Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Când este timpul să schimbi atelierul auto: 5 semne pe care să nu le ignori

Când este timpul să schimbi atelierul auto: 5 semne pe care să nu le ignori

Atunci când vine vorba de îngrijirea mașinii, importanța atelierului auto nu poate fi subestimată.

cand este timpul sa schimbi atelierul auto 5 semne pe care sa nu le ignori
Când este timpul să schimbi atelierul auto: 5 semne pe care să nu le ignori
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   10:57

De la lucrările de mentenanță de rutină, la reparații în caz de avarii, există numeroase situații în care te vei găsi că ai nevoie rapid de serviciile unui service auto. Chiar dacă te-ai obișnuit să apelezi la un anumit atelier auto, uneori vei ieși mai câștigat dacă optezi pentru altul. Iată care sunt semnele că este timpul să lași în urmă service-ul auto cu care te-ai obișnuit și să cauți unul nou:

  1. Echipament nepotrivit

Un alt semn că trebuie să schimbi atelierul auto este lipsa de echipament adecvat. Dacă atelierul auto nu are aparate și echipamente moderne și nu utilizează tehnologie de ultimă generație pentru a repara mașinile, atunci poate fi timpul să cauți altul. Echipamentele vizibil vechi, care nu sunt bine întreținute, sunt un semnal clar că ar fi bine să te orientezi către un service cu dotări mai bune. Spre exemplu, orice atelier auto are nevoie de elevatoare auto 2 coloane moderne și sigure, iar utilizarea unora vechi poate pune probleme atât pentru mașină, cât și pentru mecanici.

  1. Costuri ridicate

Un alt motiv bun pentru înlocuirea atelierului auto la care apelezi în mod regulat este creșterea prețurilor. Bineînțeles, există situații în care aplicarea unor prețuri mai mari decât în trecut este justificată. Dacă observi că factura ta de la atelierul auto este prea mare, atunci când compari prețurile cu cele ale altor ateliere din zonă, atunci poate fi timpul să cauți altul. Asigură-te că verifici diferențele de preț pentru aceleași servicii, dar și că verifici recenziile online pentru a vedea dacă alți clienți sunt mulțumiți de costurile practicate de un atelier, înainte să încerci un service auto nou.

  1. Servicii nesatisfăcătoare

Nivelul de calitate al serviciilor este un indicator important atunci când decizi dacă să mergi în continuare la același atelier auto sau dacă să îl schimbi. Dacă observi că mașina ta nu a fost reparată corect sau că problema sa persistă după o vizită la atelierul auto, atunci este timpul să cauți un alt service. Mai mult, dacă atelierul auto nu respectă termenele stabilite pentru repararea mașinii sau dacă comunicarea este una deficitară, e bine să optezi pentru un alt atelier.

  1. Personal fără experiență

Este normal pentru orice afacere să angajeze începători în domeniu, pe care să îi instruiască și să îi formeze. Totuși, dacă observi că astfel de persoane se ocupă de problemele mașinii tale fără sprijinul unui angajat cu experiență în domeniu, e mai bine să eviți atelierul auto unde obișnuiai să mergi. Chiar și un echipament simplu, așa cum e un elevator auto 2 coloane, trebuie să fie operat corespunzător, altfel personalul poate cauza daune mașinii.

  1. Servicii limitate

Inițial, un service auto cu o ofertă de servicii de bază se poate potrivi nevoilor tale. Pe măsură ce trece timpul, crește probabilitatea ca mașina ta să aibă nevoi mai complexe de reparații. Prin urmare, dacă atelierul auto la care mergi are o listă foarte scurtă de servicii, nu va putea fi de ajutor atunci când ai de rezolvat ceva diferit. E mai bine să încerci un service auto cu servicii extinse din timp, atunci când nu ai nevoie de o lucrare complexă și scumpă, decât să aștepți acest moment. Astfel, scazi riscul ca ceva să meargă prost.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close