevoie de vizite mai frecvente pentru ajustări și evaluări, așa cum aflăm și de aici. În acest fel se pot corecta probleme legate de alinierea dentară și, implicit, de masticație.

Copiii și vârstnicii

Copiii și persoanele în vârstă pot avea nevoi specifice, iar frecvența vizitelor la medicul stomatolog ar trebui să fie adaptată în consecință. Copiii pot beneficia de vizite regulate pentru educație în igiena orală și evaluarea dezvoltării dentare, în timp ce persoanele în vârstă pot avea nevoie de o atenție specială pentru problemele asociate cu îmbătrânirea.

Chiar dacă recomandarea generală este să te duci la medicul dentist de cel puțin două ori pe an, este important să discuți cu medicul stomatolog pentru a stabili un program de vizite personalizat, adaptat nevoilor tale specifice. De asemenea, fii atent la orice simptome sau schimbări în starea ta orală și programează vizite suplimentare, dacă este necesar. O îngrijire orală adecvată, care include periajul regulat și utilizarea aței dentare, este, de asemenea, esențială pentru menținerea unei bune sănătăți orale.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close