Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cât de des să schimbi decorul casei și mobilierul

Cât de des să schimbi decorul casei și mobilierul

Ori de câte ori redecorezi, se va pune întotdeauna întrebarea dacă ai nevoie și de mobilier nou sau nu.

cat de des sa schimbi decorul casei si mobilierul
Cât de des să schimbi decorul casei și mobilierul
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Oct 2022   •   14:15

Din păcate, răspunsul la această întrebare poate fi unul destul de complicat. Să schimbi și mobilierul poate aduce costuri destul de mari, pe care poate nu le ai planificate. Poți uneori să faci anumite compromisuri și să obții un decor cu totul nou fără costuri exagerate.

Când este momentul potrivit să faci o schimbare?

În primul rând, să numim câteva motive mai comune pentru schimbarea decorului. Primul ar fi acela că te-ai săturat de același aspect și vrei să-ți împrospătezi camera. Starea ta de spirit, calitatea vieții și senzația generală sunt ceea ce contează cel mai mult, așa că de aceea schimbarea decorului te va ajuta. Acesta este motivul principal pentru aceste schimbări și vei fi surprins de cât de puțin este nevoie pentru a face o schimbare drastică și pozitivă în casa ta. Uneori cumperi ceva nou fără să cheltuiești mult, cum ar fi niște scaune cu accente minunate, și iată, aspectul încăperii este complet schimbat.

Un alt motiv este mutarea. Când te muți în alt loc, nu contează dacă este închiriere sau achiziționarea unei case, desigur implică întotdeauna achiziționarea și reamenajarea de decor și mobilă. Bineînțeles, atunci când aceste mișcări sunt dese, situație mai des întâlnită la persoanele între 20 și 30 de ani, te gândești mai puțin la aceste lucruri și depui mai puțin efort pentru un apartament închiriat. Însă totul se schimbă odată ce îți faci o familie și te instalezi serios pentru prima dată.

Un alt motiv pentru a redecora și a schimba mobila este atunci când apar deteriorări ale acesteia. Mobilierul este conceput pentru a rezista ani de zile. Există chiar și articole care pot fi transmise generației următoare, dar dacă sunt deteriorate grav, pur și simplu nu va funcționa. Indiferent cât de mult încerci să îl salvezi, nu îi poți aduce niciodată farmecul original. În acest caz, cel mai bine este să mergi la un magazin de mobilă pentru a cumpăra una nouă. Reutilizarea mobilierului deteriorat poate funcționa, dar trebuie să fii creativ pentru a veni cu ceva util și unic.

Atunci când mobilierul este vechi și demodat necesită schimbarea. Cât timp a trecut de când nu ai schimbat mobilierul? Dacă au trecut mulți ani, atunci înlocuirea lui cu unul nou este destul de rezonabilă. În medie, durata de viață a scaunelor, meselor, canapelelor și altele asemenea este între 5 și 15 ani. Dacă depășește asta, cel mai bine este să iei în considerare înlocuirea sau restaurarea lor. În caz contrar, pot deveni nesigure atunci când le folosești.

Modalități de a împrospăta decorul

În timp ce unele surse recomandă revopsirea pereților la fiecare 12-24 de luni, considerăm că este destul de excesivă. Revopsirea pereților este destul de des pasul major al reîmprospătării camerei și al reajustării decorului, însă nu este pentru toată lumea. Majoritatea oamenilor au pereții într-o stare impecabilă și după mai mult timp, iar în cele mai multe cazuri să rearanjezi mobila poate fi suficient pentru un decor nou. Revopsirea pereților este, desigur, un mod frumos și important de a schimba complet un aspect. Totuși, asta presupune un efort mai mare, va necesita mutarea mobilierului într-un alt spațiu, ceea ce poate lua timp mult. De asemenea, ar trebui să te gândești cu atenție dacă noua culoare s-ar potrivi cu mobilierul vechi. Dacă nu se potrivește te poți gândi să înlocuiești o parte din mobilierul vechi cu modele mai noi și mai potrivite.

Ce să faci cu lucrurile vechi?

Ești gata de schimbare, dar nu știi cum să scapi de vechea ta mobilă? Ia în considerare următoarele lucruri:

Mutarea acesteia în altă cameră. Vei fi surprins cât de des poate împrospăta mobilierul mai vechi o altă încăpere. În cele mai multe cazuri, vei da o a doua viață piesei de mobilier mai vechi atunci când este plasată în alt loc.

O poți depozita în garaj. Probabil că ai un garaj sau o altă zonă de serviciu în casa ta care nu trebuie să fie neapărat elegantă. Majoritatea mobilierului mai vechi va servi cel mai bine în acele zone.

O poți vinde la diferite târguri. În cele mai multe cazuri, vei putea să îți vinzi mobila și vei recupera o parte din costul inițial. Vei fi surprins, dar majoritatea mobilierului vechi, chiar și cu daune sau imperfecțiuni, se poate vinde ușor.

O poți dona. Mulți oameni ar aprecia mobila ta veche ca un cadou. Biserici, cartiere cu venituri mici, niște imigranți nou sosiți etc.

Ascultă-ți instinctul, nimeni nu-ți va spune cât de des ar trebui să schimbi decorul casei tale. Dacă camera și mobilierul tău îți sunt pe plac și sunt eficiente pentru a-ți face viața mai ușoară și mai plăcută, atunci nu ai de ce să faci aceste schimbări. Însă, poate deveni plictisitor decorul și mobilierul care a fost folosit mult în timp, așa că în anumite situații vei avea nevoie de o schimbare.

Pentru tinerii care iubesc acestea schimbări, un interval de timp de 2-3 ani ar fi probabil perioada ideală. Din nou, poți face mai des modificări minore, cu accent pe împrospătarea decorului.

Ca obiectiv moderat - intervalul de timp de 5 ani ar fi probabil la mijloc. 5 ani sunt suficienți pentru a te obișnui cu orice, până în punctul în care vei întâmpina orice schimbare cu mare plăcere.

În ceea ce privește o perioadă de schimbare pe termen lung, am spune că 8-10 ani este probabil cel mai sigur număr de ani în care ai dori o schimbare. După acest timp, chiar și persoanele cele mai conservatoare sau care nu doresc să facă schimbări în viețile lor, vor dori să aibă un alt decor al locuinței.

 Însă, în mod sigur, cea mai bună frecvență și cea mai eficientă este aceea care te va face pe tine să te simți bine în locuința ta, care va fi pe gustul tău și pe care ți-o poți permite fără cheltuieli care să îți depășească bugetul.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close