Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Când este recomandată utilizarea unui baston ortopedic

Când este recomandată utilizarea unui baston ortopedic

Potrivit celor mai recente cifre, principalele cauze de deces pentru adulții cu vârsta peste 65 de ani sunt căzăturile și rănile provocate de acestea.

cand este recomandata utilizarea unui baston ortopedic
Când este recomandată utilizarea unui baston ortopedic
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Aug 2023   •   22:29

Studiile au descoperit că doar 16,4% dintre seniori folosesc un baston, în timp ce doar 11,6% folosesc un cadru ajutător. Deși corpul uman oferă foarte multe indicii atunci când nu se mai poate descurca singur, adesea majoritatea persoanelor ignoră aceste semne până când deja este prea târziu.

Dacă ați căzut recent, dacă observați un dezechilibru minor atunci când mergeți sau pur și simplu doriți să vă simțiți mai încrezători pe propriile picioare, atunci un baston ortopedic poate fi o opțiune excelentă de luată în considerare pentru a obține mai multă independență.

Bastonul ortopedic – când este recomandat să începeți să îl folosiți?

Un baston ortopedic este recomandat dacă vă confruntați cu anumite dureri la nivelul articulațiilor sau membrelor. În acest caz, veți dori să combateți inflamația reducând la minimum presiunea asupra acestei zone, iar un baston este ajutător foarte bun. Adesea, foarte multe persoane folosesc bastoane temporar după ce au suferit un accident sau după o operație.

Un baston poate fi folosit pe durata recuperării, pentru a beneficia de mai mult sprijin și pentru a preveni alte răni, leziuni sau probleme care ar putea interfera cu procesul de vindecare.

Dacă simțiți dureri, dar nu ați suferit niciun accident, este recomandat să discutați cu medicul personal, deoarece ar putea exista o problemă de fond de care nu știți. Dacă vă târâiți picioarele, din nou este recomandat să începeți să folosiți un baston. Indiferent dacă vă târâiți doar un picior sau ambele, acesta este un semn comun că nu ridicați picioarele atât de sus cât ar trebui. Astfel, vă puteți confrunta cu scăderea mobilității membrului pe care îl târâiți, cu un dezechilibru muscular sau vă puteți împiedica.

Bastonul ortopedic vă oferă ajutor în viața de zi cu zi

Fie că optați pentru un baston ortopedic, pentru un dispozitiv de mers sau pentru alte produse ortopedice, acestea vă pot oferi un ajutor imens în viața de zi cu zi. Dacă vă țineți de mobilă pentru a obține echilibru, acesta este un semn important că a sosit timpul să integrați un baston în rutina zilnică.

Dacă vă surprindeți că vă țineți de brațul canapelei, de rafturile cu cărți sau de blaturile din bucătărie pentru a merge prin casă, nu este recomandat să vă mai urmați rutina zilnică fără un baston.

Orice obiect ar putea oricând să cadă sau vă puteți pierde echilibrul. În plus, pe stradă nu veți avea la îndemână astfel de piese de mobilier, așa că aveți nevoie de o altă metodă pentru a obține o mobilitate mai sigură și mai de încredere. Accesați MagazinulOrtopedic.ro pentru a explora o gamă extinsă de bastoane și produse ortopedice care vă pot asista în viața de zi cu zi, oferindu-vă ajutorul, sprijinul și independența de care aveți nevoie. Dacă locuiți într-o zonă cu teren neuniform, cu tot felul de obstacole sau cu multe scări, din nou veți avea nevoie de tot sprijinul pe care vi-l poate oferi un baston.

În cele din urmă, dacă vă simțiți mai instabil și mai dezechilibrat, ar putea fi timpul să faceți trecerea către un ajutor care vă poate îmbunătăți mobilitatea. Înainte de a achiziționa un baston ortopedic, un cadru sau alte produse ortopedice, este recomandat să discutați cu medicul personal.

Instabilitatea și dezechilibrul pot fi cauzate de alte probleme, cum ar fi o afecțiune a urechii interne, scolioză sau alte afecțiuni medicale conexe. Luând măsurile necesare pentru a vă deplasa cu mai multă ușurință, puteți preveni accidentele, căzăturile și rănile și vă puteți bucura de o viață mai lungă, mai frumoasă și mai independentă.

×
Subiecte în articol: advertorial
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close